עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לרשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לדעת בבקשה עם הסבר מפורט איזה רשת יעילה יותר אין בעברת מידע ואין בקבלת מידע אין בשגיאות תעבורה ואין בהפרעות ורעשים מי רגישה יותר. רשת אל-חוטית או רשת קווית?

במידה ורשת אל חוטית,

הייתי רוצה לדעת באיזה ממשק עדיף לחבר את כרטיס הרשת האלחוטית, USB או PCI ואיזה מבין הממשקים מהיר יותר ויעיל יותר אין בעברת מידע ואין בקלבת מידע. מי מהם "רגיש" יותר לשגיאות תעבורה ולהפרעות ורעשים לבנים למינהם.

על איזה כרטיסי רשת טובים הייתם ממליצים בתקציב של עד 200 שקלים?

במידה ורשת קווית,

האם אורך הכבל וטיבו משפיעים על קצב העברת\קבלת המידע יש כבל מומלץ במיוחד?

תודה שגב. :hi:

פורסם

תקשורת קוית הרבה יותר אמינה !

וגם יותר מהירה, בתקשורת אלחוטית 802.11 תקן N מציע עד Mb/s 300 וב- ETHRENET (תקשורת קוית) נפוץ יותר ויותר שימוש בבקרים שמאפשר תקשורת במהירות של עד 1Gb/s.

מבחינת כבל אז התקן הנפוץ הוא cat5e וכל הכבלים מיצרנים שונים שהכבל שלהם עומד בתקן אמורים להיות אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת בנוגע לתשובה.

אם מהירות האינטרנט שלי היא 12 Mb קצב העברת מידה של 300 Mb/s לא אמור להספיק?

האם עם רשת אלחוטית אני ירגיש הבדל במהירויות לעומת רשת קווית?

בכל אופן נראה לי שזה גם תלוי בממשק של הכרטיס רשת אם הוא USB או PCI כי שניהם מוגבלים במהירות.

קשה לי להאמין שממשק PCI יעבוד במהירות של יותר מ100 מגה כי הוא תוכנן עד 100 ומשהו... אז איך יצרים קובעים שכרטיסי רשת בממשק PCI יספקו לך מהירות קבלה והעברה של 300 מגה לשניה?

USB כבר יותר הגיוני.

שגב.

פורסם

מהירות העברת הנתונים ב- PCI סטאנדרטי (32 ביט) היא עד 133MByte/s שהם בעצם 1064Mbit/s

אז כפי שאתה רואה אין בעיה להשתמש בכרטיס שעובד עד 300Mbit/s

יש גם כרטיסי רשת אלחוטיים שעובדים בשני תדרים - dual band עם מהירות 450Mb/s

אם מהירות האינטרנט שלי היא 12 Mb קצב העברת מידה של 300 Mb/s לא אמור להספיק?

האם עם רשת אלחוטית אני ירגיש הבדל במהירויות לעומת רשת קווית?

מהירות הרשת האלחוטית במקרה זה הרבה יותר גבוהה ממהירות האינטרנט כך שאם אין לך בעיות קליטה ברשת אתה תקבל את מלוא מהירות הגלישה.

במקרים רבים השימוש שאנשים עושים ברשת האלחוטית הוא לא רק לטובת גלישה באינטרנט אלא גם העברת מידע בין מחשבים או ציוד מולטימדיה כמו סטרימרים ואז רצוי שתהייה מהירות רשת גבוהה ככל הניתן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים