עבור לתוכן

מחפש המלצה ללוח אם+מעבד+זיכרון למטרת משחקים, תקציב עד 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז כמו בנושא אני מחפש המלצה ללוח אם, מעבד וזיכרון.

כרגע יש ברשותי מעבד E6600 עם 4GB של DDR2 800 וכרטיס מסך 8800GTX.

הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על המעבד הכי שווה מבחינת מחיר ומה שמקבלים עבורו, ההבדל ביצועים למשל בין i7 ל i5 גדול כמו ההבדל מחירים? משתלם להוסיף עוד לתקציב בשביל i7?

לוח אם אעדיף משהו עם כמה שיותר חיבורי Sata, יש לי שלל כוננים.. גם אשמח למשהו שלא ימס בחודשי הקיץ החמים.

בקשר לזיכרון אין לי דרישות מיוחדות, רק שיהיה 4GB ולא יותר :)

המחשב לא יעבור OC ולא יקורר עם מערכת קירור מים.

העדפה גדולה לKSP אם אפשר, פשוט יש סניף מאוד קרוב אליי.

תודה מראש.

פורסם

מעבד:

‏Core i5 2500K

995 שקל

לוח אם:

‏P8H61-M LX B3

395 שקל

זיכרון:

‏2x2GB Patriot

180 שקל

סה"כ:

1570 שקל

בלוח יש 4 חיבורי SATA, תצטרך לחרוג קצת מהמחיר, זה הלוח הבסיסי ביותר שניכנס בתקציב.

בנוגע לשאלה שלך הI7 ממש לא משתלם.

יש עוד אפשרות במידה ותהיה מעוניין בה להוזיל במעבד ולקחת לוח עים יותר חיבורי SATA.

פורסם

למה 2500K?

גם i5 2400 יהיה מצויין.

פורסם
  • מחבר

רוב תודות על התגובות, אני חושב שאלך על ה 2500 למרות ההפרש מחירים בינו לבין ה2400.

דבר אחד שרציתי לשאול לפני שאבצע את הקניה: ראיתי לוח ב310 שככל הנראה עונה לכל הדרישות, הדגם הוא: H61M-E23 B3 ‎ של MSI,

http://www.msi.com/product/mb/H61M-E23--B3-.html#/?div=Basic הוא יתאים לי יותר מבחינת התקציב, יש משהו נוראי שאני אמור לדעת לגבי הלוח? או משהו שמבדיל את זה שהומלץ מהMSI הזה?

ועוד שאלה קטנה, ראיתי שיש DDR3 בשלל מהירויות, כדאי לי בכלל להסתכל על המהירים יותר?

פורסם

אין טעם ללכת על 2500K בגלל שהוא מיועד לOC ויש לו מכפלה תוחה

ועם הלוח שלך לא נראה לי שזה מה שמעניין אותך

אז למה סתם לזרוק כסף?

פורסם

גם ה ‏Core i5 2300 מעבד מעולה פשוט אנשים מעדיפים את "הטופ" של הטוכנולוגיה,

מה שהם לא יודעים שהביצועים בין ה2300 ל2500 הוא לא בשמיים.

בכל מקרה תמיד יוצאים מעבדים חדשים וטובים יותר ככה שגם מי שלוקח I7 2600 לא יהיה מעודכן להרבה זמן,

ולא שהמחיר שלו מצדיק אותו הI5 הרבה יותר משתלם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, קראתי קצת יותר על המעבדים וההבדלים בינהם ואני רוצה לשנות קצת את החיפוש שלי: החלטתי ללכת על ה2500k עם המטרה של OC בהמשך הדרך.. לפי מה שאני מבין הוא מגיע למהירויות מעולות.

הייתי רוצה לבקש הצעה ללוח אם שיתאים לOC, בתקציב של איזור ה500.. אפשר לחרוג מעט אם החריגה תצדיק את עצמה :)

לגבי זיכרון אני אלך על מה שהומלץ לי פה בהתחלה.

פורסם

היתי מעדיף שלא תיקנה בחנות שרשמת.במקרה הזה בגלל המבחר המוגבל והמחירים הגבוהים של החומרה בחנות זאת.

לדוגמא:

מעבד- 2500K נימכר שם ב-995 שקל.שאפשר למצוא אותו בזאפ ב-911 שקל.

הלוח המומלץ שלי לא נימצא במלאי של החנות שציינת. Gigabyte GA-P67X-UD3-B3

הם מחזיקים רק את הדגם עם ה-A במקום ה-X

יש הרבה מחשבה בבחירת הלוח אם הזה כמו USB3 וכמו SATA6 ותמיכה במערך-FC/SLI

לגבי זיכרונות המגמה היום וגם בגלל המחירים ללכת על 2X4G.אפשר למצוא בחנות שציינת -2X4G/1333 ב-245 שקל.

פורסם
  • מחבר

רק רשמתי שאני מעדיף בKSP בגלל המיקום, אבל אם תוכל למצוא לי גם את המעבד במחיר שרשמת (מצאתי אותו בזאפ רק ב940 ??? ) וגם את הלוח שהמלצת בחנות אחרת, אקנה משם.

מעריך את העזרה מאוד ;D

פורסם

אם המטרה היא משחקים אז עיקר התקציב צריך להיות מופנה לכרטיס הגרפי ולא למעבד.

"מעבד בינוני + כרטיס חזק" עדיפים בהרבה על "מעבד חזק + כרטיס חלש"

אני מציע לך לחסוך במעבד, לבחור ב2100 או AMD ואת מה שחסכת להוסיף לכרטיס הגרפי. ביצועי המשחקים יהיו טובים יותר כך

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך לחלוטין, העניין הוא שאני מעביר את הלוח+מעבד+זיכרון למחשב אחר, ככה שאת החלקים האלו אני חייב להחליף עכשיו ומעדיף שיהיו כמה שיותר טובים בשביל הכרטיס מסך שיוחלף גם הוא בבוא הזמן, אבל זה יהיה בעוד מספר חודשים.

(אחח, למרות שאתה צודק, עדיין כואב לשמוע שהכרטיס שעלה לי קרוב ל4000 שקל בזמנו נחשב כל כך חלש כיום :'( )

עריכה: הרגע נתקלתי באיזה באנדל שנראה לי די מפתה - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8583

חוות דעת?

פורסם

באנדל נחמד מאוד.גם המחיר טוב.

שמורכב מ :

מעבד-930

לוח-600

קירור-110

משהו כזה על תתפסו אותי בדקויות של השקל

שים לב מה נותן כל לוח

בלוח בבאנדל הנ"ל-יש 2- USB3 וגם 2 - SATA6 וחריץ אחד לכרטיס מסך.

הלוח שנתתי לך יש 4 - USB3 וגם 4 - SATA6 וזוג סלוטים לכרטיסי מסך שיודעים לעשות-X16X8

תלוי איך אתה רואה את העתיד שלך עם המחשב החדש שאתה בונה.

לוח:

http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/loh-gigabyte-p67x-ud3-lga-1155-p-12189?language=he

מעבד:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=20302

פורסם

איזה OC אתה מתכנן? בפלטפורמת SB אם לא מתכננים OC גבוה אז אני פחות רואה טעם לקנות מערכת ל-OC.

אתה יכול לבצע OC גם למעבדים ללא סיומת K (מה ש-Intel מכנה יכולת OC מוגבלת), בעקרון אתה מסתמך על יכולת ה-Turbo Boost של המעבד, רק מקבע אותה לערך קבוע (באזור ה-3.5-3.8Ghz). אם מתוכנן OC בינוני אז הבאנדל הזה לא רע. אם מתוכנן OC גבוה, הרי שיש צורך בקירור טוב יותר ובלוחות עם מערכת חשמל באיכות מסוימת (וגם בספק כוח מתאים כמובן) -- אלו עלויות עקיפות שיש לקחת בחשבון.

לכן השאלה הראשונה היא איזה OC מתוכנן והאם אתה יודע שתבצע כזה או שסתם משתעשע ברעיון?

פורסם
  • מחבר

אין לי הרבה ניסיון בעולם הOC, אבל אחרי שקראתי קצת אני מתכנן על OC של 4.2-4.5, תלוי מאוד בטמפרטורות שהמעבד שלי יגיע אליהן (המחשב אף פעם לא מכובה)

הספק שיש לי כרגע הוא Enermax infiniti 720, אני חושב (ומקווה) שהוא יספיק

פורסם

היכולת שלך להגיע רחוק ב-OC תלויה מאוד בגוף הקירור ובמערכת החשמל של הלוח.

בשביל OC של 4-4.3 ה-Pro 3 יהיה בסדר גמור, ואפילו בשביל OC גבוה קצת יותר. הכל כמובן תלוי בהינתן גוף קירור מתאים.

עבור OC שכזה גם GA-Z68MA-D2H-B3 יהיה בסדר (עם הלוח הזה כנראה שה-OC המומלץ העליון הוא 4.4-4.5).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים