עבור לתוכן

מדידת טמפרטורת המעבד?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת עם בכל מחשב בעזרת תוכנה, למשל Real Temp אפשר למדוד את טמפרטורת המעבד או שצריך תוספות בשביל זה?

אשמח לתשובות.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה פשוט את השאלה.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה פשוט את השאלה.

ערכתי את הנושא

פורסם

תוכנת Real Temp תומכת רק במעבדי אינטל מסדרת core ומעלה, כלומר היא לא תעבוד עם פנטיום 4 או מעבדי AMD.

ישנן תוכנות אחרות שאמורות לתמוך בכל חומרה מודרנית, ומראות גם טמפרטורות של חלקים אחרים (כרטיס מסך למשל). תוכנה כזו לדוגמה היא HWMonitor.

בכל מקרה, לא אמור להיות צורך ב"תוספות" מכל סוג שהוא. אתה יכול פשוט לנסות, ואם נתקלת בבעיה לשאול שוב.

(אגב, במחשבים ישנים ייתכן שאין חיישן במעבד, ותצטרך לסמוך על החיישן שבתושבת המעבד. במחשבים ישנים מאד ייתכן שאין חיישנים גם על לוח האם, ואז אין הרבה מה לעשות)

פורסם

כפי שאמר yonizaf, אתה צריך בראש ובראשונה חיישני טמפרטורה. הם הרכיבים שאיתם מתקשרת התוכנה. כמותם ומיקומם משתנה בהתאם לסוג (ואף הייתי אומר דור) המעבד.

ברגע שיש חיישן תוכל לקרוא את הטמפרטורה שלו בעזרת תוכנה ואפילו מתוך ה-BIOS/UEFI.

בנוסף ל-Realtemp שמתאימה כפי שצוין למעבדי Intel, וכאן המקום לציין שבמעבדי Intel מהדורות האחרונים קריאת הטמפרטורה האמינה יותר היא במאמץ ולא במנוחה, ו-HWmonitor, גם CoreTemp היא תוכנה מומלצת למדידת טמפרטורות.

פורסם
  • מחבר

מעבד: Intel Core 2 Duo E6300

65NM ו-1.280v

למעבד הזה אלה טמפרטורות רגילות בזמן מנוחה כן\לא?(הוא גם הגיעה לי בתחילת הכתיבה ל-72 מעלות).

ועם זה נתן לי טמפרטורה זה אומר שיש לי חיישנים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

1 ן, יש לך חיישנים. אחרת לתוכנה לא היה עם מה לתקשר ולא היית מקבל את ערכי המדידה.

2 בדוק את הטמפרטורה במאמץ ולא במנוחה.

3 אין כזה דבר טמפרטורה שצריכה להיות, זה משתנה בהתאם לסביבה שבה נמצאת המערכת, זרימת האוויר במארז, גוף הקירור וגורמים סביבתיים נוספים. מה שכן יש זה טווח טמפרטורות הגיוני, הטמפרטורות שלך על-פניו חורגות ממנו (בהנחה שהמדידה מדויקת, אך כאמור תבדוק במאמץ).

4. האם המארז נקי מאבק? האם הכבלים מסודרים? האם גוף הקירור מותקן כמו שצריך (הכוונה שאינו רופף)? מתי נמרה המשחה התרמית לאחרונה?

פורסם
  • מחבר

1 ן, יש לך חיישנים. אחרת לתוכנה לא היה עם מה לתקשר ולא היית מקבל את ערכי המדידה.

2 בדוק את הטמפרטורה במאמץ ולא במנוחה.

3 אין כזה דבר טמפרטורה שצריכה להיות, זה משתנה בהתאם לסביבה שבה נמצאת המערכת, זרימת האוויר במארז, גוף הקירור וגורמים סביבתיים נוספים. מה שכן יש זה טווח טמפרטורות הגיוני, הטמפרטורות שלך על-פניו חורגות ממנו (בהנחה שהמדידה מדויקת, אך כאמור תבדוק במאמץ).

4. האם המארז נקי מאבק? האם הכבלים מסודרים? האם גוף הקירור מותקן כמו שצריך (הכוונה שאינו רופף)? מתי נמרה המשחה התרמית לאחרונה?

ניקיתי את המארז סוף שבועה שעבר ולא נישאר חלקיק אבק(בדוק ב-99%)

איך אני יכול לבדוק את המעבד במאמץ?(במשחקים אי אפשר להקפיץ את החלון באמצה).

הכבלים מסודרים גוף הקירור מותקן כמו שצריך וגם כל המאווררים במארז עובדים, בקשר למשחה אני לא זוכר בדיוק אבל זה היה ליפני 3-5 חודשים.

פורסם

תאמץ את המעבד באמצעות תוכנה כמו Prime95.

פורסם
  • מחבר

תאמץ את המעבד באמצעות תוכנה כמו Prime95.

אפשר קישור לאתר של התוכנה אני לא רוצה ליפול על וירוס

פורסם

אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך. אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסוים מהודעה ארוכה שמעליך, צטט רק אותו.

http://www.mersenne.org/

פורסם

כמו כן יש לך את התוכנות במדור ההורדה של האתר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים