עבור לתוכן

ארדואינו- מתקן האכלה לחתול. מתברר שיש שלב ג' בעמ' 4 תמונות 1.12

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לסרטט סכימה אין לי כל כך כוח אבל זה לא מסובך מידי + כל החומר נמצא באינטרנט.

המתקן מורכב מ3 מערכות נפרדות:

א. סרוו של טיסן ששולט על דלת ומחובר ישירות לערוץ דיגיטאלי + מתח 5V.

ב. מתג שמתחבר לערוץ דיגיטאלי נפרד דרך נגד 10K ohm.

ג. משקל דיגיטאלי פשוט פרוץ (אין לי מילה טובה יותר בעברית ל hacked) שמחובר למגבר אותות INA125p, האות מהמגבר מועבר לערוץ אנאלוגי. (3.3V)

מפה זה רק תוכנה...

אני אסיים מאוחר יותר לכתוב הערות בקוד ואני אעלה אותו כך שתוכל פחות או יותר להבין מה הולך שם.

• תגובות 43
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

גם קוד יש...

#include <Servo.h>
Servo javasServo;

int loadPin = 0; // analog laodcell pin
int servoPin = 11; // servo pin
int switchPin = 12; // manual switch pin
int opentime=400; // millis the servo is open in each operation

float avr=0;// the average weight

void weight() // avr update function
{
avr=0;
for(int i=0;i<100;i++)
{
avr+=analogRead(loadPin);// sums i weight readings
}
Serial.println(avr/100); // prints avr value on the pcs monitor
}

void setup()
{
javasServo.attach(servoPin);
pinMode(switchPin, INPUT);
pinMode(servoPin,OUTPUT);
pinMode(loadPin,INPUT);
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{
// switch
if(digitalRead(switchPin) == LOW) // if pushed
{
javasServo.write(130); // servo opens
delay(opentime); // predetermined delay
javasServo.write(180); // servo closes
}
else
{
//auto weight depended program
weight(); //get weight
if ((avr/100)<15) //
{
while((avr/100)<30) // opens and closes the door till full weight achieved
{
javasServo.write(130); // servo opens
javasServo.write(180); // servo closes
weight() ; // checks weight
}
}
}
}

פורסם

תודה על השיתוף :yelclap:

פורסם

תודה על השיתוף,

יש לי שאלה, מה בדיוק מריץ את הקוד?

מאיפה קונים את הרכיבים האלו?

פורסם

מה שמריץ את הקוד זה מיקרו בקר (כניראה Atmega328) על פלטפורמה שנקראת Arduino.

http://www.dash.co.il/index.php?route=product/category&path=125_63

תודה רבה לך! :)

ברשותך, עוד כמה שאלות:

איך מתבצעת הפנייה לרכיבים השונים על ה"מטריצה"?

איך מועבר הקוד למיקרו בקר? (רוב הסיכויים שיש לי גישה למיכשור שעושה את זה, פשוט אני לא יודע מה אני צריך)

מה עוד אפשר לספר על הבקר הזה? (אנחנו מתכנתים בקרים ב-PC, כמו PIC,RTC וכאלה, התכנות דומה?)

פורסם

זה בקר מאוד דומה לPIC.

אני לא מבין הרבה בפלטפורמה של Arduino (שיש לו Bootloader וIDE משלו).

אבל לגבי המיקרו בקרים של AVR (שAtmega328 הוא הלב של הארדוינו בעצם) - ניתן לתכנת אותם בC ו אסמבלר ויש לך גישה לפורטים של הI/O בדומה לכל מיקרו בקר אחר.

כדי להעביר קוד למיקרו פשוט מחברים אותו למחשב ומורידים את הקוד עם תוכנה. יש מגוון רחב של מעגלים לחיבור המיקרו למחשב לצורך צריבה, הפשוט ביותר כולל רק כ4 נגדים וחיבור לפורט המקבילי.

פורסם
  • מחבר

לכרטיס המסויים שבו אני משתמש יש 14 פינים שיכולים לקרוא ולכתוב מידע דיגיטאלית כאשר חלקם פינים שיודעים לכתוב pwm ושש פינים שיודעים לקרוא מידע אנאלוגי. הפניה לפין דיגיטאלי צריכה להיות מלווה בהצהרה הפונקיית הsetup על סוג שימוש הפין, מידע נכנס או יוצא. כתיבה וקיראה מ/לפין בפונקציית הלוף נראת כך: value=digitalRead(pinNumber), digitalWrite(pinNumber,Value), value=analogRead(pinNumber)

את הקוד כותבים בשפה קרובה מאוד ל C, בסביבת קומפיילר מתאים (שלא בדיוק יודע לעשות דיבאגינג) וצורבים את הקוד על הצ'יפ על ידי חיבור USB פשוט ולחיצה על כפתור בקומפיילר.

פורסם

תודה Mike,guyza.

מאיפה אפשר לקנות את הרכיבים האלה? (בא לי לעשות משהו קטן..)

פורסם

נראלי מסוכן העניין של המשקל, מה עם החתול טיפה ירים את הצלחת? מה אם משהו ילחץ עליה ואז זה לא יתמלא בכלל?

לא עקבתי אחרי הקוד, אבל אפשר לסדר איזה משהו חכם שלפי הזמן שלקח לצלחת להתרוקן אז המילוי הבא יהיה יותר גדול \ קטן

כדאי גם להוסיף איזה דרך לראות שזה מילא, אם יש דרך לחבר רשת אז מייל או הודעה, ואם זה מתוחכם מדי אז צפצוף או משהו...

בסה"כ מאוד מגניב, הלוואי שהיה לי את הכוח ללמוד לעשות דברים כאלה :yelclap:

פורסם

יש דרך מכאנית די פשוטה שתאפשר לך להוריד כמות קבועה של מזון. נניח שה-chute שלך (ה"צינור" שמחבר בין המאגר והצלחת של החתול) הוא ריבועי בגודל 10 על 10 ס"מ באורך כלשהו. אתה מתקין 2 מדפים על מסילות מגירה. כל מדף הוא שליש מהעובי של ה-chute, כלומר 3 על 10 ס"מ. המדפים הם בהייסט אחד מהשני, כלומר איפה שאחד נגמר השני מתחיל וממוקמים אחד מתחת לשני. מעל כל מדף יש צמד מגלשות שמובילות את האוכל למדף וחוסמת את הפתח שנשאר בין המדף (כשהוא במרכז) ודופני ה-chute. שני המדפים מחוברים ביחד לאותו מנוע סרבו. במצב אפס המדף העליון נמצא במרכז וחוסם את המעבר, המדף התחתון נמצא בצד אחד הדפנות (הוא מותקן בהיסט, זוכר), כאשר הסרבו מסיט את המדף העליון ופותח את המעבר הוא במקביל גם מסיט את התחתון וסוגר את המעבר. המזון יפול לתוך התא שבין 2 המעברים. כאשר התא יתמלא (המתנה של פרק זמן מינימלי) הסרבו יסגור את העליון ובמקביל יפתח את התחתון, ותוכן התא יפול אל הצלחת. גודל התא יקבע את כמות של כל מילוי.

מצב 0:

|***|
|\*/|
| - |
| |
|\ /|
|- |

מצב 1:

|***|
|\*/|
| *-|
|***|
|\*/|
| - |

סוף \ חזרה למצב 0:

|***|
|\*/|
| - |
|* |
|\*/|
|-* |
*

פורסם
  • מחבר

אם חשוב לך אמא ואבא מאחורי המוצר יש לא מעט חנויות אלקטרוניקה בארץ וחלקן מחזיקות גם בקרים, אני מכיר אחת בבאר שבע אם זה עוזר לך. אם אתה מוכן להסתכן בשירות פחות אישי ואיטי משמעותית Ebay עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

הצלוחית דבוקה למשקל עם דבק דו צדדי כך שאני יכול להניח במידת סבירות גבוהה שקריאת המשקל מדוייקת.

הגרסה הראושנה של המכשיר התבססה על כמות מסויימת שהוגשה כפונקציה של זמן. הבעיה הגדולה היא שהמכשיר מפספס את כל המטרה שלו. אני לא מאכיל את החתול פעם ביום כמות קבועה אלא דואג שתמיד יהיה אוכל בצלחת. הפתרון המכאני אפשרי להאכלה של כלב או חיה שמקבלת כמו קבועה בשעה קבועה ביום ולא לחתול פרסי מפונק.

בעיה נוספת בפתרון המדפים היא גזירה של האוכל, כופתאות המזון מונעות מהמדף להסגר ומאפשרות לאוכל נוסף לצאת. דלת כמעט ומבטלת את הבעיה.

פורסם

אם המנוע חלש או שהאוכל סמיך אז זה באמת יהיה בעיה. אתה יכול להשתמש בדלת מסתובבת שעובדת על פרנציפ דומה, אבל אתה תצטרך חיישן בשביל לדעת מתי היא עשתה חלקי סיבוב בגודל תא.

פורסם

כפי שכבר רשמתי, ארדואינו ניתו לקנות בwww.dash.co.il

באותה החנות יש עוד מוצרים לפיתוח פרוייקטים שמבוססים על מיקרו בקרים.

כניראה תצתרך עוד רכיבים אלקטרונים בסיסיים שניתן לקנות בחנויות אלקטרוניקה (ראה סטיקי לגבי מיקום).

כמובן שאפשר לקנות גם בebay במחירים הרבה הרבה יותר זולים.

פורסם

תראה מה מצאתי...

והשבבים האלו ממש זולים לעומת ארדואינו בגודל מלא (לדוגמה)

ולמרות שעדיין צריך לקנות ארדואינו, לטווח הארוך זה נראה לי הרבה יותר משתלם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים