עבור לתוכן

האם אפשר להגביל את קצב הרענון המקסימלי של המסך מ-60 FPS ל-30 FPS?

Featured Replies

פורסם

קצב הרענון המקסימלי של המסך הוא 60 FPS... אני רוצה לדעת אם זה אפשרי להגדיר שקצב הרענון המקסימלי יהיה 30 FPS... כלומר, שכאשר משחק ירוץ על 70 FPS ואני אפעיל את האפשרות של VSYNC, המשחק לא יוגבל ל-60 FPS אלא ל-30 FPS...

זה מאוד חשוב לי, ותודה למי שיענה.

פורסם

מה אתה מנסה לעשות? אולי אם תתן לנו כיוון יהיה יותר קל להבין

פורסם
  • מחבר

יש לי במשחקים בעיה של תקיעות ב-FPS גבוה, והדבר היחיד שמציל את המשחקים מתקיעות הוא הסינכרון של האפשרות VSYNC... כלומר שכאשר האפשרות של VSYNC מופעלת והמשחק נמצא על 60 FPS הוא חלק לחלוטין אבל ברגע שהוא יורד ל-59 FPS יש תקיעות,

וכאשר המשחק נמצא מתחת ל-60 FPS הוא חלק אך ורק כשהוא נמצא בדיוק על 30 FPS, וזה משום ש-60 ו-30 הם כמויות הפריימים היחידות שבהם הסינכרון של האפשרות VSYNC משפיע, ולכן רוב הזמן, כאשר המשחק נמצא בין 60 FPS ל 30 FPS, כלומר על 59, 48, 36 וכו' יש תקיעות...

ולכן כדי להתמודד בינתיים עם הבעיה שיש לי עד שאני אפתור אותה לגמרי, אני צריך שהרענון המקסימלי של המסך יוגבל מ-60 ל-30 FPS

שאז כל משחק שרץ מעל 30 FPS יסונכרן על ידי האפשרות של VSYNC ל30 FPS וירוץ חלק.

נ.ב. באשכול הזה אל תנסו לפתור את הבעיה היעקרית משום שכבר פתחתי עליה אשכול בפני עצמו, וכל מה שאני רוצה הוא שתענו על השאלה ששאלתי למעלה... תודה רבה לעוזרים.

פורסם

לתשובה לשאלתך

לחלק מהמשחקים יש קובץ הגדרות שניתן לערוך אותו ובחלקם אפשר להגביל שם את ה FSP. כל משחק לגופו.

אני אישית לא מכיר שיטה אחרת.

אתה עם מערך CF או SLI?

כרטיס קול חיצוני?

*לא בשביל לפתור את הבעיה, רק בשביל להבין מה המערכת

פורסם
  • מחבר

(ל-justUser, המערכת היא: P5QPL AM - E8400 3.0GHZ - GTS 250 1GB - 4.00GB RAM - Cooler Master 460W)

הצלחתי למצוא תוכנה שתצמצם את ה-FPS במשחקים ל-30 אבל הבעיה היא שזה לא עומד בדיוק על 30, כלומר, שמשחקים שרצו קודם לכן באופן קבוע מעל ל-50 FPS יורדים עם התוכנה הזו בכל כמה שניות מ-30 FPS ל-28 FPS ולפעמים אף עולים ל-31 FPS ואז לסנכרון של VSYNC אין כל השפעה עליהם... ובמילים אחרות: לא ניתן לסמוך על צמצום ה-FPS עצמו ל-30, אלא הכרחי שקצב הרענון המקסימלי של המסך, הוא שיוגבל מ-60 ל-30 ואז ה-FPS ישאר ללא כל ספק באופן קבוע על 30 והמשחקים ירוצו חלק.

אם אתם יודעים על דרך כלשהי לעשות זאת, הייתי מאוד רוצה לשמוע עליה...

פורסם

רוב המסכים הדקים עובדים ב-60Hz בצורה קבועה. אם ה-FPS גבוה יותר אז הם מדלגים על פריימים, ואם הוא נמוך אז הם מציירים את הפריים הקודם עד שיגיע חדש.

אישית לא נתקלתי באופציה של המסך לשנות את קצב הרענון, ובכל מקרה המחשב הוא זה שאומר למסך מה לעשות, לא ההיפך.

פורסם
  • מחבר

האם יש תוכנה כלשהי שמתעסקת עם האפשרות של VSYNC ושדרכה אפשר יהיה להגדיר את האפשרות הזו?

פורסם

ההגדרה של VSYNC זה להגביל את ה FPS לקצב הרענון של המסך. לא יותר, לא פחות.

אתה יכול להגדיר את הקצב רענון בפאנל של הכרטיס מסך שלך ל 30hz למשחק מסויים ואני מניח שזה יעבוד.

לחלופין יש קובץ Config למשחק עם fps_limit.

הבעיה העיקרית שלך כמובן היא ש D3D Triple Buffering לא פועל אצלך.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להגדיר את הקצב רענון בפאנל של הכרטיס מסך שלך ל 30hz למשחק מסויים ואני מניח שזה יעבוד.

איך אני בדיוק עושה את זה?

פורסם
  • מחבר

*הקפצה*

פורסם
  • מחבר

המגיב האחרון ציין שניתן להגדיר את קצב הרענון בפאנל של הכרטיס מסך... היכן נמצא הפאנל הזה ואיך בדיוק אני עושה זאת?

תודה רבה למי שיענה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה נוספת..

פורסם

קצב רענון של מסך נקבע בהרצים ולא בפריימים לשנייה.

נגיד ותוכל להוריד את הקצב רענון ל 30Hz (לא שאני מכיר אפשרות כזאת בכלל במסכי LCD) המסך של יהבהב, זה קצב נמוך מידיי בשביל להציג תמונה סטטית ברזולוציה גבוהה עם רמת פרטים גבוהה.

אתה יכול לנסות את זה על מסכי CRT ישנים, שם יכולת לרדת מתחת ל 60Hz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים