עבור לתוכן

למה כדאי לי לקנות משחק מקורי-הסבר

Featured Replies

פורסם

מצב השוק הישראלי בשנת 2008

אני באתי לכאן כדי לעשות סדר בכמה שאלות שנשאלות בהמון פורומים ובמשך המון זמן.

אני ינסה להסביר למה כדי לקנות משחקים באופן חוקי ומי שלא מסכים עם ההסברים שלי

שבתגובה שלו יסביר במפורט מדוע הוא אינו מסכים עם דבריי ואז אני יעשה כמיטב יכולתי

לענות לו.

אז השאלות שאני ינסה לענות עלייהם:

שאלה מספר אחד:

1.לפי החוק,האם אסור או מותר להוריד או להעלות משחקים לרשת.

תשובה מספר אחד:

1.לפי החוק היבש,מותר להוריד משחקים פרוצים באופן חוקי לגמרי אבל לעומת זאת,אסור להעלות

שום משחק או אפילו קראק (אני לא בטוח לגבי החוקיות של העלאת קראקים)

מי שייעלה ויתפסו אותו מסתכן בקנס עצום מימדים (יכול להגיע להמון אפסים!!!)

ואפילו בכמה חודשי מאסר על תנאי,ניתוק האינטרנט לצמיתות וצו הרחקה ממחשבים,פאלפון,FDA's(מחשב כף יד),טאבלטים וכדומה.

שאלה שתיים:

2.למה לי לקנות משחקים,הרי ל EA או UBI או אקטיוויז'ן שמרוויחות מיליוני דולרים בשנה זה לא כ"כ יזיז.

תשובה שתיים:

2.התשובה הזאת קצת מורכבת אז אני יחלק אותה לשלושה חלקים.

1.חוץ מכמה משחקים בודדים (ולרוב ישנים מאוד) אין פריצה למולטיפלייר ולCOOP.

2.לגבי חברות גדולות: אים רק אתם או "רק" 10,000 תורידו את המשחק זה לא יזיז לאף חברה גדולה שמוכרת מיליונים,אבל ברגע ש500,000 אנשים או 1,000,000 אנשים לא קונים את המשחק אלה מורידים אותו באופן פיראטי זה משפיע על כל השוק.

דבר ראשון המפיצה דורשת מהמפתחת להוסיף מנגנונים נגד פריצות ולהוסיף מנגנוני DRM למיניהם.

דבר שני אם המשחק לא ימכור מספיק עקב כך שאנשים הורידו אותו במקום לקנות אותו אז המפיצה מפסיקה לעבוד עם המפתחת ואז למפתחת היה קשה מאוד למצוא מפיצה חדשה והם עלולים לקרוס ואז כל האנשים שעבדו שם מוצאים את עצמם מובטלים.

3.לגבי חברות קטנות: כאן מי שמוריד את המשחקים שלהם ולא קונה הוא בן אדם פשוט דוחה,מגעיל ואגואיסט אין לי שום דרך אחרת לאתר אנשים כאלה והנה הסיבה:

הבהרה:מה שאני עומד לכתוב כאן הוא לא תמיד היה נכון אלה "רק" ב 99.9% מהמקרים.

1.בדרך כלל משחקים כאלה אינם עולים יותר מ50 שקלים שזה המחיר של 2 פיצות עם שתייה.

2.המשחקים הם ממש ארוכים מבחינת הסינגל פלייר ואם יש COOP או מולטיפלייר אז בכלל.

3.האולפן הקטן חייב את הכסף כדי להשאר קיים!

שאלה שלוש:

3.אוקי,אני הבנתי למה כדי לי לקנות משחקים אבל אם אני לא יכול לקנות 5-6 משחקים בחודש?

תשובה שלוש:

3.אתה לא חייב לבזבז אלף שקל בחודש על משחקים.

יש המון משחקים שעולים בין 20 ל50 שקל שיש בהם המון זמן משחק.

(Crysis,Crysis Warhead,Dirt-1-2,GTA VS-SA) וזאת רק דוגמא.

ולא לשכוח שיש המון אפשרויות בסטים!!!

וגם המון אתרי CD-KEY מעולים ואמינים!!!

יש לכם שאלה?,חושבים שאני טועה?,ביקורת אז תגיבו ותפרטו!!!

רום מסיקה

• תגובות 57
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תוסיף לתשובה 3: ויש משחקים שעולים 100-300 ש"ח אבל מחזיקים לנצח או לפחות לתקופה מאד ארוכה אם אתם באמת אוהבים את הסגנון, כמו דיאבלו, סטארקראפט או ארמא.

פורסם

שאלה מספר אחת. (שתיים, שלוש...)

למה כדאי לקנות משחק מקורי...

אה, וגוף ראשון בעתיד מקבל א' בתחילת הפועל, לא י'. "אני אנסה" "אני אעשה" וכד' (אותיות אית"ן)

פורסם

איפה בדיוק ראית את 4 GTA ב20-50 שקל אני ילך לקנות.

ואיך נראה לך שאני בתור חייל לדוגמה, יכול לממן משחק של 300 שקל כשהמשכורת שלי היא 350 שקל?

אז אני פשוט לא משחק, הינה קיבלת תשובה.

שיחקתי פעם, היום גם אין לי כסף לבזבז וגם אין לי זמן.

חוץ מזה, יש משחקים שפשוט לא שווים את הכסף.

משחקים שנראה שפשוט הזדרזו לסיים רק כדי להוציא אותם, ורואים את זה על המשחק, הם מלאים באגים ודברים גרועים בצורה מגעילה.

במיוחד בקרב חברת Ea

פורסם

רק חבל ש ב STEAM לא כל המשחקים פתוחים לאיזורנו.

ואני לקוח של STEAM.

פורסם

הרבה קונים משחקים ומתאכזבים ואז מתחילים להוריד לפני שקונים - מה שגורם להפסד למפתחות שמשקיעות אפילו פחות במשחקים ל-PC, ואז מורידים יותר משחקים וזה מעגל שלא ייגמר

פעם אנשים קנו משחק בגלל שהטריילר שלו היה נראה טוב או כי המשחק הקודם בסדרה היה להיט, היום אנשים לא פראיירים

פורסם

מצטער אבל התשובות לא תקפות למדינת ישראל.

מדוע? כי בישראל כל החנויות גנבים (למעט PCGAMES שאצלה דווקא ראיתי משחקים במחיר סביר)

אם מפתחת משחק מציעה לחנויות מחיר מכירה של 50 דולר, למה שאני אשלם על המשחק בארץ 100 דולר? (ואף יותר)

זה לא סתם שהתופעה הזאת נפוצה בישראל, והקורבנות הן מפתחות המשחקים (בשביל זה יש STEAM דרך אגב, שהוא דבר נפלא, אבל הד ארצי וחברותיה מתאמצות לעצור תופעה זו כדי שיוכלו להמשיך במונופול שלהן)

הרי הגונב מגנב פטור, וזה בדיוק מה שקורה כאן.

אני אישית כבר לא קונה בארץ, אלא מזמין מחו"ל משחקים, אבל זה לא צורה, וצריך לחכות כחודש עד שמשחק מגיע, לכן יש אנשים שיעדיפו לחכות יום ולהוריד את המשחק.

ואתה יודע מה? אני לא מאשים אותם...

פורסם

לפני שגיליתי STEAM קניתי משחק אחת טוב בשנה (בעיקר ל MULTIPLAYER) כי המחירים בארץ באמת מוגזמים. בקשר לSTEAM צריך להתפלל שנמשיך לשלם בדולרים, כי המחירים באירו אפילו ב STEAM לא כאלה נמוכים.

פורסם

דבר ראשון , יופי של דיון.

דבר שני , אפשר לנתח את זה לחברות קטנות / גדולות , סוגי משחק חדש / ישן וכו'

שורה תחתונה : משהו עולה כסף , אתה מוריד אותו בחינם , פוגע בזכויות יוצרים וקניין רוחני ועובר על החוק. אין פה מקום למשחקים.

דבר שלישי , בהשוואה לחו"ל המשחקים לא עולים יותר , תפנימו את זה , יש חניות שמוכרות יקר ויש כאלה שלא (פיסיגיימס , ארקדיה).

דבר רביעי , מחירי המשחקים עצמם הם לא יקרים (מלבד COD , BF והתותחים הכבדים) , תעשו חישוב שאם אתם משחקים נגיד 100 שעות במשחק , כמה עולה לכם לשחק שעה , אין שום של בידור (סרט , טלוויזיה , ספר וכו') שתגיעו לעלות כזאת.

להשקיע 200-300 ש"ח כל כמה חודשים

דבר חמישי , אם משהו עולה הרבה כסף ואין לך , זה לא תירוץ לגניבה , פשוט אל תקנה.

פורסם

אז ככה, למה לא לקנות? 2 סיבות עיקריות

הראשונה נכונה רק ל PC, בעבר קרה לי שקניתי משחקים שפשוט לא רצו על המחשב שלי, המחשב היה חדש ועמד בכל הדרישות ועדיין היו בעיות עם הדרייברים ודברים נוספים שהרסו את חווית המשחק, אין משהו יותר מעצבן מלקנות משחק ב 150 ש"ח ולגלות שאתה לא יכול לשחק בו.

ולא אני לא חושב שזה תפקיד שלי להתרוצץ בפורומים ולנסות לתקן בעיות.

בעיה שניה היא באמת משחקים שאין להם דמו, קרה לי בזמן האחרון שקניית כמה משחקים שלא שיחקתי בהם יותר מעשרים דקות ועל זה להוציא סכום כסף גבוה זה פשוט גנבה.

עם הבעיה הראשונה התמודדתי ע"י קניה של PS3 ובאמת כל המשחקים רצים לי בלי בעיה אבל עדיין קורה שאני רוכש משחק מגלה שהוא גרוע (ולא בקטע של קניתי ז'אנר שאני לא אוהב אלא מיליון באגים), אם הייתי מזמין מנה במסעדה והיא הייתה מגיעה מקולקלת הייתי יכול להחזיר אותה אבל כאן אין את האפשרות הזאת וזה מעצבן.

מטעמים אידאולוגיים אני קונה משחקים ולא מוריד (לא נגעתי בפריצה ל PS3 וזה בלי קשר למולטי שלא כל כך מעניין אותי) אבל גם בקניה יש בעיות...

פורסם

זה לא סתם שהתופעה הזאת נפוצה בישראל, והקורבנות הן מפתחות המשחקים (בשביל זה יש STEAM דרך אגב, שהוא דבר נפלא, אבל הד ארצי וחברותיה מתאמצות לעצור תופעה זו כדי שיוכלו להמשיך במונופול שלהן)

תן דוגמאות,אל תזרוק סתם דברים

פורסם

GTA IV היה חסום במשך שנתיים נדמה לי לקניה מהארץ עקב הסכם עם המפיצה בארץ

פורסם

כל מי שקונה תוכן קשיח מחנויות בארץ הוא דביל, ומגיע לו לשלם הרבה.

פורסם

כל מי שקונה תוכן קשיח מחנויות בארץ הוא דביל, ומגיע לו לשלם הרבה.

כל מי שצורך חומר שלא לצורך הוא דביל ועל הדרך הוא גם הורס לי את העולם. :pissed:

פורסם

אני לא קונה את הטיעון ש"הבעיה במשחקים היא שזה כמו חתול בשק ויש משחקים שמתאכזבים מהם".

אין מה לעשות ,זה נכון גם לגבי סרט שהלכת אליו בקולנוע , ספר שקנית וכו'.

יש היום מספיק דמויים , סרטונים , ביקורות וכו' באינטנרט בשביל לקבל רושם מה אתה קונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים