עבור לתוכן

עזרה ב-OC ל-2600K על Asrock Extreme4

Featured Replies

פורסם

הטמפרטורה הגבוהה יותר היא כי IBT מתוכנן ליצור עומס מרבי (וצריכת אנרגיה מרבית) על כל רכיבי המעבד, שום דבר שמתקרב כמובן לשימוש ב"עולם האמיתי", ולכן התופעה הזאת תקינה.

מה שכן, טמפרטורה של אזור ה-80 היא קצת גבוהה, והייתי אף מגדיר אותה גבולית. אני לא יודע באיזה מערכת קירור מים אתה משתמש, אבל כדאי לבדוק מהי יכולתה (אם מדובר במערכת קירור מים "זולה" למשל, אז ברוב המקרים היא לא עדיפה ואף נחותה מקירור אוויר High End).

אחרי שאתה מורח משחה מחדש, ואגב, באמת שאין צורך למרוח שכבה אחידה. זה אמנם נתון לויכוח ובסופו של דבר זה נופל לסיווג של העדפה אישית, אבל אני מעדיף להניח כמות מסוימת של משחה במרכז המעבד ואז למרוח אותה באמצעות לחיצת תחתית גוף הקירור. מצאתי שכך המריחה מהירה ונוחה יותר, ושגם נוצרות הרבה פחות בועות אוויר. הנה סרטון שמציג מספר צורות נפוצות (יותר או פחות) שבהן ניתן למרוח כך את המשחה

במקרה של מעבד 2600K שבו הליבות ממוקמות בשורה בחלק ה"עליון", זכרון המטמון מרמה שלישית מתחתן ובקר הזכרון מימינן (והליבה הגרפית משמאלן) הייתי ממליץ על שיטת גרגר האפונה במרכז המעבד או שיטת הקו, רק לא קו אנכי כי אם אופקי לרוחב המעבד, כי הן לדעתי הכי מתאימות.

כמו כן הייתי מתחיל עם ה-OC קצת אחרת. בזמן שהמשחה עוברת את מחזורי ההתאחות שלה הייתי מתחיל עם OC של 4-4.2 שהוא תדר שבו אולי אפילו לא תצטרך להעלות מתח, מנטר את הטמפרטורה ואז עולה בקפיצות קטנות יותר תוך ניטור הטמפרטורה.

וכמו שציינו, ה-HT מוסיפה לא מעט מעלות, לפעמים זה מונע לבצע OC גבוה. אם אתה צריך את ה-HT עדיף לך להתפשר על תדר מאשר עליה.

עריכה: theone89 צורת ההתבטאות שלך לא לעניין בכלל, גם אם אתה לא מסכים עם משהו אפשר להגיד את זה ולהציג את הצד שלך ללא תקופנות ובטח שבלי הבעת זלזול בוטה במשתמש אחר. חוץ מזה שמה שהוא אומר הוא די נכון. תדר ה-Turbo בא לידי ביטוי בעיקר כשיש עומס על ליבה בודדת והוא יורד ככל שהעומס נמצא על כמות גדולה יותר של ליבות. במבחני מאמץ כאלה, ובטח שתחת OC, תדר ה-Turbo כמעט שחסר חשיבות ולא הוא שגורם לחימום יתר. בלי קשר, חימום יתר נובע משילוב של גורמים וכמעט אף פעם לא מגורם אחד בודד (לדוגמה, שילוב בין מתח יתר, גוף קירור לא מתאים, תנאי סביבה בעייתיים, מעבד "בעייתי"). אתה כן צודק בזה שטכנולוגיית ה-Turbo Boost היא מעין OC שהמערכת עושה לעצמה, וברוב המקרים לא בדיוק OC אופטימלי בכל הנוגע למתח (נוטה למתח יתר), ושלכן שווה גם לבדוק את הטמפרטורה כאשר הפונקציה הזאת כבויה.

פורסם
  • מחבר

4.6GHZ כרגע, מתח 1.312. prime מביא אותי עד ל-59 מעלות (זו הליבה החמה ביותר).

מחר נראה אם יש לו עוד מה לתת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים