עבור לתוכן

צריך עזרה בקישור שני נתבים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך עזרה בחיבור שני נתבים בצורה אלחוטית.

ניסיתי קצת להבין מקריאה באתר DD-WRT.

אז ככה , קודם אני אסביר מה אני צריך ולפי זה אני מקווה שתוכלו לעזור לי. התצורה של הרשת בדירה היא כזאת.

בחדר השינה ישנם המודם והנתב אליהם לא מחובר כלום.

בסלון יש מחשב שולחני שמשמש כמדיה סנטר ואליו מחובר מדפסת מולטי של סמסונג(בכבל USB). ושני מחשבים ניידים שלי ושל שותפי. עד לא מזמן הנתב והמודם היו בסלון בעקבות התקנה של יס טלוויזיה המודם של "הוט" יחד עם הנתב עברו לחדר.

כאשר הנתב היה בסלון אליו היו מחוברים בצורה קווית המחשב והמדפסת(בתצורת מדפסת רשת).(כבר קרובים לתיאור הבעיה) כאשר התצורה הזו הייתה ממש נוחה מכיוון שאני ושותפי סטודנטים , יכלנו תמיד להדפיס ולסרוק בלי תלות במחשב הסלוני. בכל מחשב נייד היה מותקן מנהל ההתקן של המדפסת אשר מאפשר הדפסה וסריקה מכל מחשב בנפרד.

עכשיו אנחנו תמיד תלויים במחשב בשולחני: לוודא שעובד, לוודא שהשיתוף עובד... כן אלו דברים שנשכחים לפעמים. והכי מעצבן זו יכולת הסריקה שמחייבת השתלטות או עבודה על מסך הטלוויזיה עם המחשב השולחני.

אז הדרישה שלי היא לחבר עוד ראוטר(אקרא לו לקוח) שאליו יתחברו בצורה קווית המחשב והמדפסת והוא יהיה מוגדר תחת הנתב הראשי שמחובר לאינטרנט -> הכל תחת אותו SSID.

הנתב הראשי הוא מסוג DIR-615 ויש לי במזווה עוד 4/5 ראוטרים לא פעילים EDIMAX LEVEL ONE ... לא זוכר את כל הדגמים.

מתוך הקריאה באתר בציינתי למעלה האפשרות שבין

WDS/REPEATER/REPEATER BRIDGED/CLIENT/CLIENT BRIDGED

האפשרות האחרונה "לקוח מגושר" נראת לי הכי מתאימה

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Client_Bridged

, אני מבין שהתצורה אינה צריכה להיות מסובכת ואני לא צריך לעבור שינוי של הקושחא בשני הנתבים אלא רק באחד מהם (הלקוח) .

אך תהיתי האם במקום זאת אני אוכל להשתמש בתכונה של WINDOWS 7, 'גישור רשתות' יחד עם נתב נוסף שאליו יחוברו המחשב סלוני והמדפסת. אבל אין לי מושג איך לחבר מי למי ואת מי עם מי לגשר ...

לסיכום ,

סליחה על ההודעה הארוכה רציתי לפרט כמה שאוכל בכדי למצוא פתרון לבעיה המציקה הזו (בלי שצטרך לבזבז 600 ש"ח על שני ראוטרים תומכי WDS)

אם מישהו פתר בעיה שכזו אשמח לעזרה,

תודה ושבת שלום,

פורסם
  • מחבר

כלום? נדה ? גורנישט?

פורסם

לא הבנתי, כל הבעיה היא שהמחשב שנמצא בסלון לא מחובר לרשת כרגע?

איך אתה מתחבר עם הנייד למחשב ה"סלוני"? חיבור פיזי של כבל רשת?

פורסם
  • מחבר

המחשב ה"סלוני" אינו הסיפור,אלא המדפסת שיושבת בסלון.

שוב התצורה היא כזו - כל המחשבים פועלים בצורה אלחוטית מכיוון שהנתב נמצא בחדר.

לכן מה שהייתי רוצה זה לשים עוד נתב בסלון שיהיה (איך שלא מגדירים זאת) תחת הרשת הביתית כך שהמדפסת תהיה מחוברת אליו וכך אוכל להתקין אותה כמדפסת רשת.

נראה לי שבאופן טכני ניתן להגיד - המדפסת תקבל IP מנתב המוגדר או מגדיר רשת משנה תחת הרשת של הנתב הראשי וכולם תחת אותו SSID

פורסם
  • מחבר

טוב אז גיליתי שאחד הנתבים הוא EDIMAX br-6204wg

וראיתי שהוא תומך בהגדרות כמו WDS/BRIDGE וגם תחת WAN יש כמה אופיציות מעניינות.

"It allows you to set the AP to AP, Station, Bridge or WDS mode."

אני אזכיר שהנתב השני הוא DIR-615 שהוא אינו תומך בWDS. אך ישנה את האפשרות הבאה בהגדרות הנתב :

"Select AP Mode if the device is connected to a local network downstream from another router."

"ROUTER MODE OR BRIDGE MODE"

וזה תחת WAN PORT SETTINGS

תמונת מסך מהאדימקס תחת WAN TYPE

unledrym.jpg

Uploaded with ImageShack.us

**אני לא בטוח לגבי הWDS האם חייב להשתמש באפשרות זו.

***האם תהיה לי אפשרות לשמור על תקן N בשביל האינטרנט ?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים