עבור לתוכן

Virtualization based on ESXi 5.1 with DELL PowerVault MD3200i iSCSI

Featured Replies

פורסם

שלום

באירגוני, עומדים ללכת על פיתרון וירטואליזציה שיחליף 40 שרתים פיזיים.

1. מדובר על 2 שרתי DELL R610: כ"א עם 2 מעבדי Xeon E5649, ועם 96GB זכרון. כ"א מגיע עם 4 פורטים 1GB על הלוח, + 2 כרטיסי רשת עם 4 פורטים כ"א. (וזאת על מנת לתת מספיק חיבורים גם ל iSCSI Storage, גם לרשת האירגונית, וגם למטרות מיוחדות)

2. המערכת אחסון שהוצעה לנו מ 2 ספקים שונים, שתשרת את 2 השרתים הנ"ל, היא: DELL PowerVault MD3200i iSCSI כפולת בקר וכפולת ספק, עם 18 דיסקים 2.5" בנפח 600GB כ"א, 10K RPM. אני חושב שהיא מגיעה עם 4 פורטים 1Gb

3. 2 מתגי Dell PowerConnect 6224 עבור High availability נטו עבור החיבור בין מערכת האיחסון לשרתים.

המערכת תבוסס על ESXi 5.1 והשרתים יעבדו Active\Active.

יתארחו במערכת כ 20 שרתי טרמינל. שרת SQL, שרת סריקות (המון קבצים קטנים), שרת קבצים מרכזי שמשרת 200 משמשים (כיום הוא שרת מדור P4 עם 2 מעבדים, מול MSA1000 ישן, עם 10 דיסקים), שרת DC גיבוי, שרת מדפסות, שרת למטרת DRP אורקל, ועוד שרתים בעלי מטרות מיוחדות וקלות.

הדאגה שלי כזו: אומנם ה IOPS מספק אותי . אבל מה עם ה Sequential Read/Write throughput כשמדובר על קבצים גדולים ? האם מגבלת ה 1Gb\s לכל פורט iSCSI היא אמיתית ? אומנם לא קיים לי שרת מדיה/סרטים באירגון, אבל אני חושש מה יקרה כשאני אצטרך להעתיק קבצי ענק ממקום למקום (פעם ב..) בתוך ה STORAGE. ואיך זה ישפיע על שרת הקבצים שלי. (רוב הקבצים = מסמכים) אם ישנה מגבלה ברוחב הפס אל המערכת, מה הטעם בכלל ללכת על דיסקי SAS מהירים ולא על 7200rpm ?

פורסם
  • מחבר

אף אחד בפורום לא מנוסה בעניין ?

בכל אופן, בינתיים ביקשתי שיציעו לי מערכת storage עם 8 פורטים של 1Gb או מערכת FC.

פורסם

אף אחד בפורום לא מנוסה בעניין ?

בכל אופן, בינתיים ביקשתי שיציעו לי מערכת storage עם 8 פורטים של 1Gb או מערכת FC.

המון אנשים כאן מאוד מנוסים, ומכאן החוסר בתשובות,

זה יהיה חסר אחריות לייעץ לך לכאן או לשם ללא הכרות מעמיקה עם המערכות מידע שאתה מעוניין להעלות שם.

באופן אישי אני משתמש רק בחיבורי 10GE במערכות ה STORAGE שלי, ניתן להסיק ש GigE יהווה צוואר בקבוק בהנחה שאתה מדבר על 40 שרתים + קבצים גדולים.

עוד שאלה שתשאל את עצמך - האם זה שפוי להכניס את כל הביצים בסל אחד?

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קודם כל, זה את לא לשים את כל הביצים בסל אחד. תהיה מערכת ESX נוספת ל DRP. בנוסף, מערכות קריטיות לא יעוברו.

10Gb זה מחוץ לתקציב שלי. על מה שכן הוחלט במקום, זה על FC 8Gb עם 4 פורטים, (2 בכל בקר ב STORAGE) והצלבה כפולה ישירות אל הFC הכפול בכל שרת.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

על פי מה שאתה פורס כאן

נראה שהמערכת תספק את הסחורה מבחינת IOPS

1GE מספק בטח לעומת עלות של 10GE

אני אישית הייתי לוקח בחשבון ללכת לכיוון ה NETAPP FAS2020.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים