עבור לתוכן

חיבור בטריות - החישוב שלי נכון?

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני רוצה ליצור בטריית 12v מ8 בטריות אלקליין של 1.5v.

אז ככה, 1.5x8 = 12v

בחיבור בטור אני אשיג 12 וולט, נכון?

לפי חיפוש בגוגל, AAA אלקליין מוציאים 1.2Ah, אז:

1.2x8 = 9.6Ah

אז בסופו של דבר בחיבור של 8 בטריות 1.5v Alkline 1.2Ah AAA, תצא לי בטריית:

12v 9600mAh (9.6Ah)?

החישוב שלי נכון?

תודה.

פורסם

הקיבולת של הבטריות לא גדלה בחיבור בטור.

ה"סוללה" שתתקבל תהיה 12v 1200mAh.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני צריך רק שהאמפר יגדל, איך אני עושה דבר כזה?

פורסם

מחבר במקביל:

מחבר את כל הפלוסים אחד לשני ואת כל המינוסים אחד לשני ומתייחס אל זה כאל בטריה אחת.

פורסם
  • מחבר

בוא אני אגיד לך מה אני רוצה לעשות, אולי תוכל להגיד לי אם זה בסדר.

אני לוקח חוט חשמל, מוציא ממנו את הסיבים וכל סיב אני צריך לשרוף אותו בהעברת זרם גבוה.

בעבר היה לי 7Ah וזה עבד.

אז אם יהיה לי בטריה של 1.5V אבל 7Ah, זה עדיין ישרוף את הסיב?

פורסם

יש כאן פקטור של התנגדות פנימית של הסוללות כלומר כמה הסוללה מגבילה את הזרם של הקצר

לסוללות נטענות יש התנגדות פנימית נמוכה. יתכן שסוללה נטענת אחת AA תספיק כדיי לשרוף את החוט

לסוללות אלקליין "יקרות" (כמו Energizer) יש התנגדות פנימית קצת יותר גבוהה. אולי אחת לא אבל כמה במקביל כן ישרפו את החוט

לסוללות אלקליין פשוטות (כמו Fujicom) יש התנגדות פנימית יותר גבוהה כך שכנרא הם לא ישרפו את החוט

אתה יכול לחבר סוללות במקביל כדיי להקטין את ההתנגדות הפנימית (וכך להעביר יותר מתח בחוט כי פחות מתח ילך לאיבוד בסוללות), או בטור כדיי להגדיל את המתח של הסוללות (מה שיכול להגדיל קצת את הזרם בחוט, במיוחד אם יש לך גם התנגדויות אחרות במעגל)

אני ממליץ שגם במקום החוט נחושת תשים חוטים מתוך צמר פלדה (יש בסופר) - הוא נשרף הרבה יותר בקלות גם מסוללה של 9V שיש לה התנגדות פנימית גבוהה, אז אני חושב שתוכל לשרוף אותו גם אם סוללה אחת של 1.5V נטענת / אלקליין

פורסם
  • מחבר

חיברתי 3 בטריות AAA בתור כמו שאמרתם, ובנוסף, עשיתי את זה עם צמר פלדה - גורנישט.

אפילו לא קצת חום.

מה הבעיה?

פורסם

יתכן ששמת יותר מידי צמר פלדה (תשים חוט אחד או יותר), או שהסוללות היו באיכות נמוכה מידי או לא חדשות

סוללות טובות כן שורפות צמר פלדה. תנסה לחבר את הסוללות בטור (לצמר פלדה יש התנגדות גבוהה יותר מזאת של החוטי נחושת, כל שיש יותר מוטיבציה לחבר סוללות בטור כדיי לקבל יותר מתח)

פורסם
  • מחבר

אבל מה שחשוב בהצתת צמר פלדה זה הזרם לא המתח, אני צודק?

והבטריות חדשות לגמרי.

ואפילו סיב אחד של צמר פלדה זה לא מדליק .:|

פורסם

מה ששורף את הצמר פלדה (או חוט נחושת או כל דבר אחר) זה טמפרטורה

טמפרטורה C = הספק W חלקיי שטח קירור mm^2, כמובן היא קשורה גם לגורמים אחרים כמו אם החוט לבד או ביחד אם כמה אחרים שצמודים אליו, במה החוט נוגע וכו

הספק = מתח V כפול זרם A

מתח V = זרם A * התנגדות ohm

ההתנגדות של החוט עולה במידה מסויימת אם הטמפרטורה

אתה רוצה לתת לחוט מתח וזרם מקסימליים, יש לך גורמים שמפריעים כמו ההתנגדות של הסוללות עצמן וכו. אתה יכול לנסות להגדיל את המתח (וכך את הזרם) אל ידיי חיבור סוללות בטור, או את הזרם (וכך את המתח) אל ידיי חיבור סוללות במקביל

בכל אחת מהצורות יהיה מה שיגיל אותך : אם תחבר בטור, תקבל התנגדות גבוהה בסוללות שתוריד את הזרם. אם תבר במקביל, תקבל מתח נמוך שיכול לא להספיק כדיי להעביר זרם משמעותי בחוט

תמשיך בניסוי וטעיה

תנסה אם יותר סוללות בצורות חיבור שונות

סוללה 9V טובה בוודאות שורפת צמר פלדה, תבדוק איתה

פורסם
  • מחבר

מחר על הבוקר - בדיקה עם 9V אלקליין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים