עבור לתוכן

Inverting op amp בעל פאסה של הפוכה של 180 מעלות

Featured Replies

פורסם

http://www.electronics-tutorials.ws/opamp/opamp_2.html

שלום לכולם :)

פה יש מאמר על OP AMP או בשמם העברי משווים .

בחיבור של INVERTING עם פידבק שלילי .

היציאה היא בפאסה הפוכה של 180 מעלות .

השאלה שלי היא , מה כוונה של פאסה של 180 מעלות . האם אם נכניס גל סינוסדילי . האם הוא יצא בדיוק הפוך ? או באיחור של חצי מחזור ?

אם אני לא טועה זה מה שקורה שמחברים רמקולים הפוך כלומר פלוס למינוס ומינוס לפלוס .

אבל מה שקורה הוא שקשה לשים לב לשינוי כלשהו סאונד .

אז מה עושה הפיכת הפאסה למעשה ?

תודה לעונים .

[attachment deleted by admin]

פורסם

הוא פשוט הופך את המתח בזמן אמת כלומ בכל רגע נתון Vout = הפוך מ Vin והגודל שלו תלוי בנגדים

המעגל הזה לא יודע באמת להזיז את הגל בזמן. בשביל זה צריך מעגל דיגיטלי שלם. בגלים שהצורה שלהם סימטרית וקבועה (כמו sine או גל מרובע למשל) התוצאה היא זהה להזזה של הגל ימינה / שמאלה ב 1/2 מחזור (כלומר 180 מעלות, כך שהנקודת התחלה של הגל שבה הוא עולה מ 0 נמצאת בידיוק מעל הנקודה שבה היה האמצע שלו הוא יורד מ 0 לשלילי. כמו אם הוספת 180 מעלות לזוות שממנה אתה מחשב sine כך שאתה "מתחיל" מ 180 מעלות ולכן ה 180)

כלומר אם בגל יהיה שינוי פתאומי הוא יהיה באותו זמן בדיוק (ולא באיחור) גם ביציאה רק בכיוון ההפוך ובגודל שונה בהתאמה

עוד משהוא - הרכיב נקרא opamp. יש כמה מעגלים שבהם הוא יכול לעבוד (מגבר שומר מופע, הופך מופע, באפר, משווה, שמיט טריגר . . .) ומשווה הוא אחד מהם ולא שם הרכיב

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

מגבר שרת בעיברית

פורסם

הם נכונים לגל קבוע וסימטרי. לא למשהוא כמו שן מסור למשל

פורסם

בכל המקרים האנלוגיים בונים רק אל זה שהגל מחזורי, כלומר שהמתח אחריי כמה זמן הוא פונקציה של המתח ברגע זה, כי לא ניתן באמת להשהות את הגל במעגל אנלוגי

רק מעגל דיגיטלי יכול _באמת_ להזיז את הגל בזמן

פורסם

המעגל הזה עובד אל ידי אינטגרציה / גזירה. תנסה לתת לו גל מרובע ותראה מה בדיוק תקבל ביציאה

עכשו נניח שהגבלת לתחום תדרים שניתן לשמוע, עדיין תקבל תוצאה מאוד לא אחידה לאורך התחום כלומר - עיוותים

פורסם

המעגל שהבאת הוא opamp שיש לו קבלים במשוב. אני דיי בטוח שהוא מבצע אינטגרציה (כמו מעגל RC) או גזירה (כמו מעגל CR) ואו ואריאציות של 2 אלה, בתוספת המגבר

בגל sine התוצאה היא cos (או -cos), כלומר נראית זהה להזזה של הגל ב 90 מעלות (לכיוון אחד או אחר תלוי בפעולה שהמעגל מבצע). עדיין אני חושב שההגברה תהיה שונה לגלים בתדר שונה כלומר גל בצורה כלשהיא (שמורכב מכמה sineים בתדרים שונים) דיי הולך להתעוות

להשהיה בננושניות בודדות ניתן לקחת חוט חשמל ארוך (כמו שעושים בלוחות של מחשב - אם תשים לב באיזור של ה north bridge יש קווים במעגל שעושים מסלול ארוך), אבל זה לא שימושי להשהיות ארוכות יותר. ואם תנסה לשים חוט ארוך יותר, השפעות של החוט עצמו (השראות וקיבול) כנראה ייצרו לך איזה שהוא פילטר שיעוות את הגל

המעגל אם הקבלים ("דרדסים מכבים שריפה") הוא דיגיטלי לגמרי מבחינת מימד זמן כי הוא מבצע דגימות בכל זמן מסויים וכמות קבלים מוגבלת וכו, ואנלוגי רק מבחינת מימד המתח

אבל המעגל הזה והמעגל הדיגיטלי לגמרי (ששומר את הנתונים בצורה דיגיטלית) הם 2 המעגלים היחידים שעושים באמת הזזה בזמן, בכל זמן שרוצים, כל צורת גל שרוצים (עד לרזולוציה של המעגל הדיגיטלי) בלי לשנות את הגל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים