עבור לתוכן

סקירה - Logitech Marathon Mouse M705

Featured Replies

פורסם

rightaq.jpg

אוקיי,

קניתי את העכבר הזה מבאג לפני משהו כמו שבועיים והנה המסקנות!

האמת שכבר הרבה זמן אני מתכנן להחליף עכבר. עד לפני חצי שנה היה לי סט לוג'יטק LX710, סט לא רע אבל, הוא לא עמד במבחן הזמן ובתום 4 שנים, אחד הקליקים בעכבר פשוט מת, האותיות בעברית נמחקו למחצה וכל העסק התחיל להתקלף בטירוף. מה שכן! הסט הזה הגיע עם 5 שנים אחריות ובגלל שכבר לא היה את הדגם הזה במלאי של היבואן, באג מצאה לנכון לזכות אותי במלוא הסכום ששילמתי. לא זיכוי כספי כמובן אלא זיכוי רגיל בחנות, אין יותר פייר מזה, אז שאפו.

אז ככה, חזרתי למקלדת דל חוטית (לא שהיא רעה, אבל אני לא אוהב חוטים) וה- MX518 הצולע שלי והתחלתי לבדוק מה יש ללוג'יטק להציע. ה- M705, שהסתכלתי עליו באינטרנט נראה בדיוק כמו מה שאני מחפש. אני שבוי של אלחוטי והיום כל העכברים שלהם מגיעים עם רסיבר קטנצ'יק שיכול אח"כ להתממשק בו זמנית לעכברים ומקלדות נוספים (הרחבה לגבי זה בהמשך). הביקורות באינטרנט היו טובות אז במבצעים האחרונים של באג החלטתי לרכוש את העכבר הזה ב- 149 שקל, מחיר מאד משתלם בהנחה שהמחיר המקורי נע בין 200 ל - 250 ובאתר של לוג'יטק מתומחר בהנחה בסביבות ה- 40$.

הדבר הראשון שחושבים עליו שמסתכלים על העכבר הזה, זה שהוא יותר מיועד לניידים אבל למעשה מדובר בעכבר שמיועד למחשב שולחני, לוגי'טק גם מציינים את זה באתר. לדעתי, הוא בדיוק בגודל שבין ה VX REVOLUTION (כנראה "אבולוציה" של אותו דגם) לבין MX Revolution עם נטייה חזקה יותר לכיוון ה- VX. יש לי כף יד יחסית גדולה והוא מאד נוח. אידיאלי לניידים ונייחים כאחד.

VXBox.jpg

ה- VX Revolution (הדגם הישן שמוחלף ע"י ה- M705).

פיצ'רים עיקריים:

גלגלת עם שני מצבים: גלילה חלקית וגלילה חלקה. הכפתור שבורר בין המצבים, להבדיל מה- VX Revolution נמצא בחלק העליון של העכבר, במקום שאפשר להשתמש בו תוך כדי עבודה. ב- VX זה היה מאד לא פרקטי (ממוקם בתחתית העכבר) היה צריך לעצור, להפוך את העכבר להתאמץ להזיז את הבורר עם הציפורן ורק אז להפוך את העכבר ולהמשיך לעבוד. בקיצור, לוגי'טק עשתה צעד חכם והעבירה את הבורר למקום האידיאלי שלו, ע"ג העכבר בצמוד לגלגלת.

lefti.jpg

דוגמאות למתי צריך להשתמש בגלגלת במצב חלק: למשל שנעים על גבי רשימה ענקית של אתרים במועדפים ואין כח לגלול עוד ועוד ועוד, פשוט מחליקים את הגלגלת במכה אחת ובום זה מגיע למטה בשניה. דוגמא נוספת? בפייסבוק, שרוצים לרוץ על הקיר כדי למצוא איזה פוסט שנדחק הרחק מאחור. בקיצור, נוחות במיטבה ויש כמובן עוד הרבה דוגמאות. :)

ה- Nano Receiver:

הרסיברים ברוב העכברים והמקלדות החדשים של לוג'יטק הם מסוג Nano. משמע, מזערי. לעומת הרסיברים של פעם, במחשבים ניידים לדוגמא, ניתן לחבר את הרסיבר ופשוט להשאיר אותו כי הוא לא בולט ולא מפריע. שמדליקים את המחשב זה עובד מיד ובכך חוסך זמן ותקלות מיותרות. לעומת מוצרים מן העבר, פה אין לא על הרסיבר ולא על העכבר עצמו כפתור סינכרון, פשוט שמים וזה עובד!

דבר נוסף שכדאי להזכיר זה כי מדובר ב UNIFYING RECIEVER (הסמל הכתום), משמע מוצרים אחרים שמשתמשים באותו רסיבר יכולים להתחבר כולם ביחד לרסיבר אחד, כלומר אין צורך לחבר רסיבר לכל התקן.

Logitech-Receiver.jpeg

חיי סוללה:

דבר נוסף שייחודי לעכבר הספיציפי הזה ולמספר מקלדות, הוא חיי סוללה ארוכים במיוחד. לטענת לוג'יטק החלפת סוללות ראשונה תתבצע בתוך 3 שנים מרגע השימוש הראשוני. בתמונה הנ"ל ניתן לראות ששתי הסוללות בעכבר יושבות בכיוון אחד, כלומר, העכבר מקבל "כח" כפול כך שזה מחזק את הטענה של לוג'יטק. הוכחה נוספת לכך היא שאפשר להוציא סוללה אחת והעכבר ימשיך לעבוד. להבדיל מעכברים אחרים שיכולים לעבוד עם סוללה אחת, העכבר הזה ככל הנראה יחזיק הרבה יותר זמן, אבל זו השערה בלבד ורק הזמן יגיד. במילים אחרות, לוג'יטק בנו עכבר שלא זקוק ליותר מסוללה אחת והתפקיד של הסוללה הנוספת הוא פשוט ביותר - להאריך את התקופה שבה העכבר יעבוד ללא צורך בהחלפת סוללות.

בהמשך למגמת החסכון בחשמל, לוגי'טק הוסיפו גם כפתור כיבוי והדלקה, יחסית סטנדרטי אבל חובה בעכבר שהייעוד שלו כולל מחשבים ניידים.

bottomopen.jpg

כמו שציינתי מקודם העכבר מתאים גם לניידים מהסיבה שבתוך העכבר ישנו מקום ייעודי לרסיבר (מסומן באדום). :)

איך העכבר במשחקים ?

אממ, ובכן, בקטע הזה העכבר קצת נופל מעכברים כמו MX518, G700 ושאר העכברים שבייעוד שלהם הוגדרו כעכברים למשחקים.

לדוגמא, בבטל פילד 2 ומשחקי אסטרטגיה למיניהם, הביצועים שלי פחתו משמעותית. התנועה לא חלקה מספיק וחסרה קצת רגישות ו FEEL שיש לעכברי הגיימינג, בקיצור לא סתם המציאו אותם. הבעיה היא שנכון לעכשיו העכבר גיימינג היחיד שהוא גם אלחוטי זה ה- G700 והוא עולה כ- 500 ש"ח. כלומר, לא למשתמש הממוצע. אציין שלא נתקלתי בבעיות דיליי למיניהן. התקשורת האלחוטית עובדת ללא דופי!

כפתורים נוספים:

בחלק הפנימי של העכבר, ישנם שלושה כפתורים, שניים גלויים ואחד מעט סמוי עם מגבלה מסויימת.

יש לנו שני כפתורים של אחורה וקדימה, מאד אופייני היום בעכברים, מאד מאד שימושי, אחרי שמתרגלים אי אפשר אחרת.

הכפתור הנוסף נמצא בחלק התחתון של העכבר קצת מתחת לאיפה שמניחים את האגודל. מקודם רשמתי "עם מגבלה מסויימת" וזאת מהסיבה שהכפתור הזה מתחיל לעבוד רק אחרי שמתקינים את התוכנה של לוג'יטק (SETPOINT). מה שהכפתור הזה עושה הוא סוג של החלפה בין תוכניות כמו ALT TAB כזה אבל לא משהו סטנדרטי של וינדוז ולכן יש צורך בהתקנת התוכנה. אני אישית חושב שזאת פונקציה מיותרת ולא נוחה, התקנתי, ניסיתי ואז הסרתי את התוכנה. מלבד זה היא לא נותנת אי אילו שיפורים משמעותיים אלא למי שאוהב לתכנת את העכבר שלו בצורה מאד ספיציפית. ייתכן שניתן לתכנת את הכפתור כך שיעשה ALT TAB סטנדרטי אך לא ניסיתי זאת ואני רגיל לעבור בין חלונות עם המקלדת.

logimarathonm705.jpg

המסקנה:

אחלה מוצר באחלה מחיר למי שמחפש עכבר איכותי, ארגונומי, עם חיי סוללה ארוכים ואחריות טובה, כאמור פחות טוב למשחקים, אז אם אתם גיימרים רצינים ייתכן ותרצו לוותר עליו ולקחת במקום עכבר גיימינג חוטי זול או למשקיענים שביניכם, את ה- G700. אם מוציאים גיימינג כבד מהתמונה העכבר הזה הוא ה BEST ALL AROUNDER שנתקלתי בו עד כה.

נ"ב,

משהו שמאד אופייני לעכבר הזה ולעכברים דומים של לוגי'טק זה הציפוי של הפלסטיק בחלק העליון. זה ציפוי מט, מעט מחוספס כזה וזה עוזר בצורה די יעילה לדחות שמנוניות מהידיים כך שלא מצטבר עליו שומן, דבר שחוזר על עצמו באופן קבוע ובתדירות גבוהה ב- MX518 ששם כל החלק העליון עם ציפוי מבריק.

* העכבר מגיע עם סוללות דוראסל.

מחיר: 149 ש"ח (בבאג ואולי מחירים דומים בחנויות נוספות, לא בדקתי).

אחריות: 3 שנים

זהו, מקווה שאהבתם את הסקירה, השעה הייתה מאוחרת והיה לי משעמם, כל הזכויות לתמונות שמורות לאייפון שלי חחח.

למען הסר ספק, אני לא עובד בבאג ולא קשור אליהם בשום אופן. ;)

-adi518

** הסקירה הבאה שלי תהיה על ה- Fractal Design Define R3 (מארז).

פורסם

אחלה סקירה, שקלתי לקנות אותו מכמה שיקולים - אך אני שחקן גיימר מושבע, ואוהב שיש לי דברים שהם ב-High Top,

עובד בזה למחייתי בתור גיימר. בסוף קניתי את העכבר מסידרה חדשה של Razer וגם את Logitech G5 שניהם עושים עבודה מצוינת.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

עכבר רב-שבב מעולה במיוחד.

סיקור מצוין,כל הכבוד לך!

פורסם
  • מחבר

10X :hi:

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קניתי את העכבר לפני שנה (בבלק פרידיי הקודם) שימש אותי נאמנה עד ששכחתי אותו בעבודה לפני שבועיים, ומאז אבדו עקבותיו, אבל אחרי שנה של שימוש הסוללה המקורית עדיין עבדה, ולפי הדרייבר היה לה עוד הרבה זמן להמשיך איתה, בקטע הזה העכבר פשוט מצויין.

מה שכן, הסמל של לוג'יטק כבר מזמן חצי ממנו נעלם, והגומי שבצד איפה שהבוהן התחיל להתקלף.

אני בהחלט הולך לקנות את העכבר הזה שוב הסופ"ש בבלק פריידי.

פורסם
  • מחבר

קניתי את העכבר לפני שנה (בבלק פרידיי הקודם) שימש אותי נאמנה עד ששכחתי אותו בעבודה לפני שבועיים, ומאז אבדו עקבותיו, אבל אחרי שנה של שימוש הסוללה המקורית עדיין עבדה, ולפי הדרייבר היה לה עוד הרבה זמן להמשיך איתה, בקטע הזה העכבר פשוט מצויין.

מה שכן, הסמל של לוג'יטק כבר מזמן חצי ממנו נעלם, והגומי שבצד איפה שהבוהן התחיל להתקלף.

אני בהחלט הולך לקנות את העכבר הזה שוב הסופ"ש בבלק פריידי.

נשמע כמו בלאי טבעי חחח :]

וכן, נראה לי שבאמת שווה לך לקנות אותו שוב. מלבד ה MX REVOLUTION שהוא מאסיבי ויקר זאת האופציה הכי טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים