עבור לתוכן

"מיני-ניתוקים" בעת הגלישה בצ'ט של פייסבוק ובמסנג'ר - נתב TL-WR841N

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה אומר את זה על סמך ידע או על סמך ציטוט חוזר של מה שנאמר לי?

אם הייתה מגבלה טכנולוגית בהחלט הייתי מכיר בה. אני לא מצפה לקבל מחברת החשמל חשמל במתח 110V סתם כי בא לי. אני לא מצפה לקבל מתאגיד המים מים מזוקקים (סתם לצורך הדוגמה). אני כן מצפה לקבל חיבור אינטרנט יציב - ושהחברות יעשו מה שצריך מאחורי הקלעים כדי שזה יפעל, לפי החוזה עליו אני חתום ומשלם, בלי להעלות לי את הסכום (ושוב - לא ביקשתי דבר מעבר למה שמגיע לי).

אני שואל פה - ואף אחד לא עונה לי על השאלה. האם זו באמת מגבלה טכנולוגית?

אם כן - למה (על רגל אחת)?

תודה

פורסם

לפי החוזה עליו אתה חתום ומשלם, אתה אמור לקבל 2.5 מגה מהספקית. במקום זה, אתה מקבל 12 מגה. למה? זה ממש לא הוגן! למה הם עוברים על חוזה חתום?

הסיבה פשוטה: כי אין להם שליטה על זה, בגלל המגבלה הטכנולוגית בחיבור ללא חייגן. אם היתה להם שליטה על זה, כבר מזמן היית מקבל 2.5 במקום 12, שהרי זה באינטרס שלהם לא לתת לך משהו שאתה לא משלם עליו.

מאותה סיבה בדיוק, הם לא יכולים לעזור לך במקרה של בעיה, שהרי אין להם שליטה על החיבור שלך. זוהי המגבלה של חיבור ללא חייגן.

אם לסכם: חיבור ללא חייגן מגביל את השליטה של הספק על החיבור שלך.

למגבלה הזו יש יתרונות: הספק לא יכול להגביל אותך למהירות ששילמת עליה.

למגבלה הזו יש גם חסרונות: במקרה של בעיה, יכולת הספק לעזור לך מוגבלת.

לכן, ישנה האפשרות לעבור לחיבור עם חייגן, כדי לפתור בעיות שהספק לא יכול לפתור בחיבור ללא חייגן. הבעיה היא שאז אתה מוותר לא רק על החסרונות אלא גם על הייתרונות של חיבור ללא חייגן - הספקית יכולה (וזכותה המלאה) לכפות עליך את המהירות עליה אתה משלם.

אגב, את זה שמהירות ספק/תשתית לא זהה יכול לגרום לבעיות אמרו לי בבזק(תשתית), כך שזה לא קטע של הוט דווקא, כאמור. בחיבור ללא חייגן הבעיה הזו לא קיימת בגלל שבפועל אתה מקבל מהספק את אותה המהירות כמו התשתית, כאמור.

פורסם
  • מחבר

שמעו, אני לא מבין למה אתם מתעקשים לחזור על הדברים האלה בפעם האלף. ברור לי מה המצב. רק שאלתי שאלה - ואשמח לתשובה עליה.

זה שבזק אמרו לך את זה זה טוב ויפה. זה לא אומר שום דבר, גם לי הם אמרו את זה - ויש להם אינטרס להגיד את זה (כדי שתשלם להם יותר). השאלה היא, שוב, האם יש לזה בסיס מציאותי וטכנולוגי שמישהו פה יכול להסביר (ולא לחזור על הדברים שוב בפעם ה 100).

(שוב: הסבר לטענה של "בגלל 'פערים' ו-'חוסר סנכרון' בין מהירות חבילת האינטרנט בספקית האינטרנט ובספקית התשתית, יכולה להיות 'אי-יציבות' בחיבור".)

פורסם

אתה מבלבל פה בין שני דברים. אם היית בחיבור עם חייגן עם מהירויות שונות בין הספק לתשתית, היה אפשר לדבר על בעיות וחיבור לא יציב (מה גם שכמובן היית גולש במהירות הנמוכה יותר מבין השניים).

אתה כרגע בחיבור ללא חייגן, משמע הניתוב שלך לאינטרנט לא מושפע על ידי הספק. הספק "שקוף" פה, בזק בינלאומי בעצם אומרים להוט "היי, הוא משלם לנו אז אתם יכולים לתת לו אייפי לגלישה" (כמובן שאני מפשט בצורה מצחיקה, אבל רק כדי להעביר את הרעיון הבסיסי). כמובן שבמקרה הזה לא משנה באיזה חבילה אתה בספק, ולכן אתה באופן טבעי תבחר בחבילה זולה ובכך "תהנה מההפקר". הקאצ' פה זה שבגלל מגבלות טכנולוגיות אתה לא תקבל את אותו הניתוב שהיית מקבל דרך הספקית עם חיבור עם חייגן. שלא נדבר בכלל על חבילות Gamers למיניהם. אז לבזק בינלאומי בטח שאין לך מה לבוא בטענות, פשוט כי אין להם מה לעשות בנידון בגלל שאתה בחיבור ללא חייגן. זה לא שיש להם והם לא עושים. זה לא שהם לא יכולים כי נחותים טכנולוגית. הם פשוט לא יכולים, נקודה.

אז מה אתה בתור לקוח יכול לעשות? להפסיק להתבכיין, לעבור לחיבור עם חייגן, ואשכרה לשלם על זה. ואז אתה תקבל גם את השירות שאתה משלם עליו, במקום לרכב על גבי ה-"פירצה" הזו (דרך אגב, זה הרי ברור שאתה מודע לכל העניין, בשביל מה להעמיד פנים? "לא ידעתי בכלל"...הרי מהרגע הראשון שעשית בדיקת מהירות וראית שאתה מקבל 12 בלי לשלם לספק על 12 ידעת טוב מאוד מה קורה והמשכת כך במודע וברצון).

האם מגיע לך חיבור יציב לאינטרנט? רוצה לשמוע את האמת? לא. בטח שלא. לא "מגיע" לך כלום. את העניין הטכנולוגי כבר הסברתי, עכשיו אני אענה לך בצורה עקרונית נטו: ספקיות האינטרנט מחויבות לתת לך חיבור יציב ותקין לאינטרנט כאשר אתה עומד בכל התנאים לקבל אותו. אחד מהתנאים הוא תיאום חבילות גלישה. בדיוק כמו שעוד אחד מהתנאים הוא שיהיה לך מודם בבית. אולי עוד מעט תבקש חיבור לאינטרנט ללא מודם? הרי מגיע לך. הרשה לי לחדש לך, ספקית האינטרנט מחוייבת לספק לך אינטרנט יציב רק כאשר *אתה* עומד בתנאים מסויימים.

אלה העובדות. או שתקבל אותן, או שתנסה לעבור לספק אחר ותראה שהמצב הוא בדיוק אותו הדבר. בכל מקרה, אתה סתם מאריך לעצמך את הסבל, חבל...

פורסם
  • מחבר

לא ברור לי מאיפה הציטוט "לא ידעתי בכלל". לא זכור לי שהמשפט הזה נכתב על ידי.

אם אתה מצטט אותי, לפחות תצטט דברים שאכן נכתבו.

אז בשורה התחתונה - אני כן צודק. זה בולשיט שהחוסר יציבות היא בגלל "חוסר סנכרון". חוסר היציבות היא בגלל שהוט, כנראה בכוונה, מספקים ניתוב גרוע, מסיבות כלשהן. "חוסר הסנכרון" הוא לא בעיה טכנית, אלא בעיה מנהלתית.

היה כל כך קשה לענות על השאלה פשוט וזהו? :lol:

תודה

פורסם

במצב הנוכחי שאתה נמצא (בלי חייגן) אכן לא אמורות להיות בעיות סנכרון. מה שאתה קורא "ניתוב גרוע" אמור לקרות אצל הספקית, ולא אצל הוט, מה שמסביר למה הם לא יכולים לעזור לך. מי שכן היה אמור לעזור לך זה הספקית (בזק בינלאומי במקרה הזה), אבל הם לא יכולים כי אתה בלי חייגן אז השליטה שלהם על החיבור שלך מוגבלת (כפי שמוכח מהעובדה שהם לא מורידים לך את המהירות ל2.5 למרות שהם רוצים).

אם עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה (ותסלח לי), אז אשמח אם תכתוב שוב את מה בעצם השאלה שלך כרגע, בנקודה הזו של הדיון.

פורסם
  • מחבר

האמת שמאז שהם העבירו אותי לחייגן ולאחר מכן החזירו אותי שוב לחיבור ללא-חייגן, הבעיה (קרי: הניתוקים שהיו לי כל הזמן בפייסבוק ובמסנג'ר) בעצם נפתרה. כך שכרגע הדיון חסר טעם.

אעדכן אותו שוב בעתיד בהתאם לצורך.

תודה על העזרה (או משהו כזה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים