עבור לתוכן

דילמה: רשת חוטית או אל-חוטית?

Featured Replies

פורסם

שלום ושנה טובה לכולם,

ברשותי שני מחשבים נייחים ואני שוקל להקים רשת ביתית (אחד כרגע עומד בצד, עקב רכישת מחשב חדש).

השאלה אם לרכוש ראוטר ולחווט את כל העסק או ללכת על רשת אלחוטית?

האופצייה האלחוטית כרוכה בעלות של עשרה שקלים לחודש, כולל תמיכה וללא התחייבות. עלות התקנה - 100 ש"ח. כך לפחות נמסר לי מנציג של HOT. אלה בהחלט עלויות שאני מסוגל לשאת בהן, והן לא מהוות חלק מהדילמה.

בקצרה על הדילמה שלי:

תמיד היתה לי העדפה לחיבור חוטי - 100% ללא הפרעות, בתנאי שהכבל פיזית תקין.

מצד שני, ברור היכן טמון היתרון האלחוטי - בין השאר נראה יותר אסתטי, אין צורך בחוטים שרק מפריעים, בין אם זה לעין ובין אם זה נקיון.

מכאן נובעות מספר שאלות:

1. במה כרוכה הפעלת רשת אלחוטית, למעט הראוטר עצמו? סטיק בכל מחשב, כרטיס PCI עם אנטנה, או אולי עוד פתרון פלא כלשהו?

2. האם ניתן לסמוך על רשת אלחוטית מבחינת אבטחה?

3. מחשב אחד ימצא בסמוך לראוטר, נניח, האלחוטי. השני, ימצא במרחק של חדר ממנו. בבית אין ממ"דים או קומות. הקליטה צפויה להיות חזקה, נכון?

תודה רבה מראש.

פורסם

כל ראוטר יכול לתפקד גם בצורה חוטית וגם בצורה אלחוטית (יש ראוטרים לא אלחוטיים, אבל רלוונטי). הדילמה שלך היא כנראה האם לקנות רטואר לבד בנגיד 150 שקל. או לקבל מהם ראוטר (או ראוטר משולב מודם, ידוע לך איזה דגם?) ב100 שקל ועוד 10 שקל לחודש (אני בטוח שאתה יכול לסחוט מהם התקנה חינם) ובתמורה לקבל תמיכה חינם (לא שיש יותר מידי מה לתמוך שם).

1. אין פתרון פלא, צריך כרטיס רשת אלחוטי, או פנימי או בצורת סטיק

2. כן

3. נכון

פורסם

הכל שאלה של מה השימוש שלך, אם השימושים שלך זה משחקי רשת (או למישהו בבית) רשת אלחוטית לא באה בחשבון. ואת זה כל גיימר יודע.

אם זה רק גלישה \ הורדות מינוריות (זה ייפגע במהירות ברוב המקרים אם המחשב מן הסתם מרוחק מהראוטר) אז אלחוטי זה בסדר גמור.

אני מעדיף שיטיילו לי חוטים ושהאינטרנט יעבוד רציף ובלי הפרעות אבל זה רק אני :hi:

פורסם
  • מחבר

הכל שאלה של מה השימוש שלך, אם השימושים שלך זה משחקי רשת (או למישהו בבית) רשת אלחוטית לא באה בחשבון. ואת זה כל גיימר יודע.

אם זה רק גלישה \ הורדות מינוריות (זה ייפגע במהירות ברוב המקרים אם המחשב מן הסתם מרוחק מהראוטר) אז אלחוטי זה בסדר גמור.

אני מעדיף שיטיילו לי חוטים ושהאינטרנט יעבוד רציף ובלי הפרעות אבל זה רק אני :hi:

תקרא לי מטומטם או שיותר נכון אם אפיל את זה על ה-ADD שלי, אבל דווקא את זה שכחתי לציין!

אתמול אספתי מהחנות את המחשב החדש, שהוא מיועד ל-100% גיימינג...

משמע, ללכת על רשת חוטית.

חברים, יש לכם המלצות לראוטר רגיל? רצוי איכותי, אבל בגדר השימושים הבאים:

כאמור, שני מחשבים. אחד מהם לגיימינג, השני לגלישה מינורית (אפילו ללא שיתוף קבצים).

אני לא מבין גדול ברשתות בכלל ובראוטרים בפרט, לכן אני סומך עליכם.

פורסם

זה בערך הפרט הכי חשוב שצריך לציין כדי לדעת אם ללכת על אלחוטי או לא, Latency גבוה זה סיוטו של כל גיימר :P

טוב שלפחות את זה הבהרנו.

אני לא ממש יודע איזה ראוטרים HOT מציעים. אתה רוצה לקנות בעצמך ולהתעסק עם ההגדרות או שאתה רוצה לתת ל-HOT לטפל בעיניינים? הציעו לך מספר דגמים?

פורסם

כמובן שחוטי בתאוריה עדיף מבחינת יציבות, אבל אין שום בעיה לשחק באלחוטי.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

בעייה אין , השאלה עד כמה אתה רוצה שהמשחקים יהיו איכותיים. להיכנס לשרת ולירות באנשים \ להזיז חיילים אתה תוכל. במשחקים כמו CS אין מצב בחיים לשחק באלחוטי, גם אם תשים את הראוטר על המחשב שלך. לא עם הטכנולוגיה של היום לפחות.

פורסם
אם השימושים שלך זה משחקי רשת (או למישהו בבית) רשת אלחוטית לא באה בחשבון. ואת זה כל גיימר יודע.

אם אתה מקבל פינגים של 1ms (מה שאני מקבל בבית הורי, 4 מפלסים) גם גיימר לא ירגיש הבדל. אפילו להפך, במימוש אופטימלי זה יהיה יותר מהיר מנתב חוטי שמעביר רק 100Mbps (הסטנדרטיים) כשהאלחוטיים היום נותנים 300.

הענין הוא שרשת אלחוטית זה סיכון כי אתה בוחר רכיבים שלא בטוח יתנו תוצאות אופטימליות בבית שלך (לכן מראש צריך לבחור בקפידה). עם נתב חוטי אין את הסיכון הזה.

פורסם

העדיפות היא תמיד חוטית.

ושים לב, אם המחשב גיימינג הוא זה שליד הנתב, אז הוא יחובר חוטית בכל מקרה.

השאלה היא רק איך לחבר את המחשב שרחוק מהנתב.

פורסם

לעולם לא נתקלתי בבעיות בגיימינג, הורדות כבדות או סטרימינג בחיבור האלחוטי. ואני משתמש במודם/נתב פשוט של בזק, לא תקן N.

הכל תלוי באיכות החיבור.

פורסם

מסכים. חבר שלי משתמש בנתב בתקן G של TP-LINK (עם אנטנה אחת) ואני קולט אצלו בלפטופ בפינגים של 1ms בכל פינה בבית, במהירות המלאה שהוא תומך (108Mbps).

מאוד פשטני ולא נכון להגיד שחוטי תמיד עדיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים