עבור לתוכן

מחפש המלצה ללוח אם+מעבד+זיכרון למטרת משחקים, תקציב עד 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ובוא נגיד באופן תאורתי לחלוטין שהייתי רוצה ללכת על OC של 5 אפילו, או משהו קרוב לזה.

איזה לוח היית(ם) מוכן להמליץ לי? (כמובן שמחיר כמה שיותר נמוך)

בעיקרון אני מחפש איכות לא במחיר מופרז :)

פורסם

ל-5 לא ממש ראילי לצפות להגיע אם מתכננים לעבוד בתדר הזה 24/7. הרבה יותר מעשי לצפות לייצב את המערכת על 4.4-4.8GHz בהתאם לגוף הקירור וללוח.

במגבלות קירור אוויר ה-Pro-3 (או Pro 3-M) הם די מספיקים גם ל-OC גבוה.

אם רוצים מערכת חשמל עוד יותר איכותית יש את ה-P8Z68-V

וגם GA-Z68X-UD3H הוא בעקרון בסדר גמור, אם כי קצת פחות (מערכת חשמל פחות איכותית בגדול).

אם אתה בוחר בערכת שבבים שאינה Z68 אז יש לך את P67A-C45 של MSI לדוגמה.

אני רק רוצה להעיר משהו באופן כללי. אני לא חושב שיש טעם ב-OC של מעבר ל-4.3-4.6 כל עוד ה-OC לא נעשה לשם תחביב. נכון לעכשיו אתה בכלל לא צריך OC ומי יודע אם עד שתזדקק לא תרצה כבר להחליף פלטפורמה שלמה. לכן ההצעה הראשונה שלי היא לא להסתנוור יותר מדי מעניין ה-OC. אלא אם כן אתה אוהב OC כאתגר, ה-OC אף פעם לא היה שיקול בבחירת מערכת וגם היום הוא אינו צריך להיות כזה. נחמד שיש אפשרות ל-OC שמאפשרת לסחוט בבוא העת עוד קצת מהמעבד, אבל:

1. לא תמיד מי שתכנן לבצע OC לפני הקנייה באמת מבצע אותו לאחריה.

2. תכנון ל-OC גבוה בדרך כלל מייקר את המערכת (לוח-אם קצת יקר יותר, גוף קירור מתאים, לפעמים גם ספק כוח).

לכן קח בחשבון את עלות כל הרכיבים ואל תחרוג (או לפחות אל תחרוג יותר מדי) ממסגרת התקציב שהקצית רק בשביל האפשרות לבצע OC גבוה, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שאתה הולך לעשות OC שכזה ולכן ההשקעה בהכרח תניב פירות.

פורסם

אתה לא צריך אוברקלוק בשביל משחקים:

א. רוב המשחקים לא מושפעים מהמעבד אלא מהכרטיס

ב. המעבד שבחרת חזק מאד למשחקים גם ללא שום אוברקלוק

הנה דוגמה איך אוברקלוק של 90% משפיע רק ב9% על התוצאה הסופית

CPU1.png

דוגמה נוספת:

CPU_01.png

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות, אני אתחיל בזה שאני לא באמת מעוניין בOC של 5, פשוט שהייתי מעדיף אם מדובר בהבדל של נגיד - 100 שקלים - בין לוח שיגיע ל4.5 ואחד שלא יתפוצץ לי ב5, הייתי הולך על האיכותי יותר.

ובקשר לעניין המשחקים, אתה צודק ברוב המקרים, ברוב המשחקים אני לא אצטרך OC כרגע, אבל אני משחק גם המון בMMO's שהם הרבה יותר כבדים על המעבד ופחות על הכרטיס מסך. (כמובן שיכול מאוד להיות שאני טועה, רק מדבר מדברים שקראתי)

אבל כן, המטרה שלי עם הקנייה הזאת היא להגיע לסביבות ה4.5 לשימוש רצוף, 7\24.

אחרי שקראתי המון וחיפשתי דגמים שונים והשוואתי מחירים, אני די סגור על הבאנדל הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8405

i5 2500k, לוח של Asrock שמקבל רק שיבוחים, וגוף קירור למעבד שקיבל ביקורות מעולות.

המחיר אומנם קצת גבוה יותר ממה שתוכנן, אבל אני מאמין שבעזרת החלקים האלו אני אהיה מסופק. :)

מזמין מחר (רביעי) אלה אם כן מישהו יוכל להציע משהו יותר טוב, או למצוא בעיה בחבילה שאני מתכנן עליה.

פורסם

לא בעיה אבל מספר הערות:

1. קצת חבל לדעתי לקנות לוח P67 בעיקר בגלל חוסר היכולת לנצל את הליבה הגרפית המובנית (טוב לצורכי גיבוי, אבחון תקלות תצוגה ובעתיד מאפשר להסב את המערכת לשימושי HTPC). אבל זה עניין של העדפה.

2. גוף הקירור מצוין ושקט, אבל יש משתלמים ממנו. כמו כן תקפיד לקנות זכרונות נמוכים ככל האפשר (ללא גוף קירור עם "שיניים" או בליטות מסוג אחר כלפי מעלה) כדי שלא תהיה התנגשות בין הזכרונות לגוף הקירור

3. בסך הכל הבאנדל הזה מצוין ויאפשר לך OC גבוה במגבלות קירור אוויר.

פורסם
  • מחבר

באמת שאני לא רואה שום מצב שאני אצטרך את הליבה הגרפית המובנית, יושבים לי בארון כמה כרטיסי מסך ישנים שאני בטוח שיספקו במקרה והכרטיס מסך הנוכחי יכשל.

קראתי תגובה שלך בנושא זכרונות בנושא שמישהו אחר פתח כבר והקפדתי :)

אולי יכולתי באמת לצאת עם לוח קצת יותר טוב או קירור יותר זול או אפילו לא ללכת על דגם הK למעבד ולהוזיל משמעותית את כל הקנייה, אחרי שהכל נאמר אני די מתרגש מרעיון הOC ומאוד מרוצה מהחלקים שהזמנתי ובמיוחד מהמחיר, היה חשוב לי שהכל יגיע גם מאותה החנות ככה שאני לא אשלם הון על משלוחים או אצטרך להזכר בעתיד מאיזו חנות איזה חלק הגיע במקרה של אחריות.

תודה רבה לכל מי שעזר לי בבחירה, למדתי המון מאז שפתחתי את הנושא ומעריך מאוד את כל העזרה שסיפקתם, תמיד אפשר לסמוך על HWZone!

החלקים אמורים להגיע מחר, מקווה שיהיה לי קצת זמן בשישי להרכיב את הכל.

אספר בימים הקרובים לאיזה OC הצלחתי להגיע, או שאבכה על מעבד שרוף ולוח תקול ;D

שוב תודה רבה לכולם!

פורסם

אני רק רוצה לציין שוב את עניין נחיצות ה-OC. כרגע הוא לא נחוץ ומחוץ למבחני ביצועים סינטתיים (או פעולות מאוד ממקודות) לא תרגיש באיזה שינוי ביום-יום. לכן, ובייחוד אם אין לך ניסיון, תתחיל בזהירות. קודם תוודא שאתה יודע בדיוק מה אתה עושה, כלומר אל תעבוד סתם כך לפי מדריך כלשהו מבלי שאתה מבין מה המשמעות של הפעולה שאתה עושה, כי זה מתכון לצרות. יחד עם זאת, כאשר יודעים מה עושים אז הסיכוי לנזק כתוצאה מ-OC הוא נמוך מאוד. בפלטפורמת SB ה-OC הוא גם ממש פשוט וקל. אתה מעלה מכפלה, מריץ בדיקת יציבות, ומעלה מתח עד להגעה ליציבות.

בשלב הראשון הייתי ממליץ לך לנסות להגיע לתדר של 4-4.2 (מכפלות 40 ו-42, בהתאמה) מכיוון שהם פחות או יותר הגבול העליון שעליו ניתן להגיע ב-OC בפלטפורמה הזאת ללא העלאת מתח למעבד. תריץ את כל בדיקות המאמץ לבדיקת יציבות וכו' כדי להכיר את הנושא קצת יותר טוב, ורק לאחר שאתה מרגיש בטוח יותר תתחיל ב-OC גבוה יותר שדורש גם העלאת מתח. בכל מקרה, אם אתה מתכנן להשאיר את המערכת ב-OC במשך 24/7 (ולמעשה גם בכלל) אל תעלה את מתח המעבד מעל ל-1.35V.

ב-OC חשוב מאוד למצוא את נקודת האיזון. הנקודה שממנה והלאה המאמץ והמחיר של העלאת התדר (לרוב הכוונה להעלאת מתח בניסיון לייצב את המעבד שמתבטאת בצריכת אנרגיה גדולה יותר ופליטת חום גדולה יותר) לא עומדים ביחס ישר לשיעור התדר שאתה מצליח להעלות. כאשר הגעת לנקודה שלאחריה כבר קשה להעלות את התדר, פשוט מומלץ להשאר בה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים