עבור לתוכן

עזרה| הגדרת IP למחשב שמחובר לאנטרנט בכבל lan - דרך wifi של הנייד

Featured Replies

פורסם

חיברתי את הנייח לנייד בכבל lan, הנייד משתמש ב - wifi מהאנטרנט של הבית כמובן.

מדי פעם אני מקבל בנייח הודעת שגיאה שלאחר מכן מתנתק האנטרנט, השגיאה אומרת שיש התנגשות של אותה כתובת ip בשני מחשבים שונים. אני מקווה שלא טעיתי בהבנה של השגיאה.

השאלה היא, איך אני מגדיר IP שונה לנייח?

השתמשתי במדריך הבא:

http://windows.microsoft.com/he-IL/windows-vista/Change-TCP-IP-settings

אם אלו הפעולות שעליי לבצע, איך אני יודע איזה IP/subnet/default לכתוב?

תודה

פורסם

אם זה בעקבות הדיון הקודם שלך אז תשים לב שאין ציוד קצה ברשת שמוגדרת לו כתבות IP שהיא בתחילת הscope של ה DHCP.

מין הסתם שמצב כזה יקרה אם שרת DHCP יקצה כתובת ראשונה פנויה וכבר יש ציוד בעל אותה כתובת (ניתן לראות את זה בקלות בטבלאת הARP של הנתב שלך).

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

טוב, באמת שניסיתי להבין איפה נמצאת טבלת ה - ARP, נכנסתי להגדרות של הנתב ולא מצאתי.. חיפשתי בגוגל ואין שם יותר מדי מידע..

בדקתי את כתובות ה - IP של שני המחשבים והם שונות, אם הם משתנות באופן רנדומלי כל כמה זמן, ואם אני לא כזה בור, אז אני מבין שצריך להגדיר כתובת קבועה..

כמו שאמרתי, איך להגדיר? ולאיזו כתובת?

לא יודע אם הבנת את זה מהאשכול הראשון שלי, אבל באמת שאין לי מושג ברשתות...

פורסם

הכתובת לא מוקצעת באופן עקראי לכל ציוד קצה שדורש אותה אלא לפי סדר עולה מתוך המאגר (pool) במוגדר בשרת DHCP.

אם מוגדר שהוא מחלק כתבות בטווח של 192.168.1.10 עד 192.168.1.20 אז הציוד הראשון שיגיע אליו עם בקשה יקבל את 10 וכן הלאה.

אחרי שהlease (זמן שמוקצה להחזקת הכתובת) מסתיים הציוד עדיין יקבל אותה כתובת כי כתובת הMAC של הממשק שלו תהיה שמורה במאגר (sticky address).

עכשיו לגבי הבעיה אצלך: תחשבו על מצב שהוגדר בציוד כלשהו כתובת 192.168.1.11 בצורה סטאטית וציוד אחר במקביל פונה לשרת הDHCP כדי לכבל כתובת ומקבל גם 11 כי זאת הכתובת לפי הסדר העולה. זהו מצב קלאסי של התנגשות כתובות IP.

במקרים של הגדרת כתובת סטאטית תמיד רצוי ללכת או מחוץ לscope (באותו subnet כמובן) או סוף ה scope כדי להימנע מהתנגשויות.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה אומר:

להיכנס ל - run -> cmd -> ipconfig

להכניס את המידע שצריך בהגדרות של ה - Internet protocol

וזהו?

אם זה זה, איך אני יודע מה ה - DNS server?

כי אז אני חייב לכתוב גם את זה...

פורסם

מה שאני אומר זה שאם יש לך ציוד קצה שמוגדר עם כתובת סטאטית תדאג שהוא יהיה מוגדר בצורה כזאת שלא יתנגש עם ציוד אחר.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלא הבנת את הפעמיים הראשונות שאמרתי: "אני לא מבין ברשתות"

אז אני אגיד בפעם השלישית: א-נ-י ל-א מ-ב-י-ן ב-ר-ש-ת-ו-ת!!!

חבר, אם אתה מתכוון להמשיך לשחק איתי את המורה, אל תגיב יותר בבקשה

אני תקוע עם הבעיה הזו כבר כמה ימים, יש לי זמן מועט לפנאי, ואני מבזבז את זמני על משחקי הטריוויה האלה שלך

תודה שניסית, אבל די

אם מישהו יכול להסביר לבור כמוני את הצעדים לפיתרון הבעיה, בבקשה ממכם

תודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים