עבור לתוכן

ביקורת ZOWIE EC1-עברית. *עודכן.

Featured Replies

פורסם

אהלן, לאחר זמן מה שלא כתבתי ביקורת לציוד היקפי (טוב, כן כתבתי..אבל לא בעברית), החלטתי לעשות סוג של רימייק לביקורת שעשיתי מלפני שבוע באנגלית, ולשכתב את הכל מחדש בעברית.

מי שמכיר אותי, יודע שאני אחד שקשה לו להתפשר על עכבר עם חיישן גרוע ובכלל - על ציוד היקפי לא איכותי, יש לי נטייה מאוד טובה לנסות את הכל ולרכוש כמה שיותר ידע על מנת לבצע חוות דעת וביקורות, אבל מצד שני נטייה מאוד רעה - לבזבז המון כסף וזמן.

בכל אופן, כמו בביקורת הקודמת על החיישנים החדשים של RAZER ובכלל כמו בכל הביקורות או חוות דעת והפוסטים הרגילים שלי - גם פה יהיה המון מה לקרוא, אני לא מחפש לקצר, ההפך הוא הנכון - להעריך כמה שיותר על מנת שיהיה כמה שיותר מובן לקוראים, הן לאילו שמבינים יותר והן לאלו שאין להם ידע בציוד היקפי כלל.

מדובר בעכבר של חברת ZOWIE, שיצרה את סידרת עכברי הEC - הדגם הראשון והשני - ההבדל ביניהם הוא הגודל, בביקורת הזאת העכבר הוא הדגם הEC1 שמיועד לאחיזת PLAM (לעומת הEC2 שהוא קטן יותר ויותר לכיוון הCLAW) הסידרה נוצרה ביחד עם השחקן האגדי בתחום הקאונטר סטרייק HEATON (לא, לא קיטצ'י, הבחור היה מעורב 100% בכל מה שקשור לחיישן של העכבר) שכרגע אחרי כל העכברים שהוא ניסה ואחרי כל שנות המשחק והניצוחות בחייו, עובד בתחום ציוד ההיקפי.

את הביקורת אני אקטלג (אחלק לקטגוריות) הבאות:

1.אריזת המוצר.

2. הצגה - מידע כללי על המוצר ואופן השימוש.

3. מידע מורחב על המוצר - סוויצ'ים (איכות החומרים (פלסטיקים), סווצ'ים ("מערכת קליקים" של הכפתורים הראשיים, הגלגלת, והכפתורים בצד העכבר), והרגליות והשוואות גודל.

4. חיישן ("על הנייר", ביצועים בשטח, LOD).

5. יתרונות ,חסרונות.

6. סיכום ודעה אישית.

לפני שאתחיל את הביקורת, חשוב לי לציין שהביקורת נועדה לקהל הרציניים יותר - זאת אומרת, פה אין התלהבות מLEDים או

מCPI.

בביקורת אשתדל להשאר כמה שיותר נטרלי - זאת אומרת, מתוך נקודת הנחה שכמה משתמשים קונים את המוצר והם שונים

אחד מהשני בדרישות, ככה אוכל בעצם להעביר את הנקודה בצורה טובה יותר לכל הקוראים, מצד שני אני לא אחזק את העכבר

על כך שהוא נראה יפה אבל אני גם לא יתן לו מינוס שיש לו DPI נמוך ביחס לעכברים אחרים, מכיוון שזה פשוט שטותיות, גימיקים ודברים לא מקצועיים.

1. אריזת המוצר:

האריזה הינה צנועה למדי, מקדימה רואים את העכבר עצמו ושמאל מופיעות התכונות שלו (הLOD הנמוך ביותר בקרב החיישנים האופטיים, הגלגלת העמידה ביותר ובכל צבע אחר של גלגלת יש ערך DPI אחר), מאחור ובצדדים של האריזה יש תיאור של הפיצ'רים בצורה מפורטת יותר בסה''כ 13 שפות שונות (אנגלית, צרפתית, דנית, גרמנית, פורטוגזית, ספרדית, קרואטית, רוסית ,טורקית, יפנית, סינית, קוראנית וצרפתית - ומי יתן ובקרוב גם עברית).

ולמטה רואים את HEATON ביחד עם צ'יטוט:"כגיימר מקצועי אני מעדיף ביצועים ועמידות לעומת אורות בוהקים וDPI גבוהה. אני פיתחתי את סידרת הEC כדי שיתפקדו ללא בעיות, לא משנה על איזה משטח או באיזה מהירות מזיזים את העכבר"

2ZtwA.jpg

AX6y5.jpg

8n6xm.jpg

בסה''כ אריזה ממוצעת וצנועה שמופיע בה מה שצריך להופיע ועושה רושם של רצינות, האומנם לא כמו רייזר שמציגה לנו אריזות עם יופי כובש ופתיחות שמראות מחשבה מאחורי הדבר, אלא מזכירה יותר את האריזות של STEELSERIES לפי הצגת המאפיינים בעניינים הטכניים ובשופות השונות.

בשטח, האריזה של ZOWIE EC1 מאוד עקשנית והעכבר פשוט מסרב לצאת מהאריזה אם לא מפעילים המון כוח.

H7CfS.jpg

האריזה מכילה:

1. את העכבר עצמו.

2. סטיקר של החברה.

כן, לעכבר הזה אין דרייברים - אדבר על כך מיד.

2. מידע כללי על העכבר ואופן השימוש:

סדרת עכברי הEC של ZOWIE נוצרו במחשבה לPLUG N PLAY, כמו שזה נשמע - "חבר ושחק" - זאת אומרת, לא משנה לאיפה

תלכו עם העכבר - אתם תוכלו להעביר את הDPI ואת הPULLING RATE לערך הנוח לכם בקלות מבלי לצורך להתקין שום

תוכנה.

ערכי הDPI - כ500, 1000, 2000. העברתם מתבצעת על ידי לחיצה פשוטה בכפתור הDPI שמתחת לעכבר, כל לחיצה תחליף צבע

לגלגת על מנת שנוכל לזהות איזה ערך DPI אנחנו נמצאים: אדום - 500, סגול - 1000, כחול - 2000), המחשבה מאחורי לשים למטה את הכפתור היא כד למנוע מהמשתמשים ללחוץ כל כפתור העברת הDPI בטעות במהלך השימוש.

ערכי הPULLING RATE - מגיע עם 1000HZ,יש אפשרות להעביר ל500HZ ול125HZ.

אפשרות לבצע זאת על ידי לחיצה ארוכה על אחד מכפתורי האגודל בעת חיבור העכבר למחשב (הכפתור שקרוב יותר לכפתורים הראשיים הוא ל500HZ והשני הוא ל125HZ).

לסידרת עכברי הZOWIE EC יש כ5 כפתורים פיזיים - שני הראשיים, גלגלת, ושני הכפתורים ליד האגודל.

וכ-6 "וירטואליים" (ניתנים לתכנות במשחקים) - 2 ראשיים, לחיצה על הגלגלת, גילגול הגלגלת כלפי מעלה, גילגול הגלגלת כלפי

מטה וה2 הנוספים שממוקמים מעל איזור האגודל.

סידרת עכברי EC של ZOWIE (הEC1 והEC2) הם שני רפליקות/דגמים בעלי שני עיצובים וגדלים שונים ושני צבעים שונים.

הEC1 הוא הגירסא הגדולה יותר שמתאימה לPLAM, הגודל מזכיר מאוד את הDEATHADDER, אך הוא יותר כמו הIntelliMouse Explorer 3.0 מבחינת המחשבה של המבנה, אך גם מזכיר מאוד את הDEATHADDER בצורה הכללית שלו:

Wa49p.jpg

cR7mm.jpg

הEC2 קטן יותר ב5% מהEC1 ומיועד יותר לCLAW והוא גם מזכיר מאוד את הDEATHADDER בעיצוב הכללי שלו אך קטן כמו ה1.1A של מיקרוסופט.

סידרת הEC מגיעה בשלושה צבעים שונים:

שחור - עשוי מפלסטיק וצדדים מפלסטיק-זכוכית.

לבן - עשוי כולו מפלסטיק זכוכית.

כחול - עשוי כולו מפלסטיק (אותו פלסטיק מהגירסא השחורה). (הגירסא הכחולה יצאה לשוק היום)

אופציה נוספת לסידרת הEC שבאמת הופכת אותו ל"מיוחד" הוא הLOD הנמוך ועוד מספר אופציות שאדבר עליהם כשיגיע הזמן.

3. מידע מורחב על המוצר השוואות גודל:

אני משתמש בEC1 שחור, הפלסטיקים מרגישים מאוד איכותיים ולא מרגישים מוספסים מדי וגם לא חלקים מדי ומתמודדים

מעולה עם זיעה.

אם הייתי צריך לדמות את הפלסטיקים של EC1 השחור לעכבר אחר, הייתי אומר שהוא בין הDEATHADDER לXAI, אבל יותר לכיוון הXAI.

הסווצ'ים של הEC1 איכותיים מאוד והמכניקה נשמעת מאוד איכותית, מדובר בסוויצ'ים מחודשים של החברה היפנית המוכרת OMORON (זאת אומרת, רמה מעל הסווצ'ים שנמצאים בעכברי הגיימינג הנוכחיים), הגלגלת גם היא מחודשת וטובה יותר מרוב הגלגלות הפשוטות של עכברי הגיימינג, מדובר בטכנולוגיה אופטית במקום מכנית (שנמצאת בDEATHADDER, XAI וכו') מהשמאפשר שליטה מכוונת יותר בתזוזות ועמידות גבוהה יותר.

הסוויצ'ים של EC1 הם בעצם גירסא משודרגת של הסווצי'ים הרגילים שנמצאים ברוב עכברי הגיימינג בשוק (הDEATHADDER G500,G400,XAI וכו' משתמשים בOmron D2FC-F-7N, ואילו הגירסא של הECים הוא הOmron D2FC-G-7S.) - שנותנים הרגשה ורעש אחר, אפשר לומר איכותי ועמיד יותר.

אוכל לומר שהכפתורים הראשיים של הEC נותנים את האיזון הטוב ביותר בין כוח ללחיצה ושליטה, ולא יצא לי לבצע דאבל קליק בטעות כמו בעכברים אחרים שהשתמשתי, מצד שני, בכפתורים שבאגודל יש פלסטיק רך ויש מעט דרך בין הלחיצה לעד שמגיעים לקליק עצמו. (בערך כ0.5 מילימטר להגעה עד לשמיעת הקליק, לעומת 0.3 מילימטר במצב הרגיל).

רגליות הטפלון (100% טפלון) של סידרת הEC ענקיות, מדובר ברגליות הגדולות ביותר שראיתי, במיוחד החלק התחתי, שלא מבייש אף עכבר עם רגליות גדולות גם הן, בכל אופן, הרגליות של הEC1 גדולות ורחבות יותר מרגליות של עכברים כמו הIKARI ,NAOS וכו'.

6P3w8.jpg

הרגליות חלקות ומגיעות עם חיכוך נמוך אך נותנות שליטה ו"כוח עצירה" גדול בגלל הגודל והעובי שלהם.

יתרון נוסף הוא העמידות - ככל שהרגליות גדולות ועבות יותר, כך אורך החיים שלהם הרבה יותר ארוך.

השוואות גודל:

TrREw.jpg

Wa49p.jpg

wkvXK.jpg

4. החיישן:

כאן מדובר בנושא הרגיש ביותר אצלי, אני המון זמן מחפש אחרי עכבר שמסוגל לעקוב במהירות ללא לאבד נתונים ולגרום לבעיות עקיבה כגון האצה שלילית והאצה חיובית. ושיעקוב בצורה מעולה על משטחים מבד כמו שצריך.

החיישן של הEC1 (הADNS-3060) אכן מתפקד מעולה על משטחים מבד ועל משטחים קשיחים ונקי מבעיות חיישן, התנועות מאוד מדויקות, וגם כשאני משווה אותם לחיישנים כמו הDEATHADDER (גירסאת ה1800 בKINZUADDER ולDEATHADDER 3500) וגם לXAI על משטח קשיח, הייתי אפילו אומר שהEC1 יותר טוב מבחינת העקיבה, ולא נשאר מאחור כשמדובר בדיוק, ופשוט מתפקד טוב יותר.

בשביל להמחיש, בדיקת טראקינג "על הנייר":

66L0L.png

הגראף למעלה הוא 500DPI עם 1000HZ

הגרף התחתון הוא גם כן על 500DPI עם 500HZ.

אפשר לראות שהתנועות מאוד חלקות וכאשר הזזתי את העכבר בצורה מהירה (אפשר לראות את התזוזות הפרעיות), אותו דבר לגבי מצבים בהם אני מרים את העכבר מעל המשטח (מתחת לקו האדום) וגם כשאני מזיז את העכבר באיטיות - החיישן לא חורג, ומבצע את כל הפעולות בצורה האופטימלית, גם טכנית וגם בשטח, כשאני משוואה אותו לשאר העכברים.

באופן כללי, ה500HZ מאוד יציב.

ה1000HZ מציג לי במספר בדיקות 1009HZ וגם הוא יציב במהלך כל הבדיקה.

ה500HZ מציג לי 500 ל521HZ, אפשר ליראות שהתוכנה קולטת בדיוק בערך הAVERAGE (ממוצע) בדיוק כ500HZ, ולא 495-499 כמו ברוב העכברים שבדקתי.

בדיקה ישירות דרך תוכנה (כמה מגיע באותה שניה וממוצע):

fiZmj.jpg

התהליך עצמו נע בין 450 ל500HZ בצורה קבועה, בהתאם למהירות בה מזיזים את העכבר.

הLOD הוא אחד מהדברים החשובים ביותר להתפקס עליהם כשקונים עכבר, במיוחד אם אותו משתמש משחק על מהירות נמוכה/משטח קטן שנוטע להרים את העכבר מעל המשטח.

LOD - מדובר ב"תופעת לוואי" של החיישנים האופטיים שבמידה ומרימים את העכבר מעל המשטח בשביל למקם אותו בחזרה הוא עדיין יעקוב כשהעכבר באוויר ולכן זה יכול לגרום לתנועות בלתי רצויות ואפילו לפיספוסים מיותרים או שחקנים שמשתמשים במשטחים קטנים, המטרה היא להוריד את הLOD כדי שזה לא יקרה.

לצורך ההשוואה - הMX518 והDEATHADDER לדוגמא שניהם מגיעים מ3.6 מיליטר עד 6 מילימטר, אותו דבר לגבי שאר העכברים האופטיים.

*הבדיקות בוצעו על הPURETRAK TALENT, QCK MASS וה9HD.

5. יתרונות (+), וחסרונות (-):

+נכון לתקופה הנוכחית, מדובר בחיישן המציג את הביצועים הטובים ביותר בשוק.

+הEC1 מיועד לPLAM, הEC2 לCLAW.

+רגליות ענקיות (100% טפלון) - עמידות ואיכותיות.

+סווצ'ים ("מערכת קליקים") יוקרתיים.

+עשוי ובנוי היטב.

+העכבר לא צורך התקנת דרייברים ואפשר לבצע את כל הפעולות הדרושות מבלחיצות כפתורים פשוטות.

-צדדים מפלסטיק-זכוכית (עשוי להיות מציק לחלק מהמשתמשים)

-ה"דרך" ללחיצת הכפתורים בצד שמאל יכולה להיות מעט מציקה ודורשת התרגלות (הבדל של 0.2 מילימטר מהרגילים) - בעיה הנגרמת בגלל הפלסטיק הרך שבכפתורים הצדדיים.

-העכבר לא נמכר בארץ, למרות ששמעתי מספר הבטחות מGAME-FREAK, שיכול להיות שהוא יגיע בקרוב.

6. סיכום ודעה אישית:

סידרת הEC של ZOWIE מציע לנו חיישן מעולה - ללא ספק בין הטובים ביותר בשוק, אם לא ההכי טוב, עם נוחות מעולה - EC1 לPALM וEC2 לCLAW.

סוויצ'ים משופרים שדורשים מעט התרגלות, אבל ללא ספק איכותיים יותר.

הרגליות ענקיות ועשויות מ100% טפלון, מה שנותן להם תכולת חיים ארוכה מאוד ועקיבה מעולה.

והעכבר עצמו עשוי היטב ולא מרגיש זול.

כל התכונות האלו הופכות את סידרת הZOWIE EC, וספציפית את הZOWIE EC1 לעכבר הטוב ביותר בשוק לאחיזת PLAM.

פורסם
  • מחבר

לרגע חשבתי שכל העכברים האלה שלך

למה לחשוב? הם שלי

אתה מוזמן להציץ עוד כאן-

http://avinin1.imgur.com/

פורסם
  • מחבר

שימו לב חבר'ה, הביקורת עלתה ונערכה בפוסט הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים