עבור לתוכן

רפיטר לרשת WIFI בייתית

Featured Replies

פורסם

שנה טובה לכולכם.

לפני שאגיע לבעיה שלי אני אציין שכן, השתמשתי בחיפוש ובדקתי בגוגל ואני כבר יומיים מחפש את ההסבר הדרוש =]

יש לי נתב מדגם TP-Link TL-WR841N שדרכו אני גולש. יש לי נתב אלחוטי נוסף מדגם Siemens SL2-141 שאותו אני רוצה להגדיר כרפיטר.

לא מצאתי תשובה חד משמעית אם זה אפשרי עם נתב זה, או איך לעשות זאת. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בעניין.

שנה טובה אנשים :)

ד"א, אני ביום ראשון חוזר לבסיס, אני ממש ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי לפני כדי שאני אשאיר את זה עובד למשפחה.

תודה רבה!!!

פורסם

לא יודע לעזור לך בענין הרפיטר.

אבל אני לא חושב שעם ראוטר 3 אנטנות+כרטיסי רשת עם לפחות 2 אנטנות, יש בית בישראל שאשכרה צריך רפיטר..

מניסיון הדגם 841 של TP-LINK באמת על הפנים מבחינת קליטה, מספיק תזוזה הכי פצפונת והפינגים משתנים מ3ms ל-300ms. אפילו כשהלפטופ שלי (עם כרטיס intel 5300) היה מרחק נגיעה מהנתב הפינגים לא ירדו מ3ms, ומהירות מקסימלית 130Mbps.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, שבוע טוב לך ותודה על התשובה =]

דבר שני, הראוטר נמצא אצלנו בקומה השניה, האות שלו מגיע עד לאיזור המדרגות של הקומה הראשונה וברגע שאתה מתרחק בערך מטר משם - אתה מתנתק.

אז כן, אצלנו אשכרה צריך רפיטר :)

פורסם

עדכנתי את התגובה, תקרא.

א. בבית הורי 4 מפלסים ועדיין לא צריך רפיטר, הכל ענין של בחירת ציוד נכונה.

ב. קבל אלגוריתם שפותר את הבעיה:

1. תחליף לנתב TP-LINK 941ND עם 3 אנטנות, אחרי זה נדבר. אצלי עובד ממש טוב (כאמור אחרי נסיון רע עם 841).

2. במקרה שגם זה לא עוזר אפשר להחליף לו את האנטנות ל9dbi במקום 3dbi כל אחת.

3. אם גם זה לא עוזר יש לך כרטיסי רשת גרועים (קרוב לוודאי עם אנטנות פנימיות, ולא ניידים עם כבל). יש הרבה דגמים טובים היום בשוק.. בבית הורי למשל, הכרטיס רשת TP LINK 822N (נייד עם כבל + 2 אנטנות חיצוניות) קולט בעוצמה מלאה בכל פינה בבית יחד עם נתב 941ND.

נ.ב. - תשאיר את האנטנות של 841 כי הן 5dbi כל אחת, בעוד ל941ND יש 3dbi עוצמה לכל אחת. כך שאולי תצטרך אותן אם התנאים בבית קשים (מבחינת קירות).

פורסם
  • מחבר

המכשירים שאני מחבר לרשת הWIFI הם שני אייפונים, בלקברי וPSP אחד. בשלושתם הקליטה לא עוברת את המדרגות.

שבוע שעבר חיברתי xtreamer של חבר עם אנטנה משודרגת (לא יודע איזו בדיוק) והקליטה לא הייתה משהו.

נכון, המסקנה היא שהראוטר לא משהו, אבל התקנת רפיטר מראוטר שכבר יש לי תהיה Zero-Cost לעומת שדרוג נתב או אנטנות (או פלאפונים), אז למה לא?

אבל תודה על הניסיון :)

פורסם

אוקי, לפחות מענין כרטיסי הרשת ירדנו כי הלקוחות של הרשת הם פלאפונים ולא מחשבים.

א. נכון, אם אפשר בחינם עדיף. תשובות בטוח תמצא בגוגל (באנגלית).

ב. אל תשכח שכדי שהרפיטר ישדר בעצמו נתונים במהירות טובה, הוא צריך להיות במקום בו הוא קולט את הראוטר שלך טוב. והעדת בעצמך שאין ממש מקום כזה בבית. לכן זה נשמע לי פתרון מאוד לא ישיר לבעיה.

ב. לא ידוע לי מה זה xtreamer, אבל כמו שהעדת יש לו רק אנטנה אחת. MIMO (טכנולוגיה לכיסוי נקודות מתות שרוב הנתבים היום עובדים איתה) עם 3 עובד הרבה יותר טוב מ-2, בלי קשר לחוזק של כל אנטנה.

נ.ב. - אנטנה אחת חזקה לא פותרת בעיות קליטה, רצוי שהן יהיו זהות כולן.

פורסם

יוגב, הבנאדם שואל איך להפוך ראוטר שיש לו בבית לריפיטר, ואתה מציע לו לשדרג את כל הציוד האלחוטי בבית?

מזל שהוא לא ביקש המלצה על ראוטר חזק, עוד היית ממליץ על על קבלן בנייה- כדי שיהיו לו לקירות דקים יותר.

בכל מקרה, בנט-צ'יף יש הסבר על הפיכת ראוטר לAP - אני מאמין שזה יענה על הדרישות שלך:

www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם

רק אמרתי לו להחליף ראוטר, ואם זה לא יעזור אנטנות.

הוא העיד ש

שבוע שעבר חיברתי xtreamer של חבר עם אנטנה משודרגת (לא יודע איזו בדיוק) והקליטה לא הייתה משהו.

אז מה שיעזור לו זה רפיטר (=ראוטר בינוני עם אנטנה ממש לא 'משודרגת')?

פורסם

באמת חפרתם לו ובכלל לא עזרתם

בתפריטים של ה TPLINK כנס ל Wireless ->Wireless Settings

שם תסמן וי על Network -> LAN תשנה את הכתובת לכתובת שנמצאת בטווח של הסימנס (10.0.0.140 למשל)

תלך לDHCP ותבטל אותו

יש לך פה סימולטור של הממשק אם אתה מסתבך

http://www.tp-link.com/simulator/841_v5/index.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים