עבור לתוכן

מחפש לוח אם למעבד i7-990x לחישובים מתמטיים כבדים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעונין לקנות מחשב שרת לחישובים מדעיים מורכבים, כאשר התוכנה שלי היא Multithreaded ויודעת לנצל ליבות רבות בו זמנית באותו מחשב.

לכן הייתי רוצה להשתמש במעבד i7-990x. אני מחפש לוח אם מתאים, אשר יתמוך ב 32GB זיכרון לפחות.

אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה ומי בארץ מתמחה במערכות מסוג זה.

פורסם

זה אחד המעבדים הפחות משתלמים שניתן לקנות. לטעמי הוא ייוצר יותר כדי לאפשר ל-Intel להתפאר בכתר הביצועים מאשר לשמש כפלטפורמה בעולם האמיתי.

לדעתי יש שני פתרונות משתלמים יותר בהתאם ליכולת של התוכנה שלך לנצל את החומרה (כלומר האם היא מסוגלת לנצל "אינסוף" תהליכונים או שיש לה מגבלה מסוימת, האם עברה אופטימיזציה למעבדי Intel, למה דווקא 32GB של זכרון וכו') ולמסגרת התקציב.

האפשרות הראשונה היא לקנות מערכת ממוצעת יותר. כזאת המבוססת על Core i7-2600 או על Phenom IIx6 (או להמתין מעט ליציאת מעבדי ה-Bulldozer).

האפשרות השנייה היא לפנות לכיוון תחנת עבודה ייעודית, כזאת שמכילה שני מעבדים לדוגמה. כך תוכל לדעתי לקבל תמורה טובה יותר לכסף. עבור תחנת עבודה אתה יכול ליצור קשר עם ספקי פתרונות כגון Dell, HP וכדומה המציעים פתרונות של שרתים/תחנות עבודה. לפחות על-פי התיאור הראשוני שלך, ייתכן שזאת האפשרות המשתלמת יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

אני יכול להמליץ על ההשוואה הבאה בין שני המעבדים:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-2600k-990x.html

עולה ממנה שה 990x עדיף אך ורק באפליקציות מקביליות, בהן הוא יכול לספק עד 30% שיפור בביצועים, כיחס מספר הליבות.

כלומר, על מנת לקבל ביצועים של 12 ליבות נזדקק ל 2 מחשבים עם 990x או שלושה עם 2600k.

פורסם

כשאתה בוחן מבחן ביצועים אתה צריך להכניס אותו להקשר המתאים. למה הכוונה?

1. אל תסתכל על מבחני ביצועים סינטתיים שאינם מהוויים אמת מידה לביצועים ב"עולם האמיתי".

2. אל תסתכל על מבחני ביצועים שלא רלוונטיים לשימושים הממוקדים שלך. לדוגמה, אם מעבד מסוים עדיף עבור שימוש X ואילו אתה זקוק לו לשימוש Y, תבדוק מבחן ביצועים שמשקף נאמנה עד כמה שיותר את התנאים שבהם אתה תעשה בו את שימוש Y.

3. בהמשך לסעיף שלעיל, בתנאים הכוונה היא לסביבת העבודה. באיזו מערכת הפעלה נעשתה הבדיקה, באיזו גרסת תוכנה וכו'.

4. גם בהנחה שמצאת שמעבד X עדיף לשימושים שלך ממעבד Y תבדוק את הנתונים הבאים:

• מה ההפרש בביצועים נטו בהשוואה להפרש המחיר. האם במקרה הפרש בשיעור של 30% בביצועים (בהנחה שזה אכן ההפרש בפועל בשימושים שלך) עומד ביחס ישר להפרש המחיר (כלומר הבדל המחיר בין הפלטפורמות גם הוא 30%)?
  • מה המשמעות בפועל של אותו הפרש בביצועים. מבחני הביצועים ברחבי הרשת עשירים בגרפים ואמצעי הצגה חזותיים שלא תמיד נמצאים בקנה מידה. לפעמיחם הגרף מראה פער חזותי גדול בין שני מעבדים אך כשבודקים את המספרים ואת הפרטים מגלים שההפרש הוא לא כזה גדול או שעבורך הוא לא כזה משמעותי. למה הכוונה? בוא ניקח קידוד כדוגמה. נניח שההפרש בין שני מעבדים הוא דקה בקידוד של קטע וידאו מסוים ואילו הפרש המחיר לא עומד ביחס ישר להפרש הביצועים הזה. אז עבור משתמש ביתי ממוצע שמקודד וידאו באופן אקראי מדי פעם כנראה שהדקה הזאת פחות משנה. לעומותו עבור משתמש שקונה מחשב לצורכי פרנסה ומבצע עשרות פעולות קידוד ביום ייתכן שהדקה הזאת משמעותית יותר ולכן ההשקעה תחזיר את עצמה. לכן חשוב לבדוק מה המשמעות בפועל של אותו הפרש ביצועים ולא ל"הסתנוור" מגרפים או כל אמצעי חזותי אחר שלפעמים לא מציג את הנתונים בקנה מידה הנכון.

רק כך ניתן לקבל אמת מידה אמינה יותר ובהקשר הרלוונטי.

אם התוכנה שבה תשתמש עושה אכן שימוש מלא בריבוי תהליכונים אז עדיפה לך מערכת עם כמה שיותר ליבות פיזיות (להבדל מליבות לוגיות בטכנולוגיית ה-HT של Intel), לכן אני עדיין עומד מאחורי ההמלצה שלי לפיה אם אתה זקוק לכוח עיבוד גדול מזה שניתן להשיג באמצעות מעבד בודד המיועד לשוק הצרכני (וה-990X לא בדיוק מתאים להגדרה הזאת) הרי שסביר להניח שתחנת עבודה ייעודית מרובת מעבדים היא הפתרון המשתלם יותר עבורך. מצד שני, אם אתה יכול להסתפק בכוח העיבוד של מעבד בודד לשוק הצרכני, אני לא רואה טעם להשקיע בפלטפורמה כזאת יקרה.

זאת לפחות ההמלצה שלי.

פורסם

תודה על התשובה,

אני יכול להמליץ על ההשוואה הבאה בין שני המעבדים:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-2600k-990x.html

עולה ממנה שה 990x עדיף אך ורק באפליקציות מקביליות, בהן הוא יכול לספק עד 30% שיפור בביצועים, כיחס מספר הליבות.

כלומר, על מנת לקבל ביצועים של 12 ליבות נזדקק ל 2 מחשבים עם 990x או שלושה עם 2600k.

שלושה מחשבים עם 2600K יעלו פחות משני מחשבים עם 990X :)

פורסם

חכה לבולדוזר של AMD. תקבל כוח עיבוד דומה (מוערך) ל990X וככל הנראה זול בהרבה.

פורסם

שאלה זריזה ?

אתה חובבן או מקצוען ?

מילון :

חובבן = אני עובד עם התוכנה הזאת בין שעה לארבע שעות ביום .בערך 4 פעמיים בשבוע

מקצוען = המשפט המוכר - "זמן שווה כסף" .יש לי יותר עבודה משעות היום.

חובבן-2600K

מקצוען-XEON

לגבי הדרישה של 32G זיכרון.כדי לישם את זה באמת בהתחשב שהזיכרונות הנפוצים מגיעים בנפח של-4G היום.יהיה קשה.

תושבת 1155 יתן לך-4X4G

תושבת 1366 יתן לך-6X4G

עוד משהו קטן:

עם החלטתה ללכת על תושבת-1366. הבדל הביצועים בין-I7-970 לבין I7-990 ממש זניח.והפרש המחיר גדול.

פורסם

חובבן-2600K

מקצוען-XEON

חלוקה די שטחית. לעיתים מחשב דסקטופ מספיק.

שנית, אינטל אינם שחקנים יחידים פה.

ראה למשל:

http://www.cpubenchmark.net/multi_cpu.html

או למשל העובדה שמבין 25 מחשבי העל החזקים בעולם לאופטרונים של AMD יש את הייצוג הגדול ביותר.

פורסם

OK תיקון החלוקה:

חובבן : 2600K/I7-970

PHENOM II x6-1100T

מקצוען- XEON / OPTERON

אחד שאין לא אלוהים- Quad CPU] AMD Opteron 6174

אני חושב שעכשיו יותר סיבכנו את הבחור מאשר לעזור.

אבל כן AMD שחקן אמיתי בעולם השרתים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים