עבור לתוכן

עזרה| הרשאות שיתוף ברשת הביתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רשת ביתית חוטית ואל חוטית כאשר יש לי גם דייר שגולש עליה אלחוטית.

יש לי המון תיקיות וכוננים משותפים ברשת ואני רוצה למדר זאת.

הבעיה היא שבהרשאות של תיקייה יש אפשרות לשחק עם ההרשאות רק למשתמשים במחשב המקומי או את האפשרות של EVERYONE.

איך אני פותר זאת?

דבר שני ואולי קשור, איפה שכתוב שם מחשב יש עוד 2 אפשרויות של קבוצת עבודה ותחום.

מה ההבדל בין ה-2?

פורסם

מאוד פשוט.

בתקייה/כונן שאתה משתף אתה נכנס למאפיינים, ושם אתה נכנס לSECURITY ושם אתה לוחץ EDIT ואז אתה יכול להוסיף יוזר מסויים שאתה רוצה ולהחליט איזה הרשאות יהיו לו.

ככה על כל תקייה תוכל לעשות הרשאות שונות.

ככה שאתה יכול שיש הרשאה רק לאחד מחברי הבית או ל2 וכו.

פורסם
  • מחבר

אבל הוא נותן לי להוסיף יוזרים מתוך השם של המחשב לי בלבד לא מהרשת עצמה זה הבעיה שלי.

פורסם

מה בדיוק הבעיה בזה? תחנת קשצה שמתחבר ומבקשת גישה למשאבים האלו צריכה להיות מאומת בצורה כלשהי.

תיצור באותו מחשב את ה credentials שאתה צריך ותשמש בהם.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה זאת?

פורסם

מה זאת אומרת איך? ניסית לחשוב לפחות עשר שניות על מה שכתבתי לפני שגבת?

תיכנס לניהול משתמשים מקומיים במחשב שלך (יש MMC snap-in כזה):

lusrmgr.msc

ותיצור שם משתמשם עם סיסמא והרשאות מתאימות.

המחשב המארח הוא ה authentication provider אז בו הכל צריך להיות מוגדר.

פורסם
  • מחבר

צר לי שאני לא מבין אותך אם תוכל בבקשה לפרט טיפה יותר.

יש לי מחשב A שבו אני יוצר תיקייה משותפת ברשת. לאחר מכן אני נכנס ל"אבטחה" ושם אתה אומר שמה אני לא מבין?

אני יכול לעשות הוסף אבל מה אז? הוא נותן להוסיף משתמשים שקיימים מקומית על המחשב שבו התייקיה נמצאת ולא משתמשים מתוך הרשת.

פורסם

מכיוון שאתה רוצה לתת הרשאות פרטניות לכל משתמש . האפשרות של "קבוצה ביתית" לא מתאימה לך , תעקוב אחרי ההוראות שלי :

*במחשב שלך תיצור משתמשים בעלי שם וסיסמא זהים למשתמשים הקיימים

*כנס ל > לוח הבקרה\כל פריטי לוח הבקרה\מרכז הרשת והשיתוף\הגדרות שיתוף מתקדמות

"בית או עבודה" > " חיבורי קבוצה ביתית " > "השתמש בחשבונות ובסיסמאות כדי להתחבר למחשבים אחרים"

**כאשר אתה מקים את המשתמשים אתה יכול גם להסיר את השייכות שלהם לקבוצות ( USERS) שישמשו רק למטרה אחת

כניסה לתיקיות שיתוף .

פורסם

מה שאתה עושה זה בעצם "מנפק תעודה מזהה" במחשב שאליו ניגשים. אתה צריך ליצור משתמש שאיתו יהיה זיהוי סיסמא (חובה).

איך לעשות את זה כבר כתבתי לך בתגובה הקודמת.

כאשר מחשב רחוק ירצה לגשת למשאב יהיה לו צורך לבצע אימות עם אותו שם משתמש וסיסמא.

פורסם
  • מחבר

אתם רוצים שאני אפתח משתמש חדש במחשב שבו אני משתף, משתמש בדיוק באותו שם כמו במחשב אחר בבית?

זה מעצבן כי אז במחשב שאני משתף יש כמה משתמשים ושעושים לוגין למערכת ההפעה הוא מבקש לבחור באיזה משתמש לבחור.

פורסם
**כאשר אתה מקים את המשתמשים אתה יכול גם להסיר את השייכות שלהם לקבוצות ( USERS) שישמשו רק למטרה אחת

כניסה לתיקיות שיתוף .

כנס למאפיינים של היוזר שהקמת ותסיר את השייכות לקבוצת USERS

* בראוטר אפשר בקלות לקבע את ה IP שאתה מקבל אוטומטית . יחסוך כאב ראש אחר כך

** משום מה כאשר עשיתי \\ לתחנה שמשתפת לא הצלחתי להיכנס . רק דרך יצירת קיצור דרך ,מיפוי,או לחיצה על Network

פורסם

יצירת משתמש נוסף לא מחייב אימות בעת כניסה למערכת ההפעלה. אתה יכול לקבוע שתתבצע כניסה אוטמאטית עם משתמש מסויים (בלי קשר לזה אם הוא בעל סיסמא או לא).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים