עבור לתוכן

בעיה תמוהה - כבל USB וכרטיס רשת אלחוטי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני משתמש במערכת XP במחשב נייח, ומחובר לרשת אלחוטית עם כרטיס רשת חיצוני אלחוטי של אדימקס (http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=347&pl1_id=1&pl2_id=44).

כאשר אני מחבר אותו בכבל מאריך סטנדרטי של USB (חדש, נקנה לפני כחודש) - המחשב נתקע - ברמה שהמסך קופא ואין תגובה, וצריך לאתחל את המחשב. כאשר הכרטיס רשת מחובר באופן רגיל, כלומר ישירות ליציאת הUSB של המחשב - הוא עובד. כאשר אני מחבר לכבל המאריך מוצר USB אחר - דיסק און קי נניח - גם זה עובד. הדברים הנ"ל נכונים לגבי כל יציאות הUSB הקיימות על המחשב. את החיבור הנ"ל ניסיתי לעשות גם כאשר המחשב כבוי ורק אז להדליקו - ושוב, איך שעלה הווינדוז, נתקע המחשב.

בנוסף, איני יודע אם זה רלבנטי, ובכל זאת - מחובר בUSB (ישירות למחשב) גם מקלט כזה של עכבר ומקלדת אלחוטיים.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

תודה על העזרה,

אלון.

פורסם

כבל USB כמו כל כבל שמעביר חשמל הוא מנחית את עוצמת האות.

חלק מהמוצרים שציינת עובדים במתחים נמוכים יותר ולכן אין בעיות לעומת זאת כרטיס הרשת דורש מתח קבוע ויציב של ה- USB

*מה אורך הכבל USB המאריך ?

פורסם
  • מחבר

היי ליאור, תודה על התשובה.

האם דרישה שכזו למתח קבוע ויציב יכולה לתקוע את המחשב?

הכבל באורך שני מטר.

כל המטרה שלי היא לקרב את את הכרטיס האלחוטי שלי יותר לכיוון הראוטר - כי הקליטה חלשה. אם יש לך טיפ לטובת העניין הזה, שיבטל למעשה את הצורך בכבל המאריך, זה גם יעזור.

תודה,

אלון.

פורסם

כבל 2 מטר זה מאוד בעייתי.

במיוחד אם הוא מאיכות נמוכה אז הוא נותן ניחות גבוהה.

תנסה לנתק את המקלט של העכבר/מקלדת, עדין יש בעיה ?

בכללי זה די בעייתי מתאם רשת כזה כי האנטנטה שלו פיצית אז מן הסתם הקליטה שלו לא משהו.

פורסם
  • מחבר

לא ניסיתי לנתק את המקלדת והעכבר, אין לי כ"כ אופציה כי אז אני לא יכול לדעת אם בזמן אמת זה נתקע או לא.

בכל אופן, רוב הסיכויים שכפי אמרתם זה עניין המתח שאינו מספיק.

בעסה לגבי כרטיס הרשת, קניתי אותו לא מזמן, כנראה שאצטרך לעבור לאחד עם קליטה טובה יותר :/

ניסיתי איזשהו טריק שטכנאי של בזק לימד אותי: לקחת צלחת פלסטיק, לעטוף אותה בנייר כסף, לשים על האנטנה של הראוטר ולכוון לכיוון החדר הבעייתי. לא עזר מי יודע מה...

אתם מכירים אולי עוד איזה שיטה?

שוב תודה,

אלון.

פורסם

במקום להאריך את ה-USB תאריך את הכבל של האנטנה - תבקש כבל מוכן באורך שתרצה - מחנות לצלחות לווין (אלו שמתקינים צלחות בגג) - אולי יהיה להם כבל כזה (אתה צריך כבל מאריך - צד אחד זכר וצד שני נקבה)

אתה צריך כבל SMA - תוכל לראות כאן בתחתית הדף

תוכל לקנות אולי אנטנה בשבח גבוה יותר (אם כי השיפור לא משמעותי) - אבל לך תדע - תוכל למצוא באיביי/דיל אקסטרים (שים לב לסוג האנטנה)

כמו כן יש כבל מאריך עם חשמל ויש קופסאות USB עם חיבור לחשמל (אולי הקופסא תיתן יותר מתח מהמחשב)

הייתי בסרט הזה...

היה לי ראוטר בזמנו (ישן בתקן G) - אחרי 2 קירות ואי אפשר לראות סרט,

אחר כך קניתי חדש (בתקן N) מהטובים ביותר - אחרי 2 קירות ויש בעיה חלקית עם FHD

החלטתי לשים ז_ן ולקדוח ולהשחיל כבלים ולסגור עניין - הכי אמין הכי מהיר :xyxthumbs:

פורסם

יש גם פטנט עם קרטון פרינגלס...

אולי (אבל רק אולי) תוכל לחבר USB Hub (כזה עם חיבור לחשמל משלו) עם הכבל מאריך, ואת הכרטיס רשת ישירות אליו. חשמל הוא יקבל... נקווה שגם את המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים