עבור לתוכן

אשמח לחוות דעת לגבי ספק מסוים - 400W

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי לשאול לגבי ספק מדגם Cougar rs 400w.

הבנתי משיטוטים פה שבסך הכל זהו ספק מומלץ, הוא שקט מאד, איכותי ברמה סבירה בהתאם למחירו. (שמתי לב דרך אגב ש"שניצקי" ממליץ עליו ללא הרף.. מקווה שאך ורק ממניעים ראויים :) )

בדקתי בשאר האינטרנט וראיתי בעיקר שוב ושוב סרטון של ספק מאותה סדרה רק 650W, שפשוט מתפוצץ כאשר מעמיסים עליו (600W.(

האם אני צריך להסיק מכך כל מיני מסקנות?

בנוסף - במערכת מבוססת I3sb 2100, לאיזה סדרי גודל של כרטיסי מסך נפרדים ניתן יהיה לקבל בהתאם לעוצמת הספק הזו? האם לדוגמה יהיה מסוגל לעבוד עם 6850? ראיתי שלכאורה יש הטוענים שגם 300W מסוגל באופן גבולי.. אז אני תוהה לאור ה"פיצוץ" שהוא חווה בדגם האח הגדול.. מה אפשר יהיה לצפות ממנו.

תודה רבה לעוזרים ואני מתנצל על העומס בשאלות - פשוט באמת לא הצלחתי למצוא שום ביקורות סטייל TOMS, OCclub וכו'..

פורסם

"שניצקי" ממליץ על ה RS400 לבעלי תקציב לחוץ כי הוא נותן את התמורה הגבוהה ביותר ולא כי הוא הכי טוב בקרב ספקי ה 400W בתקציב לא מוגבל.

כל עוד אין לך בסיס אמיתי לחשוד במניעיו של אדם אני מציע כי תיזהר מלפגוע בכבודו.

לגבי ה RS650 אינני מתיימר להבין באיך בדיוק בודקים ספקים אך מקריאה של הביקורות עולה תמיהה קרדינלית

הספק מגיע עם שתי מסילות 12V אחת של 20A והשניה של 30A בביקורת הם העמיסו על שתי המסילות בצורה שווה,

הגיעו לעומס של 22A על כל אחת והספק החזיק כלומר 2A מעל הספסיפיקציה, ב 23A הוא כשל וזה נראה לי סביר

לגמרי. כל ספק שתיקח אותו מעל ליכולתו יכשל

פורסם

^לא מדוייק, ישנם ספקים איכותיים המסוגלים לספק אפילו 150W מעל המקסימום המוצהר.

400W מחזיק בקלות 6850.

פורסם

מה בדיוק לא היה מדויק? גם הספק האיכותי ביותר בסוף יכשל

סיסוניק X ב 650 ש"ח יכשל ב 150W מעל וקוגר ב 300 ש"ח יכשל ב 40W מעל

(ייתכן ונתון זה היה גבוה אף יותר אם היו מחלקים את העומס על המסילות כמו שהיצרן תכנן)

סביר לגמרי, You get what you pay for

פורסם
  • מחבר

"שניצקי" ממליץ על ה RS400 לבעלי תקציב לחוץ כי הוא נותן את התמורה הגבוהה ביותר ולא כי הוא הכי טוב בקרב ספקי ה 400W בתקציב לא מוגבל.

כל עוד אין לך בסיס אמיתי לחשוד במניעיו של אדם אני מציע כי תיזהר מלפגוע בכבודו.

אין לי שום כוונה לפגוע בכבודו של אף אחד. אני ציינתי תופעה ששמתי לב אליה ורציתי לקבל תמונה יותר מקיפה. אין לי ספק שהרב המוחלט של המייעצים באמת מטרתם לסייע להגיע להחלטה הכי נבונה ומתאימה עבור המבקש.. כאשר בכל מפרט שאני מסתכל אני מוצא אותה המלצה, בעוד שבחיפושים ממקורות אחרים אני מוצא ביקורת שעלולה להתפרש כנגדית.. כל שאני מעוניין הוא להציף את הנושא ולקבל יותר חוות דעת בנושא מ-עוד אנשים כך שאוכל לקבל תמונה יותר אמינה ונכונה - בעיקר עבורי. מה שאנשים אחרים יסיקו או ילמדו מהדיון גם חשוב, אבל לא המטרה שלי בדיון.

פורסם

ולמה שלא תמצא את אותה המלצה לאנשים בעלי צרכים זהים?

פורסם

ספק איכותי לא ייכשל, הוא פשוט יתכבה. ואז תוכל לכבות ולהדליק את המפסק מאחור והוא יעבוד מחדש ללא בעיה

אם הספק הזה התפוצץ כשהעמיסו אליו בסך הכול 2A מעל המקסימום (וזה עומס קטן ביותר), זה אומר משהוא (ולא לטובה) אל האיכות שלו

אם נוסיף בחשבון שברוב הספקים של 400W (זה לא כך בספקים של 900W, אבל כן בכל הספקים של 400W) - אין להם באמת 2 מסילות של 20A ו 30A - אלא מסילה אחת של _פחות_ מ 50A (לא 50A !) שמחולקת ל 2 מסילות "לוגיות" של 20A ו 30A

החלוקה ה "לוגית" אמורה להיות פשוט אל ידיי רכיב הגנת זרם יתר. ואם הספק התפוצץ כשהעמיסו 23A אל כל אחת מהמסילות (כלומר 46A ביחד), זה אומר שרכיב ההגנה לא עובד או שהוא פשוט לא קיים

לא ציפיתי לדבר כזה מ hec (הספקים שלהם בדרך כלל בסדר), אבל אם זה מה שקרה בביקורת אז אל תיקח את הספק הזה. תיקח fsp / delta ./ chieftec במקום

פורסם

הספק המדובר הוא 650W ולא 400W שהתפוצץ ב 3A מעל ולא 2A

אם היו מעמיסים ב3A יותר, אבל על פי תכנון היצרן קרי 33A באחת ו 23A בשניה, האם בהכרח גם אז הספק היה כושל?

פורסם
  • מחבר

הספק המדובר הוא 650W ולא 400W שהתפוצץ ב 3A מעל ולא 2A

אם היו מעמיסים ב3A יותר, אבל על פי תכנון היצרן קרי 33A באחת ו 23A בשניה, האם בהכרח גם אז הספק היה כושל?

ספק איכותי לא ייכשל, הוא פשוט יתכבה. ואז תוכל לכבות ולהדליק את המפסק מאחור והוא יעבוד מחדש ללא בעיה

לא ציפיתי לדבר כזה מ hec (הספקים שלהם בדרך כלל בסדר), אבל אם זה מה שקרה בביקורת אז אל תיקח את הספק הזה. תיקח fsp / delta ./ chieftec במקום

הדיון פה זה בדיוק הסיבה שפתחתי אותו. לקבל עוד חוות דעת. מישהו אמר שאני לא אלך על הדגם הזה? מישהו יכול להוכיח שבסרטון זה באמת הספק המדובר או שאולי זה משהו אחר?.. אין לי שום כוונה לשחק תפקיד בתקומתו או נפילתו של מוצר.. אני רק רוצה לדעת עבורי מה המוצר הזה מייצג בצורה הכי נכונה..

אני חושב שלצורך השימושים שלי, המחיר האטרקטיבי שלו, וזה שיש לו שלוש שנות אחריות - לא בהכרח אלך נגד הספק הזה => שכן ספק יחיד שמראים סרטון שלו של דגם אחר בכלל לא בהכרח אומר שכולם כאלה.. אבל,

כן חשוב לי לדעת לראות את כל התמונה. כן חשוב לי לדעת מה הסיכונים שאני לוקח ומה הפוטנציאל עומס שאני יכול לעבוד איתו..

פורסם

hardwaresecrets הוא אתר רציני מידי בכדי להתעסק בשטויות של לבחון ספק A ולטעון שהוא B

פורסם

הספק שבתמונה יכול להיות פגם ייצור (ואז הוא אחד כזה ולא מייצג את כל הסדרה), או שבאמת ככה כל הספקים בסדרה

ההבדלים של 2 A לכאן או לשם הם לא משמעותיים. אם ספק חדש התפוצץ ב 23A תוך דקה שבה צילמו את הסרטון, כנראה שהוא לא היה מחזיק יותר מידי זמן גם ב 20A או 18A, שאתה כיאלו כן יכול לחבר לפי מה שכתוב אליו

וזה שהוא התפוצץ ולא התכבה אומר שאין לו הגנות מלאות, וזה הבעיה האמיתית. בספק ללא הגנות אתה מסכן את המחשב שלך - למשל קיצר לך רכיב בכונן הקשיח ולקח 23A, פיצץ את הספק, הספק שרף את כל המחשב. ואם היית שם ספק איכותי יותר זה היה עוצר בכונן בלבד

פורסם

בבדיקות הם הצליחו לפוצץ שניים כאלה בדיוק באותו עומס

טולרנס של 10% אינו משמעותי? יש כ.מסך שאם המהרת אותם ב 10% הם מחזירים את נשמתם לבורא

כמה אמפר מעל המקס' צריך להחזיק ספק איכותי?

על מה מתבססות התשובות שלך? יש איזה לינק למאמר שאפשר לקרוא?

לא ענית על שאלתי הקודמת האם חלוקה מאוזנת הייתה משנה את התוצאה

פורסם

אין לי לינק למאמר. רוב מה שאני אומר הוא מידע אישי

הבעיה כאן היא ב 2 חלקים :

חלק א - הטולרנס של הספק

כל הערכים האלה הם לא מוחלטים. הם הערכה של עומס מקס' שמוגבל אל ייי התחממות של הרכיבים, ובספקים פחות טובים גם אל ידיי עומס יתר מגנטי אל הליבה של השנאי כי שמים שנאי קטן

אם בזרם של 23A הספק מתפוצץ (ונניח שהוא מתפוצץ מהתחממות יתר של רכיב כלשהוא), זה אומר שגם ב 20A ו 18A הוא מתחמם בצורה דיי דומה. האורך חיים של הספק תלוי בצורה כמעט ישירה בהתחממות שלו. אם ב 23A הוא הפך מספק חדש לספק מתפוצץ תוך דקה שבה צילמו סרטון

לא ניתן לצפות ממנו להרבה בתחום של 10% מהזרם הזה, וגם לא 20% - כי הוא עדיין מתחמם באיזה 3/4 מכמות החום שהספיקה כדיי שהוא יתפוצץ. כלומר אתה יכול לצפות לזה שבזרם של 18A ופחות, אתה השארת את המחשב לקודד סרטים (לטחון מעבד) בלילה, החדר היה קצת חם או שהספק לא חדש והוא היה אם קצת אבק, בבוקר אתה מוצא מחשב שרוף

אני מניח שחלוקה מאוזנת לא היתה משנה כלום. בספקים של 400W שאני מכיר (וזה כולל גם אנרמקס, לא רק HEC) אין באמת 2 מסילות של 12V. יש מסילה אחת, שמחולקת בצורה "לוגית" בלבד. כך שעדיין מה שבאמת משנה זה רק העומס הכולל ב 12V, כי הוא זה שגרם להתחממות יתר / עומס יתר / משהוא שגרם לספק להתפוצץ

חלק ב - ההגנות

כפי שניתן לראות הספק התפוצץ כ שפשוט אין לו הגנת OCP (ניתוק בזרם גבוה מידי) למסילות, הגנה שאמורה להיות בכל ספק נורמלי. (אלא אם הספק בנוי מספיק טוב שההגנת OPP (עומס יתר) הכללית של הספק מספיקה כדיי להגן אל כל מסילה לבד - ובדרך כלל הוא לא)

היית רוצה שהספק יתפוצץ וישרוף לך את המחשב בגלל שטויות כמו עכבר שקיצר את ה USB / רכיב שנדפק בכונן / מאוורר שחתך בידוד של חוט והחוט נגע קצת במארז ?

ספק איכותי לא צרי להחזיק הרבה יותר ממה שכתוב אליו - למשל אם כתוב 20A ין בעיה שהוא לא יחזיק 20.5 A. _בתנאי שאם מעמיסים אליו 20.5A הוא מתכבה אל ידיי מעגל ההגנה ולא מתפוצץ

ספק ללא מעגל הגנה כזה לא יכול להיוחשב בתור ספק איכותי באמת

פורסם
  • מחבר

באתר היצרן הם מציינים שכן יש להם את כל ההגנות..

http://www.cougar-world.de/en/products/power-supply/cougar-rs.html

בהתחשב בזה שלמיטב הבנתי קוגר הם היחידת "יותר איכות" של HEC ושהיא מיועדת לשוק האירופאי.. זה תמוה ביותר העניין הזה של הפיצוץ ספק.. מה שאני מנסה להבין האם זה מקרה חד פעמי.. צריך לראות אם מוצאים עוד מקרים כאלה.. וכל עוד זה לא המצב.. אני אתן להם את הקרדיט מחמת "הספק" (חי חי, כן אני יודע.. לא מצחיק).

תודה על הסיוע..

פורסם

אם הספק הזה התפוצץ כשהעמיסו אליו בסך הכול 2A מעל המקסימום (וזה עומס קטן ביותר), זה אומר משהוא (ולא לטובה) אל האיכות שלו

הוצאת לי את המילים מהפה.

אם זה מעניין אותך, אני ושניצקי דנו על זה בהרחבה פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=510204.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים