עבור לתוכן

מחפש דרך הכי זולה לחבר בניין שלם לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר בניין שלם לאינטרנט על אותו קו השאלה אם יש ראוטר שמספיק חזק בשביל כזה טווח או שאני צריך להוסיף עוד ראוטר ולחבר אותו או משהו כזה

אני צריך גם שיוכלו להתחבר עד 20 אנשים בו זמנית אז הוא צריך להיות רציני...

הבניין הוא בערך 4 קומות 2 דירות בכל קומה.

תודה מראש!!

פורסם

יש סוויצ'ים עם הרבה חיבורים.

רק קח בחשבון שכבל רשת (CAT5 בדרך כלל) מוגבל לאורך כבל של עד 100 מטר.

לדוגמה:

http://www.google.co.il/search?hl=iw&client=firefox-a&hs=3Mk&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&biw=1280&bih=889&tbm=isch&sa=1&q=switch+10+ports&oq=switch+10+ports&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=20672l20727l0l21559l2l1l0l0l0l0l310l310l3-1l1l0

פורסם

וואו, אל תעלב, אבל כמה שטויות בתגובה אחת.

קודם כל, בצורך חיבור רב משתמשים port multiplexing לא מספיק וצריך שבשער יהיה ציוד שידע להתמודד עם כמות התעבורה הזאת. שנית Ethernet מוגבל ל100 כמדיה ולא פרוטוקול (יותר ספציפית 100BASE-TX).

על מנת שאפשר יהיה לחבר בניין שלם צריך להגדיר קודם כל מה זה "בניין" ובאיזה צורה תינתן הגישה לרשת/האם יהיה אימות/מה יהיו ההגבלות/איזה רוחב פס יספוק לכלולם ופרטנית וכד'.

זה כמו לשאול "אני רוצה לסלול כביש, מה אני צריך לעשות?".

פורסם

נלך על 2 גישות למרות שטכנית יש את השלישית של לשלב את ה2 הראשונות

1. חיבור חוטי

אתה רוצה לחבר סה"כ 8 דירות, בשביל זה תצטרך סה"כ סוויטץ של 8 חיבורים. בצורה האופטימלית הוא ישב ב"אמצע" הבניין בשביל שאורך החוטים ממנו לכל דירה יהיה מינימלי.

פשוט לכל דירה תהיה נקודה משלה לסוויטץ, והסוויטץ בתורו יתחבר למודם בשביל הגישה לאינטרנט.

2. חיבור אלחוטי

מכיוון שכל בית בנוי בצורה אחרת קשה לדעת כמה הפרעות יש, אבל נמצא מנקודת הנחה שאין יותר מדי דברים באמצע

שימוש ב2 נתבים אלחוטיים בתור מגשרים או בנקודות גישה (AP) שימוקמו בין הקומה הראשונה לשניה ובין השלישית לרביעית בשביל פריסה אופטימלית אמורים לתת מענה אלחוטי לכלל הדירות

3. שילוב של 1 ו 2

בכל דירה/קומה פשוט יחובר נתב אלחוטי בשביל לתת WIFI בדירה/קומה בנוסף לחיבור הפיזי

פורסם

בהמשך למה שיעקוב כתב, אם יש תשתית אינטרקום בבנין, זה יכול להיות מאוד נוח להוסיף שם את הכבל ואם האינטרקום לא בשימוש, להחליף את החיוט בכבל תקשורת.

פורסם
  • מחבר

באמת שכחתי לרשום שאני צריך חיבור אלחוטי וכן ברור לי שזה לא היה הבקשה הכי מדויקת פשוט מהסיבה שאני לא יותר מדי מבין בנושא

אני מאמין שאם אני ישים ראוטר בכל קומה ויש אופציה שהם יתקשרו בינהם זה יספיק לי הקטע אם אני יכול לקשר ביניהם אלחוטית ורק אחד מהם אני צריך לחבר לקו או שאני צריך לחבר כל אחד מהם? אם זה עובר דרך אחד יש ראוטר מומלץ שיכול להתמודד עם הרבה חיבורים באמינות?

פורסם

אתה צריך ראוטר אחד שיחובר לקו אינטרנט (מודם) ועוד נניח 3 (בשאר 3 הקומות) ראוטרים פשוטים שיתפקדו כ Access Points.

פורסם

אם יש לך צורך לבר את כולם אלחוטית אז תתחיל לבדוק כבר עכשיו איזה הפרעות פואנציאליות יש לך בבניין.

אל תשכח את מה שכתבתי לגבי אימות של משתמשי קצה.

פורסם

אני חושב שאפשר להשתמש רק ב2 במיקום שאמרתי (בין 1 ל 2 ו3 ל4) ופשוט לקנות ראוטרים טובים שיחוברו בינהם בכבל ואחד מהם יחובר למודם

אבל גם פתרון של ראוטר 1 ראשי טוב בקומה מסויימת + 3 ראוטרים בינוניים בקומות האחרות זה פתרון טוב, אישית אני ממליץ בחום לחבר בין הראוטרים בכבל ולא להסתמך על WIFI, זה אולי יותר עבודה אבל יעבוד טוב יותר

פורסם

למה צריך כל כך הרבה נתבים בשביל משהו כזה? זה בכלל לא התפקיד של נתב ברשת.

כל נקודה יכולה להיות מגושרת בטופלוגיית כוכב ליציאה הראשית וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים