עבור לתוכן

סקירה: עכבר Cyborg RAT 7

Featured Replies

פורסם

הקדמה:

לומר את האמת? בכל פעם שאני מנסה לכתוב על עכברים, אני נתקל במחסום. מה המחסום? רוב עכברי הגיימינג המובחרים כבר די גילו את הנוסחה. סנסורים מדהימים... חומרה רגישה וגמישה לכל גיימר ועדכונים חדשניים ואיכותיים שהופכים לנורמה בתקופה של כמה חודשים. יכולים להיות להם אפילו מסכי LCD שתקועים איפה שהוא או עוד חיישן לייזר. באמת מוצרים יוצאי דופן. אבל עדיין יש תחושה שמשהו חסר. משהו שיהפוך את חתיכת המתכת החדשנית והזוהרת הזאת לכלי אישי. כלי שיהיה מכוונן בדיוק לדרישות שאני רוצה ממנו.

חברים, אני אומר את זה בשיא הכנות. כשדרווין דיבר על אבולוציה - הוא התכוון לעכברושים של Cyborg.

אני גאה להציג את אחד מעכברי הדגל של Cyborg

stk-cyborg-rat-7_0.jpg

R.A.T 7

זהו הסייבורג ראט 7. העכבר השביעי בסדרה עתידנית ובאמת מופלאה מבית היוצר של Madcatz. יש לציין שבעכבר הזה הוא לא רק קולות וצלצולים. העכבר הזה ממצה כל סנטימטר בו לשתי מטרות: נוחות ויעילות.

אז מה הדבר הראשון שנבחן בR.A.T 7? אישית אני חושב שהפרמטר הראשוני והחשוב ביותר הוא הנוחות. בלעדיה, אין באמת טעם להמשיך בבדיקה.

האם העכבר נוח? האם הוא מתאים לצורת האחיזה שלי ולגודל היד שלי? האם הגישה לכל הכפתורים נוחה? האם נמאס להחזיק אותו אחרי כמה שעות? אלו הם פרמטרים שלכל עכבר מאוד קשה לעמוד בהם מכיוון שלכל אדם יד בגודל וצורה שונים וכמובן שלכל אדם יש את הדרך בה הוא מחזיק את העכבר שלו. כך נוצר מצב שבו עכבר החלומות של אדם אחד הוא מחזיק הספרים של השני.

נרחיב על שני הפרמטרים האלה כדי שבאמת תבינו על מה אני מדבר.

פה מתחיל הכיף האמיתי - כי מה שהעכבר הזה עושה הוא פשוט לקחת את כל הפרמטרים האלה, להסתכל עליהם ולפהק בלי בושה. במקום לנסות למצוא את העיצוב המושלם והטוב יותר לעכבר לכל אדם, Cyborg החליטו לתת לכל גיימר לעצב לעצמו את העכבר המושלם - העכבר שהוא היה רוצה שיהיה לו. לעכברוש יש את היכולת להתעוות ולהשתנות לכל צורה שרק תרצו.

בסיס העכבר מורכב מתכת מוצקה. דבר אשר נותן לעכבר תחושה מאוד מסיבית ויציבה. מה שמן הסתם גם מוסיף לו משקל. אבל לא לדאוג - מה שמכביד על העכבר הן שש המשקלות שבתוכו, בעוד שכל אחת שוקלת גרם ניתן להסיר כמה מהן שתרצו בכדי להגיע, שוב, לרמת הנוחות המקסימלית.

לעכברוש גם יש אלמנט של החלפת המרכיבים: את משענת היד אפשר להחליף בעוד שלושה סוגים שחור מבריק, גומי מחוספס ומשענת מוגבהת שחורה.

המרחק בין משענת היד לכפתורי העכבר יכול להשתנות בעזרת ידית אחיזה מיוחדת שממוקמת מתחת למשענת היד בצורה כזו שלאנשים עם ידיים קטנות וגדולות תהיה את האופציה להאריך ולקצר את העכבר בצורה שתהיה להם הנוחה ביותר . בנוסף לכך, לעכבר גם יש כנף שממוקמת לשמאלה (החלק האהוב עליי בעכבר) דבר שגם מאפשר גישה טובה יותר לכפתורים הצדדים וגם נותן משענת מצוינת לאגודל. מה שבאופן דיי משעשע הופך את העכברוש לרחפת איכותית ביותר.

למרות שעיצובו של העכבר חשוב, חשובה אף יותר היא היעילות – וגם בקטגוריה הזאת העכברוש לא יוצא פרייאר. עם 5600 DPI, זמן תגובה של 1ms בתדר 2.4GHz , חיישן לייזר וארבעה פרופילים שיכולים להשתנות בלחיצת כפתור (מתחת לגלגלת לסקרנים), הוא נותן תחרות לכל העכברים הכי חזקים בשוק.

ואם כל אלו לא הספיקו לכם, העכברוש מציע עוד שני מאפייני גיימינג שאני לא חושב שאף אחד היה מתלונן שלאחר האישי שלו יהיו:

1. גלגלת שיושבת על גב העכבר בצורה מאוזנת, עם ניגודיות תנועה מושלמת שפועלת בצורה מדויקת וניתנת לכוונון לאיזה מטרות שאתם רוצים. מהחלפת נשק ועד לזינוק לצדדים. כלי עזר שימושי מאוד בהרבה סוגים של משחקים.

2. היא ה-Sniper Buttom. לחצן קטן שכל עוד הוא נשאר לחוץ הוא מוריד את ה DPI משמעותית כך שתוכלו לכוון בצורה יותר מדויקת או לבצע פעולות עדינות בלי שום בעיה. מאוד מאוד שימושי במשחקי FPS.

כמה זה עולה לי?

ה R.A.T 7 הוא המודל הכי חזק שיצא עד כה בסדרה, כאשר לצידו קיים גם ה-R.A.T 9 בעל אותם הרכיבים פרט להיותו אלחוטי שניהם נעים בין 409-575 שקלים כאשר קיימים גם המודלים הקטנים יותר – RAT 3/5 שאומנם יותר זולים, אך מציעים הרבה פחות אופציות שקיימות בשביעי ובתשיעי. מחירם נע בין 250-400 שקלים.

לסיכום:

אני אהיה הכי כנה שאני יכול. בהתחלה לא התלהבתי מהעכבר. אבל אחרי שכיווננתי אותו לשביעות רצוני, הספקתי להתלהב מהנוחות, הגלגלת הנוספת וה-Sniper Button. אני מבסוט עד הגג. אני באמת ממליץ עליו בחום, לא התלהבתם? אין בעיה. גשו לחנות הגיימינג הקרובה שמוכרת אותו ופשוט תבקשו מהם שיתנו לכם איתו כמה דקות כדי שתוכלו לכוונן אותו לטעמכם בכדי לראות אם זה מה שאתם מחפשים, מבטיח לכם, לא תתבאסו.

*המחירים נלקחו מהאתר PCGAMES.

cyborg-rat-7-20100805065440692.jpg

cyborg-rat-7-20100805065447114_640w.jpg

פורסם

העכבר הכי מיוחד, מגניב, ו-ורסיטלי שתמצאו. אני משתמש בו די הרבה אצל חבר, ואני יכול להגיד עליו רק מילים טובות. האופציה של הורדת המשקל והארכת העכבר נראית יחסית שולית, אבל זה מאד משמעותי ויכול להיות ההבדל בין עכבר נחמד ועכבר שלא תצטער לשניה שקנית אותו.

פורסם

מישהו יודע איך הRAT 3?

http://tms.co.il/product/10129

כדאי לקנות או שיש יותר טובים במחיר הזה?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ביקורת טובה...

מקווה שיהיה העכבר הבא שלי...

פורסם

זה לא מציק נגיד כשמישהו נוגע לך בו והכל משתנה וצריך לכוון מחדש?

או שלא נותנים לגעת :nono:

פורסם

עכבר רציני ביותר

פורסם

חחח הגדרות עכבר :

7 סיבובים, משיכה 3 קליקים, תושבת מספר 2..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים