עבור לתוכן

האם הרזולוציה של המסך תשפיע על ה FPS במשחקים?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי עכשיו מסך רגיל של Philips בגודל של 20 אינץ' וברזולוציה של 1680X1050, חשבתי אולי לקנות את המסך Dell U2311H שהוא ברזולוציה של 1920X1080 ועם פאנל IPS, אבל שמעתי שככל שיש למסך רזולוציה גבוה יותר זה אומר שיהיה לי פחות FPS במשחקים? האם זה נכון שיהיה לי פחות FPS עם המסך הזה מאשר עם המסך שיש לי עכשיו והאם בכלל שווה לי להחליף מסך?

הכרטיס מסך שלי הוא Nvidia GTX 570

פורסם

הכרטיס מסך מתאים בהחלט לרזולציה 1920X1080 . אבל אם לא מפריע לך לשחק על רזלוציה פחות ( לא בהרבה ) , למה להוציא סתם כסף על מסך.

ואם תלך על המסך ,אתה לא חייב לשחק תמיד על רזולציה 1920X1080 ,ברגע שהכרטיס לא יסחוב תוכל לרדת .

פורסם
  • מחבר

אמרו לי שאני ירגיש שיפור משמעותי באיכות, בכל מקרה, האם זה יפגע לי בFPS אם אני יחליף למסך של Dell?

פורסם

זה קשור לרזולציה. פשוט שלך כרגע לא תומך מעל ל1680 /1050 .

אתה אחד שמשדרג כרטיסי מסך ברגע שכבר לא יסחוב על רזולציה 1920/1080 ? אם לא , אז למה להחליף. אז מה עם האיכות יותר- זה לא כזה משמעותי.

אם בכל זאת נמאס לך מהמסך ואין לך בעיה של כסף -בסדר - תהנה.

וכן, ככול שעולים ברזולציה זה מכביד יותר. אבל כרגע למחשב שלך זה לא בעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, בכמה בערך זה יכביד?

נגיד אם עכשיו יש לי 100 FPS במשחק אחד, כמה בערך יהיה לי עם החדש?

פורסם

עם אותו הכרטיס אני ברוב המשחקים משחק על 2560x1440 ואפילו יותר (downsampling ל-1080p) והוא עושה עבודה נפלאה.

לדעתי יש לך יותר מה להרוויח מאשר להפסיד. מקסימום תתן לו באוברקלוק.

לא יכול לומר בוודאות בכמה זה יכביד, זה משתנה ממשחק למשחק. ישנם מקרים שאפילו לא תהיה ירידה כלל

(אם למשל משחק לא מאמץ את הכרטיס ב-100%, צוואר בקבוק של המעבד וכו')

יודע מה, אם תלמד לעשות downsampling דרך הדריבר, תוכל לדעת בדיוק כמה FPS אתה מקבל ברזולוציות גבוהות יותר משלך, בכל משחק.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא Intel core i7 2600k ללא OC, בכל מקרה האם אתה ממליץ לי לשדרג?

פורסם

אם יש לו קירור רגיל ,מה יכול להוציא מאוברקלוק?

:lol: לשדרג את המעבד? המחשב שלך חדיש ,מתי קנית ?( המחשב למה נועד? )

הוא כתב בכלליות.

פורסם
  • מחבר

הקירור הוא Mugen 2, ולא רציתי לשדרג את המחשב או את המעבד, לא יודע איך הגזעת לזה ???

בכל מקרה, האם אתה ממליץ לשדרג את המסך?

פורסם

תלוי בך. לך תראה את המסך ותתרשם .

אם אתה רוצה לרוב לשחק ברזולציה הזאת וכולל להנות איכות הפנאל. זאת קניה טובה.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה על העזרה, כנראה שלי לא ישדרג בסוף.

פורסם

אגב, במשחקים בהם אתה מקבל עכשיו יותר מ-60fps (המסך גם ככה לא יכול להציג יותר מ-60) - כנראה שלא תרגיש ירידת ביצועים כלל.

אבל משחקים שנותנים לך עכשיו פחות מ-60, שם תרגיש יותר את הירידה כתוצאה מעלייה ברזולוציה.

למה שלא תעיף מבט על סיקורים של הכרטיס, תוכל לראות איך הביצועים מושפעים מרזולוציות שונות.

פורסם

אני ברוב המשחקים משחק על 2560x1440 ואפילו יותר (downsampling ל-1080p)

סתם שאלה - למה זה טוב?

פורסם

סוג של AA?

פורסם

אכן סוג של AA, משפיע על כל התמונה, בדומה ל-SSAA למיניהם, ללא תופעות לוואי ובעיות תאימות. לרוב צורך פחות משאבים, תלוי במשחק.

בנוסף מספק פירוט ברמה גבוהה יותר - כשמשחקים במקור מרונדרים ברזולוציה גבוהה הם בהרבה מקרים מציגים פרטים שכלל לא רונדרו קודם -

בעיקר פרטים רחוקים יותר, כמו למשל צמחייה ואובייקטים שונים. את אילו רואים לאחר downscale. בנוסף הטקסטורות חדות יותר משהיו.

פשוט מאוד לתפעול (לאחר הגדרה ראשונית בדריבר) - בוחרים את הרזולוציה מתוך המשחק. יעיל במיוחד למשחקים שלא תומכים AA כלל.

אפשר גם לשלב גם עם AA רגילים.

מה שכן ישנם לא מעט משחקים בהם גודל הטקסטים \ אייקונים משתנה עם הרזולוציה, ז"א יהיו קטנים יותר. לפעמים זה לרעה, לפעמים לטובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים