עבור לתוכן

יש לי 10M מהירות ואני גולש ל 8M..

Featured Replies

פורסם

שלום..

שידרגתי ל 10M של בזק ובנלאומי,

עכשיו יש לי מודם של TNN DSL-600E וראוטר של EDIMAX לא יודע איזה דגם אבל הוא וקצת ישן..

עשיתי בדיקה בלי ראוטר ואני גולש על 10M כאשר אני מחבר את הראוטר אני גולש על 8M.

צריך לשנות משהו בהגדרות של הראוטר?

איך אני יודע עד איזה מהירות הראוטר תומך..?

כתוב על הראוטר 10/100M (לא יודע מה זה אומר) אבל זה תומך ב 10M?

תודה רבה ויום טוב..

פורסם

ה10/100 מתייחס רק לרשת פנימית ולא קשור לזה ששדרגת ל10MB

כשאתה רושם - אני מחבר את האוטר וגולש ב8MB, האם אתה מחבר מהראוטר כבל רשת ישיר למחשב, או דרך תקשורת אלחוטית ?

אם אתה מחבר באופן ישיר עם כבל, זה אמור להיות בסדר גמור

פורסם
  • מחבר

בשני המקרים החיבור הוא קווי..

ממה נובעת הבעיה?

פורסם

ניסית לעדכן לקושחה האחרונה של הראוטר?

התקשר לשאול את התמיכה טכנית של פיקוק?

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת מה הגירסא העדכנית של הראוטר?

אמרו לי להתקשר לשם אבל חשבתי שזה סתם המתנתי 10 דקות ראיתי לא עונים ניתקתי..

אני ינסה שוב מחר..

דיברת איתם, איך הם?

פורסם

אתה יכול לבדוק בהגדרות של הראוטר.

דבר עם נציג זה הכי קל וטוב עבורך. תסביר לו שבחיבור ישיר של המודם למחשב אתה מקבל את מלוא המהירות, אך כשאתה מחבר את המודם לראוטר ואז את הראוטר למחשב - אתה לא מקבל את מלוא המהירות. חשוב לציין שאתה מתחבר באופן קווי ולא אלחוטי (!)

אני יכול שהתמיכה של פיקוק נהדרת. מכרתי מוצרים שלהם בעבר. (אם כי התמיכה של בנגא מגנטיק מי שמייבאת את מוצרי TP-LINK המתחרים גם מעולה)

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

מה איך זה אחי אני פשוט מתקשר והם נותנים לי עזרה חינם..?

ואתה יכול להביא לי את האתר המתחרה שאמרת..?

פורסם

ה"מתחרה" לא קשורה אליך בכלל.

תתקשר אליהם מחר ותקבל סיוע. תעדכן אותנו מה נסגר.

פורסם

ה"מתחרה" לא קשורה אליך בכלל.

תתקשר אליהם מחר ותקבל סיוע. תעדכן אותנו מה נסגר.

בדיוק. מה הקשר...

אם עדיין לא התקשרת אני אכנס לתמונה ואפתור לך את הבעייה. גם לי היה דבר דומה אתמול...

יש ברשותי ראוטר תקן G של חברת Sweex, שני מחשבים שמתחברים באופן אלחוטי ואחד קווי. מהירות 12MB. הצפנת WPA.

המחשב שמחובר קווית מוריד ב12 מגהבייט באופן קבוע ואילו באופן אלחוטי שני המחשבים האחרים מגיעים רק ל5 מגהבייט בלבד.

נכנסתי לכאן וקראתי את הכל

ולפתע זה קפץ לעיניי...

" הבחירה ב-WPA2 עדיפה גם מבחינת ניצול רוחב הפס האלחוטי, כיוון שמנגנון זה מנצל חלק קטן מרוחב הפס, לעומת WEP ו-WPA שיכולים להשתמש בעד 40% מרוחב הפס."

שיניתי את סוג ההצפנה לWPA2-PERSONAL עם פרוטוקול הצפנה TKIP. כל המחשבים שמחוברים באופן אלחוטי מורידים כרגע על 11.5/12. הבעייה נפתרה. השכלנו.

אני מניח שאצלך יש הצפנת WEP/WPA. שנה לWPA2 (מקווה שהכרטיס רשת אלחוטי שלך לא ממש ישן ויתמוך) ותעדכן. ;D

פורסם

AES עדיף על TKIP. יותר מאובטח ופחות Overhead...

פורסם

אפשר מידע בנושא?

כי בNETCHIEF הוא ממליץ דווקא על TKIP

פורסם

בפשטות TKIP זה בתכלס WEP משודרג. AES הוא פרוטוקול הרבה יותר חדש ומאובטח. הוא גם רץ ברמת החומרה ולא התוכנה ולכן הוא גם יותר "מהיר". אם הציוד שלך תומך בזה אז תמיד AES.

פורסם

עריכה: כנראה שקראתי את המדריך הייתי מאוד עייף אבל בראוטר שיניתי לAES.

רשום בפירוש להשתמש בAES...

נכון להיום WPA2 הוא מנגנון ההצפנה הטוב ביותר לרשתות אלחוטיות וככל הידוע אין שיטה לפריצה שלו. המנגנון מסתמך על הפרוטוקול AES (ראשי תיבות של Advanced Encryption Standard. מידע נוסף

כאן). לכן לעיתים קרובות מכונה השיטה הזו בתפריטי הנתבים כ-WPA2 (AES)‎. גם כאן, בדומה ל-WPA כל מה שיש לעשות הוא לבחור במפתח הצפנה מורכב וארוך. הבחירה ב-WPA2 עדיפה גם מבחינת ניצול רוחב הפס האלחוטי, כיוון שמנגנון זה מנצל חלק קטן מרוחב הפס, לעומת WEP ו-WPA שיכולים להשתמש בעד 40% מרוחב הפס.

בשורה התחתונה, במידה והנתב וכרטיסי הרשת האלחוטיים שלך תומכים ב-WPA2, אני ממליץ להשתמש במנגנון זה. כדאי לוודא באמצעות עדכון קושחה (firmware) שהנתב וכרטיס הרשת שלכם תומכים ב-WPA2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים