עבור לתוכן

השאלות המצחיקות על צוואר בקבוק

Featured Replies

פורסם

לא בטוח אם זה המקום, אם לא אני מתנצל.

הרבה מאוד משתמשים שואלים אם שילוב של X ו-Y יגרום לצוואר בקבוק. התשובה היא תמיד, אבל תמיד, כן.

מכיוון שכמעט תמיד שואלים על מעבד לעומת כרטיס מסך, נסתכל על שני הרכיבים האלה.

יש לי 4x6970HD (או 580, תבחרו) ומעבד 2600k עם OC ל-5GHZ. האם יש לי צוואר בקבוק? כן. המעבד שלי בחיים לא יצליח לספק את 4 כרטיסי המסך האלה. האם זה משנה? אני אריץ את BF3 עם כל ההגדרות המקסימליות ב-100FPS. המעבד יטחן עצמו לדעת, וכרטיסי המסך יסתכלו עליו, יצחקו קצת, ויחזרו לישון בזמן שהוא מתאמץ לעמוד בקצב שלהם.

השאלה היא לא האם יהיה צוואר בקבוק, אלא האם יהיה כזה שיפגע לי בביצועים. אם אני עם מעבד Q6600 ב-3GHZ ומחליף את כרטיס המסך ל-6950HD שיחובר למסך ה-22" 1680X1050 שלי, כנראה שמי שיעבוד יותר קשה יהיה המעבד. אני אקבל FPS גבוה מאוד ומספק. האם זה משנה באמת שעם מעבד חזק יותר הייתי מקבל במקום 100 במקום 85 FPS?

פורסם

במחשבים המושג צוואר-בקבוק הוא קצת מורכב יותר.

כמו שטענת, אכן ברמה מסויימת תמיד יש צוואר בקבוק. עם מעבד 2500 + GTX570 אני אריץ משחק X ב-60FPS. ייתכן כי אם אמהיר את המעבד

לכדי 5GHZ המשחק ירוץ בFPS גבוה יותר, כמו שאם אני אצרף 570 נוסף (מבלי להמהיר את המעבד) גם אקבל FPS גבוה יותר.

אך אם אשתמש בכרטיס מסך כמו GTX460 במקום ה-570, אני אקבל FPS נמוך משמעותית, נאמר 35FPS.

לכן, אם אני אומר שיש צוואר בקבוק במערכת הנ"ל אני אתכוון כי אילו החלפתי את ה-570 ב-460 אני אקבל 57FPS. כאן ברור כי השיפור בכרטיס

המסך לא ייתן שיפור לינארי בכמות ה-FPS במשחק. מכאן כי יש רכיב אחר שיוצר צוואר בקבוק (מסך? מעבד?)

פורסם
  • מחבר

זו דרך מסובכת להגיד שבין כל הרכיבים שמשתתפים במשימה (הרצת משחק בדוגמה), יש אחד עובד ב-100% מהתפוקה המקסימלית שלו. ואני אומר שזה תמיד יקרה (גם אם לא מדובר במעבד או כ.מסך כמו שציינת). השאלה היא לא אם זה יקרה, אלא אם יש לזה משמעות עבורי.

יש אנשים ששואלים על כ. מסך כמו 6950 בשילוב מעבד core2duo כלשהו. מיד קופצים ואומרים להם שהמעבד יגביל את כ. המסך. זה אולי נכון, אבל אותו אדם משתמש במסך 19" מלפני שלוש שנים שתומך ב-1650X1080, במקרה כזה גם השילוב הנ"ל יתן לו ביצועים יותר ממספקים. מה שאני מנסה להגיד הוא שלפני שמצביעים על צוואר בקבוק, צריך לבדוק אם הוא רלוונטי למשתמש. האם הוא יפגע בו או לא? (אלא אם הידיעה שהמספר הקטן בפינה הימנית העליונה של המסך היה יכול להיות גבוה יותר פוגעת בו)

פורסם

לרזולוצייה נמוכה יותר יש יותר משמעות למעבד. זה מה שיגביל את המשחקים ולכן אומרים שיש לו צוואר בקבוק.

בדיקה שמעניין לבצע היא איך מחשב עם מעבד ישן כמו e2100 לדוגמא יריץ משחקים יחד עם כרטיסים חזקים - 580 לעומת 570 לעומת 6870.

פורסם
  • מחבר

לא מדוייק :)

זה שוב תלוי ביחסי הכוחות בין כרטיס המסך למעבד. אם כרטיס המסך חלש, גם ברזולוציות נמוכות הוא יהיה צוואר הבקבוק. אבל זו עדיין לא הנקודה, צריך להסתכל על ביצועי המערכת הכלליים. האם לי, כמשתמש, משנה אם אני מקבל 85 או 120 FPS? ברוב המקרים לא. כשאני ארצה לעבור ל-3D אולי תהיה לנתון הזה משמעות.

וזה מחזיר אותי לנקודה שלי, צוואר בקבוק הוא לא תמיד רע, לפעמים אין לו משמעות. ובכל מקרה, הוא תמיד שם. המצב היחיד בו לא יהיה קיים הוא מצב בו כל רכיבי המערכת עובדים על 100%. זה לא יקרה :)

פורסם

כששואלים על צוואר בקבוק מתכוונים לאחד רציני, כשלי היה מעבד C2D E4500 וכרטיס מסך HD4850, הספיק לי אוברקלוק מ-2.2GHZ ל2.75GHZ כדיי לראות ולהראות איך הביצועים הגרפים עולים משמעותית.

פורסם

לדעתי צוואר בקבוק נמצא ברכיב שמוריד את קצב הפריימים מתחת לקצב הריענון.

אני עובד עם Q6600 ב-3GHZ עם GTX570 ומקסימום ה-FPS (בלי VSYNC) של ה-Q6600 במשחק יהיה תמיד קטן מזה של I5 באותו תדר אבל אם המינימום יורד למספר זהה, נניח 40 בשני המקרים, אז צוואר הבקבוק יהיה הכרטיס הגרפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים