עבור לתוכן

מה ההבדל בין TPLINK 941ND ל1043ND? + קניית כרטיס רשת אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים :D

1.הייתי שמח לדעת מה ההבדל בין TPLINK 941ND ל1043ND?

2. אני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי. חשבתי על כרטיס PCI לאור מה שקראתי בNetchief אך אין כרטיס PCI עם כבל מאריך. יש את התוסף הזה שפותר את הבעייה אבל זה מאוד יקר וגם אין בארץ. (27$)

מה אתם חושבים?

יש לציין שאני כנראה קונה את המוצר הבא על מנת להתחיל ללמד את עצמי אבטחת מידע, רשתות אלחוטיות וכדומה. אך לפי מה שאני מבין הקרינה שלו פי כמה וכמה מהתקן המותר. לא ?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אף אחד??

נו באמת...

פורסם

סלח לי שאני נדחף לדיון שלך, גם אני פתחתי משהו דומה, אין לי תשובה בשבילך. אבל כן רציתי להעיר משהו על השאלה שלך לגבי הקרינה.

אם החששות שלך הן בריאותיות, אז אין לך מה לדאוג. קרינה אלקטרומגנטית בתחום התדרים שמשמש לתקשורת לא גורם לשום נזקים בריאותיים, זה הכל היסטריה המונית שמלובה על ידי התקשורת העולמית ללא ביסוס מדעי בכלל.

אם החששות שלך לא היו בריאותיות מלכתחילה, תשכח שאמרתי משהו :)

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק הכוונה.

האם אתה בטוח? מה זה שונה מקרינה של סלולרי?

פורסם

זה לא שונה בכלל מקרינה של מכשירים סלולרים, אף תדר שמשמש לתקשורת לא מזיק לבריאות.

התדרים (אם נפשט את הנושא) מתחלקים ל-2: קרינה "מייננת" ו"בלתי מייננת" (או "מחממת")

קרינה מייננת היא זו שגורמת למחלות, היא גורמת לפגמים ב DNA שבתורם גורמים לסרטן. לעומתם קרינה מחממת לא מעבירה מספיק אנרגיה לתאים בהם היא פוגעת ובמקרה הכי גרוע היא גורמת ל"רטט" פיזי באטומים. רטט זה גורם לחימום החומר. ככה עובד המיקרוגל שלך בדיוק, הרי השניצל שלך לא יוצא מסורטן, הוא יוצא מחומם, לא? :)

יש כל מני פנאטים שעובדים כמו בכל "דת" טובה, הם טוענים שהקרינה הזו מסוכנת, וכשאתה טוען שלא, הם מבקשים ממך להוכיח. הבעיה היא, שלא ככה עובד העולם. מי שטוען שהקרינה הזו מסוכנת צריך להיות זה שמביא את ההוכחות ועד היום הצטברו בדיוק אפס הוכחות לטענה הזו. למעשה, רוב הטוענים שהקרינה מסוכנת למדו לקבל שהיא לא גורמת ליותר מחימום התאים. עכשיו הם טוענים שהחימום הזה גורם לנזקים. שוב, טענה בלי הוכחות או ביסוס.

ויכוח עם מי שטוען שקרינה מסוכנת תמיד יסתיים באותה צורה "למה לקחת סיכונים כשאתה לא יודע בוודאות? פשוט תגן על עצמך ותלך על בטוח"

יודע מה? הם צודקים. הכי טוב ללכת על בטוח ולנקוט בכל האמצעים להגן על הבריאות שלנו. אבל לפני שקונים מגיני אשכים מאלומיניום ומדבקות הפגת קרינה לסלולרי, תרשה לי להסב את תשומת ליבך למקור קרינה מייננת (כן, כן, הקרינה הזו שמסרטנת בוודאות עם מאות מחקרים שמבססים את הטענה הזו) עוצמתי ביותר, שפשוט מקרין עליך כל יום, כל היום, ועד רגע זה הדביק מיליונים בסרטן, והרג מאות אלפים מהם. רוצה לנסות לנחש על מה אני מדבר לפני שאני חושף את הסכנה הבריאותית הזו?

השמש שמעל הראש שלך... קרינת ה UV שנפלטת ממנה מסרטנת, מסוכנת, והורגת בוודאות, הרבה יותר מדאיג מסלולרים ונתבים שהקשר בינם לבין סיכונים בריאותיים הוא לא מוכח וכנראה לא יוכח לעולם.

אם מעניין אותך, מאמרים מוויקיפדיה בנושא:

קרינה אלקטרומגנטית

קרינה מייננת

קרינה בלתי מייננת

מעניין מה שרשום בסוף הטקסט על קרינה בלתי מייננת, משהו שחדש גם לי, מסתבר שנחקק חוק בישראל לרגולציה של קרינה בלתי מייננת לפי עקרון "זהירות מונעת" (עקרון ה"ללכת על בטוח" שציינתי למעלה, טוב כשמדובר באדם פרטי, פחות מושך כשהמדינה מחוקקת לך משהו שלא הוכח) מסתבר שהסטנדרט הוא מחמיר יותר ממקורות קרינה זהים בטבע, ואם אתה רוצה להפעיל מתקן שדורש ממך להשתמש בקרינה לא מסוכנת שבטבע נפלטת בעוצמה גבוהה יותר אתה צריך לשלם אגרה למדינה... איזה יופי, מצאו עוד פחד לא רציונלי להטפל אליו ולסחוט מאנשים כסף.

פורסם

לפותח השרשור

1. ממה שקראתי באתר TP-LINK (גם לי היתה התלבטות כזו בהתחלה), ההבדל הוא שהדגם היקר יותר תומך בחיבור קווי של יציאות 1Gbit. אם השימוש אלחוטי לא קראתי על שום הבדל - דווקא היו יותר features לדגם הזול 941ND.

2. אל תקנה כרטיס רשת אלחוטי שאינו מתנייד (=בלי חוט מאריך), בגלל זה גם PCI גרועים ברובם כי אי אפשר לשנות את המיקום. לי יש ניסיון טוב עם TP-LINK 822N, שעל פניו יותר טוב מהדגם שתכננת לקנות בארה"ב (2 אנטנות 3dbi לעומת אנטנה אחת 5dbi).

3. אם כבר לקנות מארה"ב, תלך על בטוח עם מוצרים של premiertek

http://www.premiertek.net/cat/networking-11n.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים