עבור לתוכן

עצה בבנית ספק כח

Featured Replies

פורסם

נתקלתי בעבר במודולים של נורות ליבון שמספקים כ 11 וולט בזרם חילופין. המדולים האלה קיימים במגוון הספקים והמחיר שלהם דיי נוח.

הבינותי שלעומת דימר - שבפעולתו מגביל את הזרם. פה מה שמוגבל זה המתח. וכיוון שמדובר בזרם חילופין - האם ניתן ליישר אותו ואחרי היישור לשרשר ספקים כאלו באותו הסידור ,עם הספקים זהים על מנת לקבל מתח רצוי ?! למשל של 30 וולט או יותר...

ישנם ספקים שמגיעים ליותר מ 200 ואט. ב 11 וולט זה בהחלט מכובד ויכול לספק פתרון להרבה דרישות של ספק כח ראוי במחיר שפוי.

יש לציין שאין חיבור הארקה. (מה שמפריע בד"כ לשרשר ספקי כח של מחשבים ,לדוגמא.)

כניסה 220 יציאה 11.5 200 W

עד כמה שאני מבין זה אפשרי אבל אני לא מבין ממש במתח רשת ובמודולים האלה ...

אשמח לתובנות בנושא.

ניר

פורסם

אתה לא ממש מבין בנושא... זה חומר הכי בסיסי בחשמל(בפיזיקה) ולכן אני מייעץ לך בחום להתרחק מהנושא בלי רקע(אל תחבר משהו לחשמל ואז תנסה לשחק איתו-זה לא ילך טוב)

אני אתן לך רקע קטן בכל זאת:

1)דימר לא מגביל את הזרם בד"כ, הוא מגביל את המתח ע"י פוטנציומטר(זה בין המערכות היותר בסיסיות בפיזיקה של תיכון, כל אתר בנושא יוכל לתת לך הסבר). מה שהולך במודול זה כנראה שנאי-שהופך את החשמל לאנ' אלקטרומגנטית ובחזרה לחשמל.

2)ניתן ליישר זרם חילופין בכמה דרכים, הבעיה היא שכנראה תקבל מתח עולה ויורד(כמו סירנה), ואז תצטרך להוסיף עוד רכיב ולהתחיל להתעסק עם מעגלים שכאמור-לא כדאי לך לעשות את זה כשמדובר על רשת החשמל, בטח ובטח כשאין לך ממש ידע בנושא.

3)אם אתה מנסה לבנות ספק של מחשב, אל תעשה את זה. גם אם יש לך את הידע, טעות קטנה ביותר (הלחמת קצר שאתה לא רואה) יכולה לשרוף לך את כל המחשב(יצרניות לא ג'נריות בודקות כל ספק בנפרד בעומס לאורך זמן לפני שהוא יוצר מהמפעל) עדיף לך לקנות ספק ג'נרי של 300W ב200 שקל ולקבל 200W בלי סיבוך ועם אדמה.

4)כמו שבטח הבנת, אדמה נועדה להגן מפני מוות! לספקים האלה אין אדמה כי הם לא מתוכננים לכך שיתעסקו איתם. אז אל תתעסק איתם. אם אתה נוגע במשהו לא נכון אתה יכול למות(או אם נגיד הבן שלך מסתובב בבית ומניח את היד על חתיכת ברזל שנוגעת במשהו שנוגע בזה הוא יכול לקבל במקרה הטוב כוויה רצינית)

פורסם

ה "מודולים" האלה הם למעשה שנאים שמיועדים להפעלת מנורות הלוגן 12V

קיימים מודולים ממותגים שיכולים להוציא DC (בקוטביות שאתה לא בהכרח תדע כי למנורות זה לא משנה, אז עושים את 2 החוטים באותו צבע), או AC של עד כמה אלפיי HZ (זה התדר שבו המעגל בתוך המודות עובד)

וקיימים השנאים הליניאריים הפשוטים בצורת טרואיד או בצורת צוק של פלורסצנט (קצת יותר גדול), ששוקלים הרבה יותר. אלה שנאים ליניאריים פשוטים שמוציאים AC 50HZ

אתה יכול להשתמש אם 2 הסוגים בתור ספק (תלוי למה), הסוג השני (טרואיד) טוב לדברים כמו אודיו כי הוא לא מוציא רעשים של מיתוג

בכל מקרה תיזהר אם השנאים האלה - הבידוד בין 2 הצדדים לא אמין במיוחד (כי ברוב המערכות של תאורה לא יקרה כלום אם המנורות יהיו ב 240V כלפי אדמה, כל עוד המנורות עצמן רואות רק 12V)

כלומר - אם הוא קצת התחמם וכו' הבידוד יכול להיהרס והיציאה יכולה להיות ב 240V כלפי האדמה, תוך כדיי שהשנאי ממשיך לעבוד רגיל ולא מראה סימני אזהרה

פורסם
  • מחבר

אתה לא ממש מבין בנושא... זה חומר הכי בסיסי בחשמל(בפיזיקה) ולכן אני מייעץ לך בחום להתרחק מהנושא בלי רקע(אל תחבר משהו לחשמל ואז תנסה לשחק איתו-זה לא ילך טוב)

***אני מודה לך על האזהרה. היא אכן במקום. אבל אני כן מבין רק רציתי עוד חוות דעת. אולי מישהו כבר חשב או עשה את זה...

אני אתן לך רקע קטן בכל זאת:

1)דימר לא מגביל את הזרם בד"כ, הוא מגביל את המתח ע"י פוטנציומטר(זה בין המערכות היותר בסיסיות בפיזיקה של תיכון, כל אתר בנושא יוכל לתת לך הסבר). מה שהולך במודול זה כנראה שנאי-שהופך את החשמל לאנ' אלקטרומגנטית ובחזרה לחשמל.

***לדעתי זה לא מדוייק. פוטנציומטר לא יוכל לעמוד לבדו בהספק של צרכן. הפוטנציומטר הוא חלק ממעגל בעל TRIAC ש"גוזר" ומעביר חלקים מהגל. וכך הוא שולט בעצם בהספק המועבר.

2)ניתן ליישר זרם חילופין בכמה דרכים, הבעיה היא שכנראה תקבל מתח עולה ויורד(כמו סירנה), ואז תצטרך להוסיף עוד רכיב ולהתחיל להתעסק עם מעגלים שכאמור-לא כדאי לך לעשות את זה כשמדובר על רשת החשמל, בטח ובטח כשאין לך ממש ידע בנושא.

*** שוב . יש לי ידע באלקטרוניקה. אבל בדבר כזה רציתי חוות דעת שנייה ויותר. ברור לי שצריך ליישר את המתח ביציאה ע"י גשר מתאים

אותו גם יש לייצב ע"י מייצב ומערך מסויים של קבלים. המאמץ שווה לאור המחיר המופקע של שנאי ומה שצריכים סביבו.

3)אם אתה מנסה לבנות ספק של מחשב, אל תעשה את זה. גם אם יש לך את הידע, טעות קטנה ביותר (הלחמת קצר שאתה לא רואה) יכולה לשרוף לך את כל המחשב(יצרניות לא ג'נריות בודקות כל ספק בנפרד בעומס לאורך זמן לפני שהוא יוצר מהמפעל) עדיף לך לקנות ספק ג'נרי של 300W ב200 שקל ולקבל 200W בלי סיבוך ועם אדמה.

***ספק של מחשב אני בטח לא אבנה. גם לדעתי זה לא כלכלי ומסוכן למחשב.

4)כמו שבטח הבנת, אדמה נועדה להגן מפני מוות! לספקים האלה אין אדמה כי הם לא מתוכננים לכך שיתעסקו איתם. אז אל תתעסק איתם. אם אתה נוגע במשהו לא נכון אתה יכול למות(או אם נגיד הבן שלך מסתובב בבית ומניח את היד על חתיכת ברזל שנוגעת במשהו שנוגע בזה הוא יכול לקבל במקרה הטוב כוויה רצינית)

***ברורה לי ההגנה של האדמה. לידיעתך, למכשירים רבים אין חיבור הארקה. למשל . תסתכל על מקדחה שיש לך בבית עם שקע של שני פינים - אין שם הארקה. אז מה ?! תזרוק אותה לזבל ?! לא תשתמש בה ?! לעומתה יש למשל מכונת כביסה. שם יש הארקה. האם בגלל שיש הארקה מותר "להתעסק" עם מכונת הכביסה ?!

ברור שכאשר נכנסים לדברים כאלה ועושים בהם משהו שלא למטרה לה נועדו מלכתחילה לוקחים סיכון מסויים. אבל כל המטרה היא לעשות את הסיכון הזה בצורה מחושבת. לענות על הצרכים תוך מינימום סיכון.

אגב, אני מחדד את השאלה. אני צריך לשרשר ספקים כאלו לקבלת מתח גבוה יותר. איזור ה 30 וולט במשהו כמו 10 אמפר.

הספק הזה צריך להפעיל מנוע. כך "שרעשים" במתח לא אמורים להפריע יותר מדיי. יש לי סוללת קבלים דיי רצינית שתייצב את המתח בצורה טובה גם בהספק הנדרש (משהו כמו 6 קבלים של 10000 מיקרו פארד).

האופציה של לקנות ספק ממותג מחו"ל קיימת והיא בטוחה יותר לשימוש.

גם האופציה של לקנות 3 שנאים טורואידיים ליישר ולחבר בטור - קיימת.

אבל שתי האופציות לא זולות ממש...

1686 - התשובה שלך נראית יותר ממוקדת.

השאלה האם בגלל זה שאין אדמה אני יכול ליישר את המחת ע"י גשר פשוט ואז לשרשר את מוצאי הגשרים לקבלת המתח הרצוי בקירוב.

פורסם

כדיי לחבר בטור ספקים, אתה מחייב אחד מ 2 דברים :

1 כל ספק מיושר ומיוצב ל DC בנפרד, ואז ה DCים מחוברים בטור. השיטה הזאת תעבוד אם ספקים ממותגים (אלקטרוניים) וספקים ליניאריים (טרואידים), אבל במקרה של ספקים ליניאריים יותר יעיל (פחות איבוד אנרגיה) לחבר בשיטה 2

2 כמה ספקים של AC _באותה פאזה_ מחוברים ביניהם בטור כדי לקבל 30V AC, או שאתה יכול ליישר את ה AC המשותף ל DC (במקום ליישר את כל אחד מהספקים בנפרד)

היתרון של שיטה 1 הוא שאתה יכול להשתמש אם ספקיי תדר גבוה שהם זולים יותר מטרואידים (אבל פחות אמינים)

היתרון של שיטה 2 הוא שאתה יכול לקבל גם 30V AC אם אתה רוצה ולא DC

זה שאין אדמה לא מגביל אותך, ההיפך - הוא _מאפשר_ לך לחבר את היציאות של השנאים בטור כדיי לקבל את המתח שאתה רוצה, מה שלא היית יכול לעשות אם היתה להם אדמה (כי אז היית מקצר חלק מהשנאים דרך האדמה)

זה שאין אדמה אומר, שאתה חייב להתייחס ל 30V האלה כאל 240V מבחינת בטיחות - לא לגעת בחוטים של ה 30V בזמן שהמערכת עובדת, להפריד את הבקר (אם יש לך בקר אלקטרוני וכו) אל ידיי מבודד אופטי, לבודד את כל החוטים של ה 30V בבידוד של 240V, לחבר אדמה למנוע אם צריך, וכדומה

אם אתה בונה את הכול נכון, המעגל הוא לא "סיכון" באף צורה שהיא

שתדע שיש שנאים שמוציאים 24V AC (מיועדים לפיקוד ובקרה במתח נמוך מאוד, תאורה ל 24V במקלטים וכו) והם מוציאים 24V AC ויש כאלה של 10A ויותר. אם תיישר ל DC את המתח משנאי כזה אתה תקבל משהוא כמו 30V DC

שנאי כזה מומלץ מאוד מכמה סיבות :

הוא מאפשר לחבר את הכול בשנאי אחד, במקום ב 3 שנאים

הוא בטיחותי יותר מטרואידים - בדגמים מסוימים יש בידוד איכותי בין ה 240V ל 24V שעומד בתקן, כך שאתה יכול להתייחס ל 24V בתור מתח בטיחותי (לשים חוטים אם בידוד דק יותר, לגעת בחוטים בזמן שהמערכת עובדת וכו) - אבל זה לא בכל הדגמים

הוא שנאי "קוביה" כך שיהיה לך יותר פשוט למקם אותו במארז מ 2 טרואידים

אתה כן תצתרך לייצב את המתח (אל ידיי קבלים גדולים) כדיי למנוע רכיב AC במתח שלך. מנוע DC שמקבל DC ש "מכיל" AC יכול להתחיל לעשות בלאגן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים