עבור לתוכן

עצות לגבי רשת אלחוטית בבית 3 קומות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני טכנאי מחשבים ורשתות קטנות ועובד כעצמאי. לאחר המון שעות של נסיונות שום דבר לא עונה על הדרישות של הלקוח. הראשונה שבהן היא קליטה בכל הקומות של הרשת האלחוטית. אין באפשרותי לאמוד במדויק את עובי הקירות, אך לא מדובר בממד.

הראוטר שברשותו הוא לינקסיס 160nl ויש לו רפיטרים גם של לינקסיס wre54g שפשוט לא עושים את העבודה (אני מודע לכך שהם עובדים בתקן G, אבל זה מה שהיה לו) קצב התעבורה לא מספק (4 מגה ביט מינוס) ואיבוד סנכרון לא עיקבי, אבל בתכיפות גבוהה. החלטתי לנסות רפיטר אדימקס שברשותי דגם 7416apn v2 שנתן תוצאות דומות ואיבד את תקשורת האינטרנט לחלוטין מדי פעם (הרשת המשיכה לעבוד).

עידכנתי את הfirmeare לעדכני ביותר בכל הרכיבים והתקנת open-wrt על הלינקסיס היא לא אופציה מבחינת הלקוח.

הצעות יתקבלו בברכה. תודה.

עריכה: באמצעות האפליקציה wifi analyzer בדקתי שיש חפיפה נורמלית בין המכשירים. ושיניתי את מיקום הראוטר הראשי (לינקסיס) ללא שיפור.

יכול להיות שיש הפרעה אחרת בבית שלא חשבתי עליה (חוץ ממיקרו, טלפונים אלחוטיים וכו')?

פורסם

למה לא לחבר את הראוטרים בניהם בחיבור Ethernet חוטי רגיל?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, אפשרי לנסות. הבעיה כנראה תהיה אסתטית. אשמח לשמוע עוד רעיונות.

פורסם

ניסיתה לשחק עם הערוצי תקשורת למקרה שיש הפרעות מהשכנים ?

פורסם
  • מחבר

כן, wifi analyzer מראה גם מי נימצא על כל ערוץ. שיחקתי בערוצים 1,6,11 ללא הועיל.

עריכה: דבר נוסף כשציינתי שהזזת הראוטר לא הועילה הכוונה הייתה לחיבור עם הרפיטר/ים. הסיגנל במרתף השתפר כשהראוטר היה ישירות מעליו.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי לציין, שאני לא מנסה להראות שאני יודע הכל ומאוד מעריך כל נסיון לעזור.

פורסם

אין מנוס מהשקעה של כמה מאות שקלים. אפשרות אחת היא החלפת הראוטרים הישנים בחדשים בתקן N. אפשרות שניה היא שימוש במתאמי רשת על גבי חשמל (מוצרי ה-home plug powerline) לחיבור בין הראוטרים. אני משתמש במתאם כזה לחיבור שרת הגיבוי שלי שיושב בממ"ד. עובד לא רע.

פורסם
  • מחבר

הרפיטר שלי (האדימקס) הוא בתקן N וזה לא קידם כלום. לגבי ההום פלאג, אתה מתכוון לאלו של בזק? קשה לשכנע אדם לרכוש ציוד במאות שקלים ואז לגלות שגם זה לא עובד. אני גם כך לא אקבל את כל הסכום שמגיע לי על נטו שעות שישבתי אצלו, כי בסופו של דבר לא פתרתי את הבעיה. אני מעדיף לא לצאת בהפסד ולהיתקע עם ציוד שהוא תקין בכל מקום אחר חוץ מאצלו.

אני כל כך מתוסכל מהסיפור ששקלתי לרכוש בעצמי ראוטר tp-link שצ'יף המליץ עליו, אבל בסוף ירדתי מהסיפור כי המצב כרגע (כלכלית) לא בשמיים אז אני מעדיף לא להגדיל את החור בכיס.

פורסם

הרפיטר שלי (האדימקס) הוא בתקן N וזה לא קידם כלום. לגבי ההום פלאג, אתה מתכוון לאלו של בזק? קשה לשכנע אדם לרכוש ציוד במאות שקלים ואז לגלות שגם זה לא עובד. אני גם כך לא אקבל את כל הסכום שמגיע לי על נטו שעות שישבתי אצלו, כי בסופו של דבר לא פתרתי את הבעיה. אני מעדיף לא לצאת בהפסד ולהיתקע עם ציוד שהוא תקין בכל מקום אחר חוץ מאצלו.

אני כל כך מתוסכל מהסיפור ששקלתי לרכוש בעצמי ראוטר tp-link שצ'יף המליץ עליו, אבל בסוף ירדתי מהסיפור כי המצב כרגע (כלכלית) לא בשמיים אז אני מעדיף לא להגדיל את החור בכיס.

לא מכיר את אלו של בזק, אבל חשוב שאלה יהיו עם תמיכה של לפחות 200mpbs כדי שיצא output סביר (בפועל בגלל הפרעות המהירות הרבה יותר נמוכה). הם נמכרים באיביי בפחות מ-100 דולר לזוג כולל משלוח.

פורסם
  • מחבר

אוקי, לי זה נשמע סביר לנסות, אבל כמו שכתבתי קודם, אם זה לא 100% עובד הוא לא יסכים לקנות לפני.

פורסם
  • מחבר

עוד רעיונות?

פורסם

לגבי החשמל - עד כמה שאני יודע, זה יעבוד אם ורק אם אין לך פאזות שונות שם- אם השקעים על פאזות שונות, זה ככל-הנראה לא יעבוד.

יש אפשרות לעוד מגבר, איפשהו בדרך?

פורסם

הוא רוצה 100% עובד ובחינם?

100% עובד זה השחלת חוטי רשת בקיר. חוץ מזה שום דבר לא יעבוד 100%, אתה צריך לדעת את זה כאיש מקצוע.

פורסם
  • מחבר

לגבי ה100% ברור לי שאין דבר כזה. כמו שכתבתי בהודעה הראשונה ניסינו עם ציוד שאצלי עובד תקין, אבל אצלו לא. זאת הסיבה להסתייגות מלקנות עוד ציוד רשת (הום פלאג- הלקוח לא יודע איך רשת החשמל אצלו מבחינת פאזות, ראוטר/רפיטר נוסף- כבר ניסינו עם אחד שעובד אצלי ולא אצלו). חיווט של כל הבית יהיה מסורבל ואני אישית לא מתעסק בזה ובנוסף הלקוח לא מבין איך יכול להיות ש"אצל כל אחד רשתות אלחוטיות עובדות, אז למה רק אצלי לא?". אני מנסה למצוא עוד גורמים להפרעות בשידור שלא חשבתי עליהם.

פורסם

קירות עבים במיוחד, תקרת יציקה, ריכוז גבוה של מתכות במבנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים