עבור לתוכן

מסך שחור ופסים צבעוניים

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי איזו בעיה מוזרה במחשב, מידי פעם כשאני מדליק אותו, לאחר שהוא מראה את החלון של הלוח אם ואת החלון של העלייה של המערכת הפעלה, הוא נתקע על מסך שחור ולא עולה. בנוסף, לפעמים אחרי שאני מצליח להדליק אותו תוך דקה בערך הכל נתקע ורואים על המסך המון פסים צבעוניים.

הבעיות האלה לפעמים קורות ולפעמים המחשב עולה בסדר, לא ממש ברור באיזה תדירות זה קורה, זה ממש לפעמים ככה ולפעמים ככה.

לדיסק קשיח בעבר היו בעיות אז חשבתי שזה אולי קורה שוב והרצתי תוכנה לבדיקת הדיסק קשיח, התוכנה לא מצאה סקטורים פגומים וגם לא בעיות אחרות. בנוסף ניסיתי לנתק ולחבר את המחשב לחשמל, להריץ את MEMTEST על מנת לבדוק את הזכרונות (ונראה שהכל בסדר), וגם לרסט את ה-CMOS, אבל תמיד מתישהו הבעיה הזו חוזרת. בנוסף, זה גם לא בעיה של המערכת הפעלה, כי פירמטתי את המחשב לפני כמה ימים והבעיה הזו הייתה גם לפני וגם אחרי הפירמוט.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

תודה לעוזרים.

עדכון:

עכשיו המחשב כבר לא עולה בכלל, גם לא כשאני בוחר ב-"Last Good Known Configuration" או ב-"Safe Mode".

פורסם

יכול להיות מגוון דברים תבדוק את הכבל שאין פינים עקומים,

דבר שני באיזה כבל אתה מחובר למסך? תנסה חיבור אחר כמו DVI.

דבר שלישי תבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס מסך קודם במצב אידאלי לאחר מכן במאמץ.

יש עוד מגוון דברים כמו מסך תקול כרטיס מסך תקול תבדוק קודם מה שרשום למעלה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות מגוון דברים תבדוק את הכבל שאין פינים עקומים,

דבר שני באיזה כבל אתה מחובר למסך? תנסה חיבור אחר כמו DVI.

דבר שלישי תבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס מסך קודם במצב אידאלי לאחר מכן במאמץ.

יש עוד מגוון דברים כמו מסך תקול כרטיס מסך תקול תבדוק קודם מה שרשום למעלה.

היי, קודם כל תודה על התגובה.

הכבל המתחבר למסך הוא DVI ומאז ומתמיד לא היו איתו בעיות, בקשר לפינים עקומים - בדקתי עכשיו ואין, כל הפינים בסדר.

בקשר לטמפרטורה, הכרטיס מסך שלי הוא מאלה שמולחמים ללוח האם, ואני רואה בביוס שהטמפ' של לוח האם היא 45 מעלות, בקשר לבדיקה של הכרטיס עצמו במאמץ/לא במאמץ, יש דרך לעשות את זה בלי להעלות את מערכת ההפעלה? כי בהודעה הקודמת ציינתי שלפעמים המחשב עולה ולפעמים לא, אבל עכשיו לצערי הוא לא עולה בכלל. כל פעם אחרי שאני בוחר ב-"Start Windows normally" או ב- "Last Good Known Configuration" או אפילו ב - "Safe Mode", מיד אני רואה פסים משונים על המסך ואין מה לעשות חוץ מלכבות ולהפעיל מחדש.

כיוון שהבעיה מופיעה רק לאחר שאני מנסה להפעיל את המערכת, אני מניח שלא מדובר בבעיה במסך עצמו, האם יכול להיות שהבעיה היא באמת בכרטיס המסך? - כי גם זה לא נשמע הכי הגיוני, כיוון שהבעיות מתחילות רק לאחר שאני מנסה להעלות את המערכת.

פורסם

אולי יש בעיה עם הכרטיס המובנה

ממליץ להתקין כרטיס מסך חיצוני לטובת הבדיקה

פורסם
  • מחבר

אולי יש בעיה עם הכרטיס המובנה

ממליץ להתקין כרטיס מסך חיצוני לטובת הבדיקה

זאת אומרת כרטיס שיושב מחוץ למחשב ומתחבר עם USB? כמו זה ? - http://www.usbid.co.il/product857.aspx

אין לי ממש כזה בהישג יד, ואם התכוונת לכרטיס מסך רגיל שפשוט מתחבר ללוח אם - כזה יש לי כמה אבל כולם גדולים מידי בשביל הלוח אם המאוד קטן של המחשב התקול (מדובר במחשב ישן יחסית בעל מפרט כללי חלש מאוד)

ישנה דרך נוספת שאני יכול לבדוק אם הבעיה היא באמת הכרטיס מסך או משהו אחר?

תודה על כל התגובות!

פורסם

יכול להיות שמדובר בכרטיס גרפי לא תקין, אך באותה מידה יכול להיות שספק הכוח לא תקין. נתקלתי לא פעם בתופעה כמו זאת שאתה מתאר שנבעה מספק כוח תקול (בעיקר ספקים ג'נריים). איזה ספק כוח יש לך עכשיו? עם יש לך אפשרות לבדוק אם ספק כוח אחר תעשה זאת.

הייתי ממליץ גם לבצע בדיקה חזותית של לוח האם לאיתור קבלים נפוחים או נוזלים.

אם אין לך אפשרות לבדוק באמצעות רכיבים אחרים, אני מציע לך לפנות למעבדה מכיוון שבסוג התקלות הזה, מלבד בדיקות חזותיות, צריך תמיד לבדוק עם רכיב אחר כדי לשלול או לאמת את גורם התקלה.

פורסם

הכוונה שלי הייתה לכרטיס מסך שמתחבר ללוח האם ב- pcie או AGP (תלוי בלוח האם)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שמדובר בכרטיס גרפי לא תקין, אך באותה מידה יכול להיות שספק הכוח לא תקין. נתקלתי לא פעם בתופעה כמו זאת שאתה מתאר שנבעה מספק כוח תקול (בעיקר ספקים ג'נריים). איזה ספק כוח יש לך עכשיו? עם יש לך אפשרות לבדוק אם ספק כוח אחר תעשה זאת.

הייתי ממליץ גם לבצע בדיקה חזותית של לוח האם לאיתור קבלים נפוחים או נוזלים.

אם אין לך אפשרות לבדוק באמצעות רכיבים אחרים, אני מציע לך לפנות למעבדה מכיוון שבסוג התקלות הזה, מלבד בדיקות חזותיות, צריך תמיד לבדוק עם רכיב אחר כדי לשלול או לאמת את גורם התקלה.

החלפתי לספק כוח שהוצאתי ממחשב תקין אחר, הבעיה שעכשיו לאחר ההחלפה, המסך משום מה לא עובד, כשאני מפעיל את המחשב מיד כתוב על הצג No Signal. יש לך מושג אולי למה זה קורה?

תודה.

פורסם

סיבות אפשריות:

1. לא חיברת את ספק הכוח כמו שצריך. האם הנורות שעל לוח האם נדלקות? האם המאווררים מתחילים להסתובב? האם נשמע צפצוף כלשהו?

2. נזק למערכת החשמל של לוח האם. תבדוק לאיתור קבלים נפוחים או נוזלים.

3. רכיב אחר (זכרון למשל) שלא יושב במקומו כמו שצריך, בעיקר עם הוצאת רכיבים נוספים לצורך החלפת הספק מטעמי גישה. תוודא שהזכרונות מותקנים כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

סיבות אפשריות:

1. לא חיברת את ספק הכוח כמו שצריך. האם הנורות שעל לוח האם נדלקות? האם המאווררים מתחילים להסתובב? האם נשמע צפצוף כלשהו?

2. נזק למערכת החשמל של לוח האם. תבדוק לאיתור קבלים נפוחים או נוזלים.

3. רכיב אחר (זכרון למשל) שלא יושב במקומו כמו שצריך, בעיקר עם הוצאת רכיבים נוספים לצורך החלפת הספק מטעמי גישה. תוודא שהזכרונות מותקנים כמו שצריך.

לא הוצאתי רכיבים כשחיברתי את הספק, בכל זאת ווידאתי עכשיו שהכל יושב טוב, המאווררים עובדים והנורה של לוח האם נדלקת כמו תמיד. בקשר לכבלים, כולם נראים בסדר גמור.

בקשר לצפצופים - לא שומעים שום צפצוף.

ממש לא ברור לי למה זה קורה.

פורסם

אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך, זה גורם לעומס חזותי מיותר בדיון. אם אתה מעונין להתייחס לנקודה מסוימת מתוך ההודעה שמעליך, צטט רק אותה.

כבה את המחשב ונתק אותו מהחשמל.

נתק את כבל המסך מחלקו האחורי של המחשב.

כשהמחשב כבוי ומנותק מהחשמל לחץ על הכפתור 'הפעלה/כיבוי' במשך כחצי דקה.

המתן עוד 5-10 דקות.

חבר את כבל המסך.

הפעל שוב את המחשב.

אם זה לא עוזר. אם המסך מחובר באמצעות חיבור DVI כבה את המחשב והחלף את החיבור ל-VGA (או להפך אם המצב הפוך).

בנוגע לקבלים נפוחים או נוזלים, ראה כאן. חשוב לבדוק את זה.

אם אחרי כל זה עדיין זה לא עובד ואין איזו סיבה נראית לעין שעלולה להעיד על תקלה, תנסה להשיג כרטיס גרפי ייעודי לשם בדיקה כפי שהציע sashakrik.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים