עבור לתוכן

צריך המלצה למאוורר למעבד שלי 6600 GO 4 ליבות תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

טוב שאלה בכותרת

המאוורר הקים שלי מת ותוקע את המחשב מידי פעם

פתחתי את המארז עד שיהיה לי זמן להחליף

אני גם צריך לשים משחה טרמית למעבד ובנוסף ניקוי יסודי של המאווררים ושימון שלהם

את כל זה לא עשיתי בערך 4 שנים מאז שקניתי את המחשב

פורסם

תלך על :Thermaltake V1 CL-P0401

אפילו שיש לו עיצוב קצת מוזר,הוא מקרר מצויין

היה לי אותו והמעבד שלי היה עובר את ה40c

רק כשהייתי משחק בCrysis או Call of duty!

במצב עבודה הוא היה בסביבות 34-36 מעלות.

הוא עולה בסביבות 150ש"ח.

או אתה רוצה מקרר בסיגנון "אפולו תדירן" אז

לך על : [table] [tr] [td][/td] [td] [table] [tr] [td]‏Zalman CNPS9900A LED‎[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

הוא עולה בסביבות 250 ש"ח,רק בדוק את המימדים שלו.

[attachment deleted by admin]

פורסם

שכחתי להוסיף את ZALMAN

[attachment deleted by admin]

פורסם

תלוי בתקציב וכן אם יבוצע OC למעבד,

במידה ולא, קירור מסדרת Alpine של ARCTIC COOLING שמחירו כ-60-70 ש"ח יתן לך ביצועים כמעט כמו קירור הסטוק במעט פחות רעש.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9940

רמה מעל יש לך את ה-Katana 3 שמחירו 85 ש"ח שהוא קירור ביניים מעולה, ביצועים לא רעים גם לOC קל, וגם נחשב לשקט.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10258

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7239&CatCode=553

עוד רמה מעל יש לך את ה-TR Ultra-120 Extreme שהוא כבר קירור HIGH-END שנמכר כעת במחיר מעולה - 110 ש"ח (אבל מגיע ללא מאוורר -יש להוסיף)

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=52

פורסם
  • מחבר

לא מתוכנן OC בכלל אבל כן רוצה מאורר שקט

סך הכל יש למאוורר הקים גם פלטת קירור אבל לא יודע עם זה שיך לו הוא למעבד עצמו

בכל מקרה תודה בינתים

פורסם

לא מדובר רק במאוורר מדובר בגוף קירור.

גוף קירור של מעבד מורכב משני חלקים נפרדים. הראשון הוא צלעות הקירור (Heatsink) שהוא הגוף המתכתבי שבא במגע עם המעבד, והרכיב השני הוא המאוורר עצמו שהוא פשוט מאוורר. כמעט בכל גופי הקירור אין קשר בין החלקים. אתה יכול לפרק את המאוורר במקרה שהוא תקול או לא מספק אותך מכל בחינה שהיא ולהחליפו באחר (שקט יותר, שדוחף יותר אוויר וכדומה).

החלק החשוב של גוף הקירור הוא ה-Heatsink. הוא שזה שקובע את יעילות הקירור. לא חוכמה לקחת סתם "גוש" מתכת להצמיד לו מאוורר ב-3000 סל"ד ולקבל תוצאות קירור טובות, החוכמה היא לבנות קירור יעיל.

אתה יכול פשוט להחליף את המאוורר הקיים שלך, אך פתרון הרבה יותר יעיל יהיה להחליף את כל גוף הקירור. כמו שנאמר אחד מדגמי ה-Alpine יהיה המשתלם ביותר אם לא מתוכנן OC.

פורסם

אם יש לך גוף קירור ואתה צריך מאוורר, כל מאוורר 120MM של חברה טובה יהיה טוב.

אם מתוכנן OC, או לחלופין יש לך אוורור טוב במארז אתה יכול לקחת את זה:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=52

פורסם
  • מחבר

הגוף קירור מאוד גדול וזה שהמעבד סוחב שהמארז פתוח בלי מאוורר אומר לי לא להחליף אותו עם לא יהיה צורך

אני גם ככה אבל צריך משחה טרמית וניקוי ועם מאוורר שאני יקנה יגיע עם גוף משלו אז אני יחליף

דרך אגב עם מישהו ממכם שמבין בזה מוכן ויודע לפרק לנקות ולחבר מחדש (את כל החלקים חוץ מלוח האם )

אני מוכן לשלם 200 שקל על זה

את המאוורר ומשחה טרמית אני יקנה כמובן בנפרד

דרך אגב איזה שימון צריך למאווררים ?

וכמה עולה שמן כזה ומשחה טרמית ?

פורסם

לדעתי אתה תוכל לעשות את זה לבד. תהליך הפירוק וההרכבה הוא מאוד פשוט.

אני מציע לך לקנות גוף קירור של Alpine במקום סתם מאוורר (ההפרש במחיר לא יהיה כזה גדול). הוראות להרכבת הקירור מסופקות עם הקירור ואתה יכול למצוא גם ברחבי הרשת וב-YouTube. מדובר בתושבת 775 שלה יש 4 פינים שאליהם מתחבר הקירור.

לאחר שאתה מפרק את גוף הקירור תנקה את המעבד באמצעות ספוג הספוג באלכוהול 70 אחוז ומעלה (אני ממליץ על 90) שניתן לקנות בבתי מרקחת.

משחה תרמית תוכל לקנות בכל חנות מחשבים. אין ממש הבדל בין המשחות השונות, אפילו משחה ג'נרית (אם אתה מכיר איזו חנות מחשבים אולי אפילו יסכימו לתת לך בחינם שקית עם משחה תרמית ג'נרית שנשארה להם) תספיק. משחה נפוצה שיש ברוב החנויות היא MX2/3 של Arctic Cooling. מחירה של השפופרת הקטנה (שמספיקה אפילו ליותר ממריחה אחת) הוא כ-50 ש"ח.

אחרי שניקית את המעבד משאריות המשחה הישנה אתה צריך למרוח את החדשה. יש מגוון שיטות למריחת המשחה ואין איזו אחת שעדיפה על האחרת. כל אחד ומה נשוח לו. יש מדריך אפילו פה באתר. אני באופן אישי מעדיף למקום כמות בגודל של גרגר אפונה או קו ישר במרכז המעבד ואז ללחוץ אותה באמצעות גוף הקירור.

הנה סרטון שמדגים מספר צורות נפוצות למריחת משחה. אני חושב שלמעבד כמו שלך שיטת הגרגר במרכז המעבד או הקו הן הכי יעילות.

לגבי שימון המאווררים, כל שמן מכונות או שמן סיליקון יתאים. קצת פחות מומלץ להשתמש בחומרים דוחי מים כמו WD40 אם כי הם גם לא גרועים למטרה.

בעקרון, אם המאווררים שלך כבר בקושי מתפקדים, ייתכן שעדיף לך להשקיע את ה-200 ש"ח הללו ברכישת מאווררים חדשים ושקטים. אני לא יודע איזה מארז יש לך, אבל לא צריך יותר מ-2-3 מאווררים.

פורסם
  • מחבר

אין לי כוח ליתעסק עם זה

עם אני לא ימצא מישהו אני יתן לחנות לעשות

אני בתקופה עם המון עבודה כרגע

פורסם

אם ממש אין לך סבלנות לזה (וחבל, זה לא אמור לקחת לך יותר מחצי שעה עד 40 דקות אם אתה חסר ניסיון) קח את המחשב לאחת החנויות

המומלצות בפורום (אם יש כזאת בקרבתך) ותרכוש גוף קירור זול של אלפין ומאוורר או שניים. עם עבודה והחלקים הם לא יקחו לך יותר מ-250

ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תבין זה לא רק המעבד

זה ניקיון יסודי של כל החלקים שלא קיבלו ניקיון יסודי 4 שנים

פה ושם דחפתי שואב אבק וניקיתי עם מקלות אוזנים מקומות נגישים אבל לא פירקתי וניקיתי כמו שצריך ולא שימנתי ולא שמתי משחה

אני בונה על המחשב הזה לשנתים הבאות

ודי בטוח שלא יעשה לו ניקיון יסודי בשנתים האלו

ככה שפעם באיזה 6 שנים (4+2 ) אין לי בעיה להוציא את הסכום הזה ובמיוחד שאני בתקופה עם הרבה עבודה

פורסם

כמובן שאתה מכיר יותר טוב מכולם את לוח הזמנים ורמת האנרגיה שלך, אבל זה באמת לא תהליך ארוך או מסובך. בגלל שאתה לא מנוסה אולי ייקח לך קצת יותר זמן, כולל עריכת מחקר מקדים קטן (רובו ככולו צפייה בסרטונים ב-YouTube שמציגים את השלבים שאתה צריך לבצע). הרווח הגדול מהשקעת הזמן והניסיון הזה הוא שפשוט תדע לעשות זאת בעתיד, והרי פעולות של רענון משחה והחלפת גוף קירור הן לא משהו נדיר כל כך ולפעמים אף הכרחי. כך שהתמורה פה היא לדעתי גדולה אף יותר מהחסכון הכספי המיידי של הסכום שאותו תשלם לטכנאי/מעבדה שיעשו זאת.

עריכה: בזמן שכתבתי הגבת.

לא צריך לשמן מאווררים אם הם לא חורקים או רועשים יתר על המידה (בהשוואה לרע האופייני להם). זאת לא איזו תחזוקה שגרתית שצריך לבצע.

אתה אפילו לא חייב להחליף משחה אם כל הבעיה היא רק שהמאוורר לא מתפקד. פשוט אפשר להחליף מאוורר (מבלי לפרק את גוף הקירור) אם היית מרוצה מהטמפרטורות עד כה. אם מפרקים את גוף הקירור אז כבר כן חובה לרענן משחה.

ניקיון של אבק יותר חשוב (אגב, לא מומלץ לדחוף לשם שואב אבק). הכי קל ופשוט זה לנקות באמצעות לחץ אוויר. אפשר לקנות אוויר דחוס בכל חנות מחשבים/ציוד משרדי, אפשר להשתמש במייבש שיער (לא על חום כמובן) ואם יש גישה למדחס אוויר אז זה בכלל טוב.

בכל מקרה גם פעולת ניקיון אבק היא משהו פשוט שאפשר לעשות אפילו עם מטלית (רצוי מיקרו-סיבית). לא חושב שבמעבדת מחשבים ינקו לך מטוב ליבם את כל המערכת, אם יש להם מדחס בטח יגבו לך על זה כסף בנוסף לעלות הריכיבם והעבודה.

ועוד המלצה, אל תזניח את המחשב ככה במשך מספר שנים. מעבר לעובדה שזה לא בהכרח הכי בריא לחומרה לשכב בשכבות של אבק, אז גם הרבה יותר קל ופשוט לנקות אבק פעם בשלושה חודשים-חצי שנה, מאשר להשאיר את המחשב 4 שנים ואז העבודה קשה ומסובכת יותר.

פורסם
  • מחבר

מחשב הבא שלי כניראה יהיה סגור

אני די מתרחק מעניין מחשב למשחקים

בגלל יד 2 בשוק הקונסולות

ככה שאני לא חושב שאני צריך ללמוד את זה

בעבר יתעסקתי עם זה הרבה -היום אין לי זמן וכוח לזה

מעדיף לשלם איזה 200 שקל ושמישהו אחר יעשה

בעניין הניקוי אני כמובן יברר בטלפון על עלות העבודה ויפרט אותה

פורסם
  • מחבר

טוב מעדכן שלחתי קרוב משפחה לקנות לי את

Scythe Katana 3 CPU Cooler

נקווה שהוא יספיק בזמן

אני קונה מKSP אבל מצאתי מעבדה שתנקה לי את המחשב ותתקין את זה ב100

נקווה שזה יפתור את הבעיה כי אין לי מושג עם לוח העם לא נותן חשמל למאוורר או שהבעיה במאוורר עצמו

כי בפועל זה חיבור פשוט ואין לי מושג למה המאוורר הנוכחי לא פועל

מקסימום אני יגיד למעבדה לעשות מעקף עם הבעיה בלוח עם

בטח אפשר לקמבן מהספק עצמו חיבור

אני יעדכן שהעסק יתקדם

ותודה למי שישתתף בדיון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים