עבור לתוכן

מסך 17' - זקוק לדעותיכם.

Featured Replies

פורסם

אני זקוק למסך 17 אינצ'.

אני בעצם מתלבט לגבי שתי סוגיות:

1. התקציב.

במקרה זה יש שתי אפשרויות:

א. תקציב "מצומצם" של 700-800 ש"ח.

ב. תקציב מוגדל של 1000-1100 ש"ח.

אני בעצם לא ממש גיימר (פה ושם), אני כן צופה בסרטים ותמונות על המסך, ומתעסק עם טקסטים.

2. פועל יוצא של 1. - המסך עצמו.

המתמודדים הם כדלקמן:

-תקציב "מצומצם":

1. Viewsonic E70F.

2. Samsung 763MB.

-תקציב מוגדל:

3. Samsung 757DFX.

4. LG F700P.

5. ViewSonic G75F.

6. MAG 796FD2.

התסכלתי באופיס דיפו על המסכים MAG 796FD2, LG F700B וSamsung 763MB.

הבעיה היא שקשה מאוד לשפוט שם את איכות המסך מאחר והם מפוצלים במפצל VGA ובנוסף על כך מחוברים ללוח אם עם כרטיס OnBoard שברזולוציה של 1024X768 מפיק רק 75 Hrz. הכל שם מהבהב.. ממש מזוויע.

בדקתי את הפונקציות של המסכים ודווקא המאג היה קצת מוזר בעיני: היה לו פס אופקי בחלק העליון של המסך שממש היה אפשר להבחין בו. מצד שני הוא היא בעל הפונקציות הרבות ביותר וגם בעל כפתור שמשנה את צבעי התמונה והצגתה בהתאם למצב הנבחר: Vivid, Zoom ועוד כמה שאני לא זוכר. אני בטוח שהמסך מסוגל ליותר ממה שראיתי, אבל בהתחשב בתנאים הנתונים, הוא נראה די גרוע. בנוסף, לא הצלחתי להזיז את המסך עצמו על הבסיס. הפסקתי לנסות אחרי שחשבתי שאם אפעיל קצת יותר כוח אני אולי אשבור את הציר.

הLG נראה טוב, חד, בעל פונקציות חביבות ופאנל שליטה נוח.

הסמסונג נראה המוצלח מהשלושה. למרות שלכאורה הוא לא בקבוצת איכות כמו של השניים האחרים, הוא נראה לי טוב באותה רמה אם לא יותר. הפונקציות שלו נראו מועילות. כפתור ה MagicBright מוסיף המון. הוא מספק שלושה מצבים: Text (בהיר), Internet (בהיר מאוד) ו Entertain (בהיר לאללה). הבהירות לא הייתה מהסוג הג'יפתי שניתן לשלוט עליו בתפריטים אלא הוסיפה גוון יפה לתמונה. לאחד מקרובי יש את המסך. אבדוק אותו בצורה יסודית יותר ובתנאים נורמליים.

מהו לדעתכם המסך המתאים לי (קבוצת תקציב ומסך עצמו)?

חלק מהנתונים בטבלה אולי שגוים או חסרים.

תקנו אותי ואשפץ את הטבלה.

פורסם

ביקשת תיקונים אז - הסמסונגים הם גם 0.24 הם פשוט מודדים אנכי.

לפי דעתי כדאי ללכת על הקבוצה היותר יקרה כי מסך זה דבר שלא קונים כל יום, אם תרצה להשתמש ברזולציה של 1280X1024 יהיה חבל להשתמש ברפרש רייט נמוך.

קשה לי להמליץ על מסך כי לא ראיתי אף אחד אבל אומרים דברים טובים על הסמסונג והLG

פורסם

אוקיי , הFD2 לדעתי הכי משתלם , לי יש 796FD מצויין ולחבר שלי FD2 ורק לתיקון טעות אז הוא מגיע ל150HZ ב800X600 ול120HZ ב1024X768 (בדוק) , האיכות תמונה שלו פשוט מצויינת אצל חבר שלי והכל מעולה , אני ממליץ לך עליו בחום , ראיתי גם את הסמסונג ואת הLG אבל לא ממש התלהבתי... קנה את הMAG לדעתי.

פורסם

ביקשת תיקונים אז - הסמסונגים הם גם 0.24 הם פשוט מודדים אנכי.

לפי דעתי כדאי ללכת על הקבוצה היותר יקרה כי מסך זה דבר שלא קונים כל יום, אם תרצה להשתמש ברזולציה של 1280X1024 יהיה חבל להשתמש ברפרש רייט נמוך.

קשה לי להמליץ על מסך כי לא ראיתי אף אחד אבל אומרים דברים טובים על הסמסונג והLG

SyncMaster 757Dfx של SAMSUNG פשוט מסך מעולה מצויין עם אתה עוד יכול להשיג אותו אין מה לחשוב פעמיים פשוט לך עליו הוא מעולה

לי אישית היה אחד כזה הוא עדיין אצלי אך לא בשימוש מאחר ועברתי ל LCD בכל אופן אני מעוד ההיתי מרוצה ממנו והוא מסך מצויין ובתור תוכניתן/גרפיקאי אני מאוד ההיתי מרוצה ממנו.

בשורה התחתונה עם יש לך יכולת להשיגו אז קנה אותו.

פורסם

אוקיי , הFD2 לדעתי הכי משתלם , לי יש 796FD מצויין ולחבר שלי FD2 ורק לתיקון טעות אז הוא מגיע ל150HZ ב800X600 ול120HZ ב1024X768 (בדוק) , האיכות תמונה שלו פשוט מצויינת אצל חבר שלי והכל מעולה , אני ממליץ לך עליו בחום , ראיתי גם את הסמסונג ואת הLG אבל לא ממש התלהבתי... קנה את הMAG לדעתי.

MAG = PROVIEW = לא להתקרב ולא לגעת

פורסם

MAG = PROVIEW = לא להתקרב ולא לגעת

ממש ממש לא נכון. למאג יש דגמים טובים וגרועים, כאשר גם הגרועים לא מגיעים לשפל של PROVIEW. במקרה הספציפי זה, ה-FD2 הוא מסך טוב ומבוסס על השפופרת הטובה ביותר בשוק.

פורסם

מאג זה ממש לא PROVIEW ! למאג יש דגמים מאוד טובים וגם גרועים כמו שמנטלי אמר , אבל הסדרה של הFD היא ממש טובה! שלי זה FD1 שהוא TRINITRON והFD2 זה משהו DIAMATRION או משהו כזה... שזה יותר טוב אפילו...

ד"א : משורר , אתה מוכר לי את ה757DFX?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

התקבלו החלטות:

שלושת המסכים מהם אני אבחר הם:

-LG F700P.

-ViewSonic G75F.

-MAG 796FD2.

אציין שלא זכיתי לצפות במסך מבית ViewSonic.

אני לא חושב שיש חנות כלשהי שתציג אותו.

המאג נמצא בעמדת נחיתות מסוימת משום שאיכות התצוגה שלו (לטעמי) נופלת מזו של הLG 700B (כן, ראיתי את ה-B לא את ה-P) מלבד במצב Vivid בו החדות, הניגודיות וגורמים רבים אחרים משתלבים להצגת תמונה באמת נהדרת.

אך החסרון במצב Vivid הוא איבוד שטח מסך (ארבעת השוליים).

אז תאמרו "בסדר, תקטין את התצוגה בעזרת התפריט והנה לך מסך א.א.".

אבל, נראה כי הקטנה של התצוגה במסך Vivid קשה וגורמת להתדרדרות קלה באיכות התמונה.

אני לא בטוח עד כמה אבל אם יש כאן משתמשים אשר המסך הנ"ל ברשותם ,אשמח לשמוע מניסיונכם.

נוסיף לזה את שני הפסים המאוזנים (אגב, קיימים עוד שנים פסים אך זו כנראה השתקפות מסוימת משום שהשניים האחרים דקים יותר וקשה יותר להבחין בהם) ונראה כי המסך כבר איבד מעט משמו הטוב.

בקשר לפסים: רוב הסיכויים הם (על סמך ניסיון המשתמשים, בעיקר) שלאורך זמן אני אתרגל לפסים ולא אבחין בהם אבל.. אין דרך לדעת בוודאות. אני לא חפץ להווכח בפסים פעם ביומיים כאשר אני עורך מסמך אופיס כלשהו.

הפסים בעיקר ניכרים בתצוגות בהירות (בכהות, ובשחור בפרט, אין שום זכר לפסים).

אין ספק כי בשאר הפרמטרים המסך מציג ביצועים כמעט מושלמים (זמני רענון בעיקר).

נקודה אחת שחשובה לי באופן ספציפי הוא מצב ה eDVD אשר נשאר נעלם בעיניי.

באתר של MAG אין שום איזכור לאופציה הזו ומה מטרתה.

לכן, שוב אבקש, במקרה וברשותכם המסך, תועילו לי רבות אם תוכלו להקדיש מעט כדי להחכים אותי (ואולי עוד כמה אנשים).

בנוגע ל LG:

בפעם הראשונה שצפיתי בו, לא מצאתי בו דבר בולט לעין על פני שאר המסכים.

אך כאשר זכיתי לצפות בו בחנות עם מפצל וכרטיס סבירים שיניתי את דעתי:

המסך מציג תמונה נפלאה.

לא ארחיב רק אנסה לשאול משתמשים אשר (נסו לנחש) ברשותם המסך על ההבדל המהותי (אם קיים) בין ה 700B ל 700P ובנוגע לאמינותו.

ViewSonic:

נעלם גדול.

אני בטוח כמעט לחלוטין שאין המסך נופל מהשניים הנ"ל ועם זאת אני עדיין מחפש מקום תצוגה בשבילו.

ולכן כל מה שנותר הוא לשאול בפומבי את אחד המשתמשים אשר מחזיק במסך, על דעתו והאם אוכל לקפוץ ולהציץ במסך.

תודה מראש.

פורסם

יש לי תSONIC! אין לו פיצרים כמו מג'יק ברייטנס לDVD וGAMES... אבל הוא ממש מיוחד לתמונות.....

יש לו צבעים מדהימים.... יש טיפה בעיה עם הצבעים נגיד באיציק והתמונה קצת עקומה אבל עם ROTATION מסויים אפשר להתגבר על זה

אתמול הסתכלתי על תמונה של אח שלי ושל אמי..... זה פעם ראשונה שלי שצפיתי בתמונה..... זה היה מדהים יכולתי לגעת בתמונה פשוט הצביים היו מצותיים עד פרטי פרטים המצלמה היא 2MP לא משהו של קונון אז זה בטוח המסך שעושה תעבודה

הוא מעולה למשחקים יש צבעים מדהימים גם שם והברייטנס מאוד גבוה... למרות שאין פעולות ברטיינס מיוחדות

אני מדגיש שאני לא מרוצה מהדרך שהתמונה עומדת על המסך זה לא מרובע שווה..... זה טיפה עקום

אחרי תיקונים הפינות קצת עקומות וחוץ מזה הכל במקום אבל איכות התמונה חבל"ZZZ

פורסם

לי יש גם התלבטות עם המאג.. ראיתי דגם אחר אצל חבר(אני לא יודע אם יש בכל הדגמים קווים כאלה) אבל האמת שאו שלא היו קווים ואם היו לא שמתי לב אליהם...

בכל זאת הנתונים שלו נראים מרשימים מאוד וגם השפורפרת

פורסם
  • מחבר

matanyaniv, ה FD2 הוא מסך מצוין אבל אני החלטתי לפסול אותו בעיקר בגלל הפסים (שהם אגב כפולים, אבל את השנים הדקים יותר בקושי רואים) ובגלל שהוא נראה מצוין רק במצב Vivid (לדעתי) ומצב ההוא מאבדים כמות מציקה משטח התצוגה.

מישהו מסוגל להרחיב על ה ViewSonic או הLG 700P?

פורסם

האמת שחיפשתי מסך 17 טוב בצבעים שחור\כסף

העניין של הפסים מדאיג אותי למרות שאומרים לי שאם אני לוקח את המסך הזה זה"ללכת על בטוח"

אני יסע גם לאופיס דיפו כדי לראות אותו בעיניים

פורסם

ה Samsung 763MB הוא מסך מצויין... וזול. יש אותו לחבר שלי בהמלצתי והוא ממש מרוצה ממנו.

אם אני לא טועה הוא עולה כ 850 שח...

ה F700P הוא מסך מצויין... אין לי ספק בזה!

יניב

פורסם
  • מחבר

העניין עם הפסים אמור להיות שולי.

הרבה משתמשים מאשרים שלאחר שימוש של כמה ימים הם פיתחו הסתגלות וזה ממש לא מפריע להם.

פורסם

בכלל לא,שאתה רואה סרט או משחק ויש רקע לבן,צהוב או משהו דיי בוהק,זה מפריע רצח...כבר שנה ועדיין לא התרגלתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים