עבור לתוכן

נמאס מגוגל. יש למישהו המלצה למנוע חיפוש שעובד בלי התחכמויות?

Featured Replies

פורסם

פעם גוגל היה מנוע חיפוש איכותי, אבל מאז שהם התחילו להציג תוצאות של מה שהם חושבים שהתכוונתי לחפש במקום מה שהקלדתי בחיפוש איכות התוצאות ירדה מאוד. הפתרונות היחידים שמצאתי הם להוסיף סימן '+' לפני כל מילת חיפוש או להוסיף את הביטוי allintext בצמוד למילת החיפוש הראשונה (כשנקודתיים מפרידות בין שני החלקים). זה עובד, אבל הופך את חווית החיפוש למייגעת. הגיע הזמן לעבור למנוע חיפוש אחר. אם למישהו יש המלצות, אשמח לשמוע.

אגב, את יאהו ובינג כבר בדקתי ושניהם גרועים. נתקלתי במקרים שבהם הוספה של מילת חיפוש מגדילה את כמות התוצאות במקום להקטין אותה (כנראה שמנוע החיפוש מחליט בשביל המשתמש מתי להשתמש ב- OR במקום ב- AND).

פורסם

לך על אלטויסטה הישן והטוב.

פורסם
  • מחבר

אלטויסטה שייך ליאהו ומשתמש באותו מנוע.

פורסם

תתחום את החיפוש בגרשיים "", ואז הוא אמור לחפש רק את מה שכתבת.

פורסם
  • מחבר

זה לא מה שאני מחפש. אם הביטוי תחום במרכאות אז החיפוש מתבצע לפי Exact Phrase שבו סדר המילים משמעותי. אני רוצה לבצע חיפוש בסיסי שבו אין משמעות לסדר המילים, אבל כל המילים חייבות להופיע בדף (יחס של AND).

הבעיה היא שגוגל לוקח לעצמו את החופש להשמיט מילים שכתבתי מפורשות בחיפוש, ולהחליף מילים שהוא מזהה כבעלות איות שגוי באחרות (גם כשהאיות מדוייק ובסה"כ מדובר במילה פחות נפוצה). בפועל הם לקחו מנוע חיפוש מעולה ושילבו בו "טכנולוגיות" שהופכות אותו לחסר ערך. אני קצת מקצין, אבל למי שלא מוסיף סימן פלוס לפני כל מילת חיפוש גוגל הפך להיות מנוע חיפוש גרוע.

פורסם

אתה יכול לכפות מילים ע"י הסימן +.

לפתוח דיון שבו אתה מבקש המלצות ל"מנוע חיפוש טוב יותר מגוגל", זאת בדיחה...

עריכה: אני רואה שאתה מכיר את השימוש ב+. אז לא מבין על מה אתה מתלונן.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאתה מכיר את השימוש ב+. אז לא מבין על מה אתה מתלונן.

אני מתלונן על זה שבעבר היה אפשר לכתוב פשוט את מילות החיפוש ולקבל תוצאות למה שמבקשים, כשבכל הדפים מופיעות כל המילים בדיוק כפי שהקלדתי אותן. היום חייבים להוסיף + לפני כל מילה, או לקבל הרבה תוצאות לא רלוונטיות. אני מחפש מנוע חיפוש שמחפש את מה שביקשתי. לא יותר, לא פחות.

עריכה: אני לא היחידי שזה מפריע לו: http://ask.metafilter.com/181167/Google-is-driving-me-nuts

פורסם

אחלה, אז מצאת עוד בן אדם (סך הכל שני אנשים ברחבי העולם) שרוצה את האופציה הזאת.

כל שאר המיליארדים של בני האדם, שמחים מהתוצאות, כנראה.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, הוא לא מתקן מילים אוטומטית הוא מביא לך את מה שחיפשת אבל נותן למעלה את האפשרות לתקן את המילה כמו שהוא חושב ואתה כמובן לא חייב ללחוץ.. בתור אחד שמחפש הרבה בגוגל אני לא מרגיש שהמנוע נהיה מסורבל או לא יעיל באיזושהיא דרך..

פורסם

לפעמים הוא גם מתקן אוטומטית.. ועוד דבר מעצבן שגוגל עשו זה שעכשיו לפעמים הוא מתרגם את החיפוש שלי.. אם אני מחפש מילים בעברית אני רוצה תוצאות בעברית, לא תוצאות באנגלית, כשאני ארצה תוצאות באנגלית אני אחפש באנגלית.. אבל זה לא כזה מפריע..

פורסם

תתלוננו לגוגל ישראל, הם מתעסקים בעיקר בחיפוש אם אני לא טועה :P

פורסם

לא מבין איך אפשר להתלונן על שירות כ"כ איכותי ופרקטי שאתה לא משלם עליו גרוש. מעצבן אותך? תשתמש במנוע חיפוש אחר. אני דיי בטוח שאתה לא עושה לגוגל טובה בזה שאתה משתמש במנוע חיפוש שלהם.

פורסם

עריכה: אני לא היחידי שזה מפריע לו: http://ask.metafilter.com/181167/Google-is-driving-me-nuts

רגע, אתה רוצה להגיד לי שאתה לא הבכיין, כפוי הטובה היחיד בעולם? :o :o

אתה וגם כל המעפנים שבוכים על העיצוב של פייסבוק שמשתנה כל פעם

ואחרי שבוע מתרגלים וסותמים ת'פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים