עבור לתוכן

קירור חלל...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש דרכים יצירתיות לקרר חלל קטן לא גדול במיוחד.. מטר וחצי גובה 70 סמ רוחב ועומק של 60 פחות או יותר..

הציעו לי לקחת גוף קירור של מיני מקרר, זה בכלל אפשרי ?

יש עוד הצעות אולי ?

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

אם אתה רוצה להכניס את המחשב למקרר , אז הרעיון כבר נוסה ממזמן . לא הכי מעשי.

אל תשכח התעבות של טיפות מים .

קרור חלל קטן זה מקרר = תא שמקורר . השאלה היא מה יש בתא .

במקרר אין יצירת חום בתוך התא.

אם זה מחשב אז הבעיה היא טמפרטורות שונות דרסטית בין כרטיס המסך בפעולה או המעבד , לחלקים אחרים למשל דיסקים. אם תצטרך להוריד את המעבד ב30 מעלות למשל זה אומר שהדיסקים יקפאו , לא טוב.

בקיצור. כל שיטת קרור אקטיבית שמקררת אל מתחת נקודת ההתעבות היא בעיה.

פורסם

לא, הבעייה עם מחשב זה הלחות.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להכניס שום מחשב לשום מקרר,

לא מדובר כאן במחשב, מדובר במקום במידות שנתתי למעלה, שאני מחפש דרך ליצור בתוכו קור 24\7 לטמפ' של 22 מעלות מקסימום..

יש למישהו אולי רעיונות יצרתיים ?

פורסם

מה התקציב? מה אמור להיות בחלל הנ"ל?

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא כל כך יודע.. אבל צריך משהו שהוא בערך כמו מזגן.. רק קטן... ואין כזה דבר.. המליצו לי לפרק צלעות קירור של מיני מקרר ועם חוטי ברזל מיוחדים או משהו כזה לקרר את האזור..

יש למישהו פיתרון טוב יותר ?

עדיף שלא יהיה יקר מדי..

פורסם
  • מחבר

יותר קטן מציידנית, זה מקום קטן..

פורסם
  • מחבר

יש שם מנורה שיוצרת חום גבוהה לכן צריך קירור שיחזיק ויעבוד רצוף.. בקבוקים עם קרח בסופו של דבר ימסו ואני יצטרך להחליף איזה 300 פעם ביום..

פורסם

יש 2 שיטות קירור כלליות :

קירור אל ידיי אלמנט פלטייר - זה פלאטה ומ 2 הדדים שלה יש צלעות קירור. כשעובר זרם, אחת מהפלאטות מתחממת (מאוד !!) ואחת מתקררת (ל 10 - 20 מעלות)

את הפלאטה אתה מכניס לתוך חור בקיר, כך שהצלעות שמתקררות נמצאות בתוך החלל והצלעות שמתחממות נמצאות מבחוץ. אל כל אחת מהצלעות מחובר מאוורר (של מחשב למשל), שמעיף את האוויר הקר לתוך החדר ומהצד השני מאוורר שמעיף את החום החוצה

פלטייר מאפשר קירור שקט ופשוט להרכבה, אבל העוצמה שלו דיי קטנה. הוא לא יוכל להסתדר אפילו אם חום ממנורה קטנה יחסית

קירור אל ידיי מדחס - מערכת צינורות גז ו 2 רדיאטורים, אחד בפנים ואחד בחוץ. כשהמדחס עובד, אחד מהרדיאטורים מתחמם ואחד מתקרר, וההמשך כמו בפלטייר

מדחס עובד בהפסקות כך שהטמפ. שלו לא קבועה אלא עולה ויורדת בתחום של 2-5 מעלות (תלוי בתרמוסטט שאתה מחבר), אבל יש לו הספק גבוה והוא יכול להתמודד אם הרבה יותר חום מפלטייר

בנוסף, כמה דברים אחרים :

מקרר יין מכיל כבר פלטייר או מדחס, והוא פחות או יותר בגודל שאתה רוצה. בר מים שיש לו קירור מאפשר קצת לקמבן איתו אבל זה מסובך כי הוא בנוי לקרר מיכל מים ולא רדיאטור (ואתה אומר לשאוב את המים כל הזמן דרך המיכל כדיי שהם לא יקפאו, אחרת אתה תהרוס את המערכת)

אם המטרה היא לשמור יין, רצוי לכבות את התאורה כמה שיותר כדיי שהיין יהיה בחושך

אם אתה צריך תאורה, תשתמש בתאורה יעלה ככל האפשר :

פלורסצנט ישר של 18W או כמה כאלה הם מנורה יעילה יותר בהרבה מפלורסצנט קומפקטית

לתאורה חזקה (ברמה של תאורה של חדר גדול) שמתחממת פחות, תשתמש אם מנורות פריקה בלחץ גבוה : נתרן (יעילות הרבה יותר מפלורסצנט אבל אור צהוב של תאורת חוץ) או מטאל הלייד (יעילות קרובה יותר לזאת של פלורסצנט אבל אור לבן מרוכז) של 70. 100. 150 W ומעלה. המנורות האלה נותנות יותר אור מפלורסצנט של אותו W

לגוף התאורה (גם בפריקה וגם בפלורסצנט) יש צ'וק שמתחמם. אם תפריד אותם אחד מהשני ותתקין את הצוק מחוץ לחדר, אתה כבר תוריד קצת מהחום

שים לב שאם אתה משתמש אם פלורסצנט ומקרר את החדר למתחת ל 10-15 מעלות בערך, האור של הפלורסצנט יהיה חלש יותר בגלל הקור (במקרים קיצוניים כמו מתחת ל 0 הפלורסצנט יאיר בצבע ורוד חלש או לא ידלק בכלל)

קירות בצבע כהה קולטים אור ופלטים חום. אם תשים קירות בצבע בהיר או רפלקטור, תוכל להקטין את ההספק של התאורה (וכך את החום שנוצר מהתחלה), ועוד יותר את החום שנוצר על ידי הקירות

אתה יכול להתקין גם את כל גוף התאורה מבחוץ (שיתחמם בחוץ), ושיאיר פנימה דרך חלון בתיקרה. בין הגוף תאורה לבין הזכוכית של החלון תתקין מאוורר שיקרר את הזכוכית של החלון כדיי שהאור שנכנס פנימה יהיה כבר אור קר

החדר עצמו יכול להית מבודד או לא מבודד מהסביבה. אם הטמפ' בו גבוהה יותר מהסביבה, עדיף _שתוריד_ את הבידוד התרמי בקירות. אם הטמפ' נמוכה מהסביבה (ואתה רוצה לקרר יותר), תוסיף בידוד תרמי לקירות

אם אתה משתמש במאוורר להחלפת האוויר (רצוי מאוד אם בתוך החדר יש התאדות של מים, כמו במקרה של מערכת של בר מים אם משאבה, ורצוי מאוד להעיף את האדים הרחק מהחדר או מהחדר הגדול שבו הוא נמצא כדי למנוע נזקי רטיבות לחדר החיצוני), תתקןי את המאוורר כך שיפנה את האוויר החם לחדר אחר או החוצה (דרך צינור של מייבש כביסה למשל), ולא לאותו חדר שממנו המערכת לוקחת את האוויר הקר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים