עבור לתוכן

בעיה מוזרה, בשביל 40MHZ OC אני צריך להקפיץ את המתח ב4-6 פעמיים ?!

Featured Replies

פורסם

מעבד : e7400 2.8Gh core 2 duo

לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l

זיכרונות : שתי סטיקים של 2GB RAM 800Hz DDR2

ספק : Sseasonic s12 bronze 620W

טוב בOC הקודם שעשיתי היה בעיה בבדיקת מאמץ, זה אמר בעיה בCORE #0... בדקתי והבנתי שזה בעיה במתח.

איפסתי את הביוס, ועשיתי OC חדש, אני עכשיו עומד יציב על 3.46Ghz.

מתח :CPU Vcore : 1.300V [נורמל : 1.28750V]

MCH Core : 1.200V [נורמל : 1.100V]

DRAM Voltage : 2.000V [שמתי ככה כי זה מה שכתוב שצריך לעשות בתחילת הOC]

עשיתי בדיקה של 6 שעות ! בOCCT והבדיקה עברה בהצלחה, טמפ' מקסימלית 62.

הבעיה היא כזאת : כשאני מעלה בטיפה את הOC, אפילו מ3.46 ל3.5, הOCCT עושה שגיאות של מתח, וכדי שהבדיקות מאמץ יעבדו בלי שגיאות ובצורה יציבה, אני בדקתי ואני צריך לעלות את המתח CPU Vcore ל 1.3350V לפחות !!! שזה קפיצה ענקית בשביל 40MHZ, מה גם שהטמפרטורות קופצות לי ל68-69 !!! והכי גרוע זה שבאתר של אינטל כתוב שהמתח המקסימלי שלי זה 1.3625V, וזה יותר מידי קרוב יחסית לOC של 26 אחוז... כך שיש לי בעיה רצינית ואני לא מצליח להבין אותה, זה לא הגיוני !

מה הבעיה ? או אולי מה אתם חושבים שהבעיה, כי אני התייאשתי, וחבל לי כי רציתי לקנות מגן 2 ולהמשיך את הOC עוד רחוק =\

תודה מראש [=

פורסם

אני אגיד לך מה לא הגיוני, מה שלא הגיוני היא שאתה מבצע OC מה שמבטל את ההתייחסות להגדרות היצרן לחלוטין, אבל עדיין מסתכל על המתח המומלץ לפי היצרנית, עוד מה שלא הגיוני הוא שאתה חושב שOC זה לינארי, על כל X מגה הרצים אתה צריך X מתח.

וגם זה לא נכון!

אין שום קשר, להפך זה דווקא עובד במדרגות בלי קשר, וכמו שאתה רואה קפיצה קטנה כזאת מצריכה יותר מתח מהרגיל.

יכול מאוד להיות שזה יספיק לך להמשך הOC ויכול מאוד להיות שתאלץ לעלות עוד את המתח, אין משהו קבוע.

בכל מקרה, הכל תקין אצלך :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

וואלה ?!

תודה אחי חידשת לי הרבה, מה אתה אומר להביא מגן 2 ולהמשיך את הOC [ הפחד שלי זה שהמתח גבוה מידי (עכשיו לא אבל אם אמשיך...)]

תודה שוב [=

פורסם

לא בהכרח מוגן 2...

הדבר היחיד שאתה צריך לשם לב אליו בהגדרות היצרן זה הטמפ' המירבית של המעבד...

תמשיך להעלות מתח עד שתגיע לטמפ' מעבד מאוד גבוה... ורק אז תחליט אם להחליף קירור...

אנשים מגיעים למהירות 4000Mhz עם מתח של 1.48V ..

המעבד של קורס ב 95-100 מעלות (TMax) , אם אתה אחרי 6 שעות בדיקה רק ב 65 מעלות אז אתה יכול להעלות עוד הרבה...

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אבל אם אני מעלה עוד את הOC אני צריך לעלות במכה אחת גדולה את המתח כמו שאמרתי בהתחלה, ואז הטמפרטורה המקסימלית היא 70...+- [בגלל המתח הגבוה] ב3.5Ghz

אז מה אתם אומרים להחליף קירור ולהמשיך רחוק ? כי אני יודע שהמעבד שלי וכל הסדרה הזאת מגיעים רחוק עם OC.

ועוד דבר, אתה בטוח שמותר לי לעבור את המתח המקסימלי שרשום באתר של אינטל ? [בפורום אחר היה כתוב לי שאססורר !!! ויהיה מה חחח ]

והכי חשוב תודה [=

פורסם

תלוי מה אתה רוצה להשיג.

אם אתה מחפש את התדר המקסימלי שהמחשב יכול להגיע אליו - תעלה מתח.

אם אתה רוצה מחשב שיעבוד כמה שנים - תמתן קצת את ה-OC ותשאיר את המתח בברירת המחדל.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אנשים עניתם לי על הכל אבל דבר אחד עדיין לא עניתם,

אתם בטוחים שמותר לי לעבור את המתח המקסימלי שכתוב באתר של אינטל ?

פורסם

רגע, את המתח המומלץ אתה חושש לעבור אבל את התדר לא ? :nixweiss:

וחיפוש היה מוצא לך לא מעט אנשים שעובדים עם מתחים גבוהים הרבה יותר עד לאזור ה1.45V

פורסם
  • מחבר

טוב תודה, אני פשוט מסתמך על מידע מפורום אחר. ושוב אתם מוכיחים שעדיף לשאול אותכם [=

פורסם

אין סיבה שתפחד מ 70 מעלות למעבד במאמץ...

המעבד יכול לעבוד עד 100 מעלות... כאשר תגיע ל 90 מעלות במאמץ אז תחשוב להחליף גוף קירור...

פורסם

תשמע.. מומלץ זה ע"פ אינטל בשביל 10 שנות עבודה..

אתה לא תשתמש במעבד הזה עוד 10 שנה..

ו00Amir - אני לא חושב ש90 מעלות זה בריא למעבד.. לא הייתי ממליץ לעבור את הטמפ' המומלצות ואם כן אז לא בהרבה..

אם מקצרים את החיים של השבב אז לא להרוג אותו לגמרי..

אני בלי לחץ הגעתי ל1.4 (45NM) ואפילו טיפה יותר כי גם אם זה מקצר לו את החיים אני יודע שבעוד כמה שנים הוא יזרק לפח גם אם הוא לא ישרף..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים