עבור לתוכן

יש POST יש תצוגה ואז אין כלום

Featured Replies

פורסם

הי,

לקחתי מחשב שהיו לו בעיות חום ממש רציניות, ניקיתי אותו והוצאתי דברים שלא צריך (כמו כונן DVD כי יש CD WRITER, דיסק קשיח כי היו שניים וכונן FLOPY, כי ככה זה פשוט עונה על הצרכים).

ב PRIMARY MASTER יש את ה CD WRITER

ב PRIMARY SLAVE יש את הכונן הקשיח

ב BOOT SEQUENCE עשיתי שה CD יעלה לפני הכונן הקשיח כדי לפרמט ולהתקין WIN (כנראה שזה הדיסק הקשיח שאין עליו מערכת הפעלה). בכל מקרה הוא משום מה לא מראה לי "PRESS ANY KEY TO ENTER SETUP" כאילו הוא לא מזהה שיש דיסק בכונן ואז (אני מניח) הוא עובר לדיסק הקשיח (שכאמור, כנראה אין עליו כלום) וככה נשאר מסך שחור ולא מועיל.

מה עושים?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

אם אני לא טועה, בהרבה POST-ים יש אפשרות ללחוץ על מקש מסויים (Del?) כדי לבחור באופן מדוייק מאיפה תעלה ההפעלה הזאת - מCD או HDD.

יש לך אפשרות כזאת?

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון מקש לכניסה ל BIOS? אם כן אז במקרה שלי זה F1.

מה זה לבחור באופן מדויק? לא מכיר דבר כזה.

אני רק יודע שיש BOOT SEQUENCE ושאצלי הוא אמור קודם להעלות את הCD ורק אז את ה HD.

פורסם

לא כניסה ל BIOS - בדר"כ יש משהו ספציפי לריצה מ CD.

בכל מקרה- בדקת אם זו בעיה של הכונן המסויים הזה? ה DVD עובד?

פורסם
  • מחבר

כן כשהוא מוגדר ב BOOT לעלות ראשון ואז ה CD צריך לכתוב לך ללחוץ על מקש בכדי להמשיך או משהו בסגנון. הבעיה היא שהוא פשוט לא רושם את זה, ובכלל גם אם אני לוחץ סתם להנאתי אז הוא לא עושה כלום.

אגב שמתי לב שכמה שניות אחרי ה POST הוא נותן עוד איזה צפצוף קטן בודד, מה המשמעות של זה?

בכל מקרה אני אנסה לעשות עוד קצת שיעורי בית, לנסות עוד דברים לראות אם עובד משהו ואני אעדכן פה.

פורסם

ייתכן והבעיה היא בדיסק שלא מוגדר כ-Bootable או משהו.

תבדוק דיסקים אחרים שאתה יודע שהם כן כאלה.

פורסם
  • מחבר

הדיסק הזה הוא ללא ספק BOOTABLE. השתמשתי בו בעבר. אבל אנסה דיסקים נוספים למקרה שהוא פגום.

פורסם

][

פורסם

בהמשך לקודמי, תנסה כמו שהמחשב עולה להסתכל בשורה התחתונה היכן שכתוב F1

לכניסה ל-BIOS ושם תראה שיש בחירה לאתחול של המחשב שזה או F-11 או F-12

זה תלוי מאיזו חברה המחשב, אם תנסה דרך שם זה יכול לעבוד.

פורסם

אם היגדרתה נכון בביוס, ותקליטור בסדר אז כונן DVD שלך מקולקל !

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה את כל מה שאמרו כאן.

דרך אגב, ב BIOS היתה איזו הגדרה עם משהו כמו "QUICK BOOT" וזה היה על ENABLED, יש מצב תריך לשים את זה על DISABLED? אנסה את זה בכל מקרה.

תודה לכם.

פורסם
  • מחבר

IVAN יא שפיץ! בסוף באמת הבעיה היתה עם הכונן.

תודה.

פורסם

בכיף :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים