עבור לתוכן

שאלות / המלצות על רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים, אחד מחובר לאינטרנט בכבלים (המודם מחובר לכרטיס רשת ON BOARD) והשני כרגע ללא שום חיבור רשת (יש לו כרטיס רשת OB). המרחק בין המחשבים כ-15 מטר.

מה אני צריך לקנות כדי שאוכל לחבר את שני ההמחשבים ברשת אלחוטית שכוללת שיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט?

(אני מעדיף חיבור USB חיצוני ולא PCI אם ניתן)

המלצות למוצרים הנ"ל במחיר סביר (כמה אמור לעלות התענוג הזה....? )

תודה

פורסם
  • מחבר

טוב... 3 ימים.....0 תגובות....ומספר הקוראים לא השתנה יומיים.... אם הבנתי את חוקי הפורום... אז ניתן להקפיץ במקרה כזה.

אני בטוח שמישהו פה חיבר רשת אלחוטית... מה אני אמור לקנות כדי להקים אחת לפי המפרט בהודעה המקורית

תודה

פורסם

בעקרון אני חושב שאפשר לחבר רשת אלחוטית של כרטיס מול כרטיס (כלומר בלי Access Point) אבל זה לא מומלץ מסיבות של בטיחות וזה גם יותר איטי למרות מה שאולי ניתן לצפות בגלל שהפרוטוקול טיפה משתנה במקרה כזה (אם כי אני צריך לבדוק את זה יותר לעומק).

מה שמומלץ זה לקנות Access Point לרשת אלחוטית, או יותר פשוט לקנות כבר ראוטר אלחוטי, שבדרך כלל עולה אותו דבר וכולל פונקציות נוספות, ולחבר אותו בכבל רגיל למחשב אחד, ואז לחבר את המחשב השני בעזרת מתאם רשת אלחוטי (יש כאלו שעובדים על USB).

יש המון דגמים. אם יש לך אפשרות לקנות בארה"ב, המחירים שם פשוט חצי מבארץ - אבל יש את כל השיקולים של לקנות מכשיר חשמלי בחו"ל כמו אחריות וכד'.

אני מכיר מנסיון שלי את ה DLINK 614+ ושמעתי גם על netgear שהם מייצרים ציוד טוב (מנסיון של חבר). ההבדל בינהם הוא שלDlink יש נציגות בארץ והוא יחסית נפוץ פה.

לא נכנסתי לכל הנושא של פרוטוקולים וכו' ועוד נושאים שרלוונטיים לסיפור הזה. אי אפשר בתגובה אחת בפורום להקיף את כל הנושא. אני מציע לך להכנס דרך מנועי החיפוש הנפוצים ולקרוא טיפה על רשתות אלחוטיות.

פורסם
  • מחבר

תודה :D

יש לי CABLE MODEM, האם הוא מתחבר לראוטר האלחוטי?

ואם הבנתי נכון אז אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי אחד וכרטיס רשת אלחוטי אחד (USB)

איך יראו החיבורים? (החיבור לאינטרנט צריך היות נגיש משני המחשבים)

פורסם

הבנת נכון.

במקרה שאתה הולך על חיבור כמו שנאמר למעלה, שני המחשבים מחוברים ישירות לנתב. אחד מחובר דרך הכרטיס רשת הרגיל שלו עם כבל ואחד בעזרת מתאם אלחוטי. זה אומר ששניהם גולשים ברשת במקביל דרך הנתב.

יש לחיבור כזה יתרונות אבל יש לו גם חסרונות. אתה לא יכול לשלוט מנקודה אחת על כל התקשרות של המחשבים ברשת שלך לאינטרנט. במקרה כזה אתה יכול להגדיר את אחד המחשבים כשרת אבל אז תצטרך לשנות את המבנה של הרשת האלחוטית שלך בהתאם וזה אומר לפחות עוד כרטיס אלחוטי אחד.

שורה תחתונה: בשביל חיבור פשוט כמו שתיארתי אתה צריך נתב + מתאם אלחוטי אחד (USB). זה הכל. הסיפור הזה בארה"ב יעלה לך פחות מ150 דולר.

פורסם

שני דברים:

א. העובדה שאתה עם כבלים עלולה לסבך קצת את העניינים. כידוע, חברות הכבלים שעובדות עם חייגן עובדות עם הפרוטוקול L2TP, ולא כל הנתבים תומכים בפרוטוקול הזה. תבדוק אם הנתב תומך בו (אם אתה בכלל עובד עם חייגן) לפני שאתה קונה את הנתב.

ב. ההבדל בין המושגים ששאלת:

Router, נתב, זהו הרכיב שמקשר בין שתי רשתות. במקרה של נתבים ביתיים, רשת אחת היא החיצונית לאינטרנט (WAN), והרשת השנייה היא הפנימית בתוך הבית שלך (LAN). הנתב עומד ב"צומת" שבין שתי הרשתות, ויודע בעזרת ה-NAT לאיזה מחשב ברשת הפנימית לשלוח את המידע שהתקבל מהרשת החיצונית.

Gateway (או בתרגום שלו לעברית: שער ברירת המחדל) הוא התחנה דרכה המחשב שלך "ייקח" את האינטרנט. זוהי בעצם הגדרה שאומרת למחשב שהוא לא מחובר ישירות לאינטרנט, אלא דרך מחשב אחר ש"משתף" אינטרנט (שולח אליו את המידע בעזרת ה-NAT). לרוב, המחשב האחר הזה הוא פשוט הנתב.

Access Point זהו פשוט המכשיר שיוצר רשת אלחוטית (ולעיתים גם חוטית בנוסף לכך) בין כמה תחנות. זה יכול להיות Switch או HUB. לרוב הוא גם כולל בתוכו Router שישמש כ-Gateway לאינטרנט בשביל כל המחשבים המחוברים אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים