עבור לתוכן

פתיחת הדלת עי המחשב\אייפון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

היום שמתי בדלת שלי מנוע שמושך את הידית ומופעל ע"י כפתור ומחוץ לדלת יש קודן שאם עושים את הצירוף הנכון נפתחת הדלת..

עכשיו אני רוצה לשלב את האייפון שלי בכל המערכת הזאת..

אני רוצה ללחוץ על כפתור באייפון ושהדלת תיפתח..הרעיון הכי מקורי שלי זה לחבר ממסר למנוע של כונן CD שאני יכול לפתוח(את הכונן) בעזרת תוכנה שיש לי באייפון..

אם למישהו יש רעיונות יותר פשוטים או יותר מקוריים שיכתוב לי פה :)

פורסם

הדרך הפשוטה ביותר לפי דעתי...

קח טלפון ישן שעובד עדיין ויכול לקבל שיחות. (לדוגמא 6120 אם אתה זוכר את המכשיר הזה... של נוקיה..)

אני בניתי משהו דומה בעזרת המכשיר הזה.

אתה לוקח את הטלפון ופותח אותו, בתוכו יש לך מנוע רטט, אתה מלחים לו 2 חוטים פלוס ומינוס לנקודה שהמנוע של הרטט מחובר

את ה2 חוטים האלו אתה מלחים אל ריליי אני חושב של 5V מספיק.

בצד השני של הריליי אתה מחבר את המינוס שמגיע מהספק כוח של המנוע של הדלת, ואת הרגל השניה של הריללי למינוס שממשיך אל המנוע

אתה בעצם יוצר לעצמך מפסק אלקטרוני (הריליי בעצם) שהוא מתחבר דרך המנוע רטט של הסלולרי.

בכל פעם שתתקשר לסלולרי הוא ינסה להפעיל את הרטט (חשוב לנתק את המנוע ככה הריליי יקבל את כל המתח הנחוץ לו)

בשלב הזה הריליי סוגר מעגל ב2 רגליים של היציאה ומפעיל את המנוע של הדלת....

אני חושב שזה יהיה לך הכי פשוט והכי נוח לבניה.

אני בניתי בעזרת הפלאפונים האלו מלא המצאות וטריקים שכאלו.

אם אתה צריך עזרה פנה אלי בחזרה :)

בהצלחה

אגב... באיזו דלת מדובר? זאת דלת של בית? משרד?

האם התקנת לדלת מנעול חשמלי כמו בכניסה לבנייני דירות וכו'?

כי אם אתה משתמש במנעול חשמלי שכזה הסיפור הוא הרבה יותר פשוט... מבחינת כל המנועים שהתקנת וכו'

פורסם

רק שלא ממש מאובטח כשהפתיחה היא פשוט אל ידיי צלצול לטלפון. עדיף למשל שתצתרך לשלוח למחשב אימאיל או IM אם סיסמא, ורק אם היא נכונה הדלת תיפתח

יכול אוליי לתת לך כיוון איך לבנות את הקבלת אימאיל וכו - http://www.phpbuilder.com/board/showthread.php?t=10376231

פורסם
  • מחבר

בסוף עשיתי מה שאמרתי וחיברתי ריליי שאני הכנתי ממנוע לחיבורים של המנוע בכונן CD רגיל ויש לי תוכנה באייפון ששולחת פקודה למחשב לפתוח את הכונן.. הכל עובד אבל הייתי שמח אם הייתה תוכנה שאני פשוט נכנס ויש בה כפתור אחד שפותח את הכונן..

זה די מאובטח כי אפשר לפתוח את הכונן רק אם אני מחובר לרשת האלחוטית של הבית שלי וכדי לפתוח את הכונן צריך סיסמה...

דרך אגב זו הדלת בחדר שלי וכל מה שעשיתי פה זה הכל מדברים שיש בבית חוץ מרכיב אחד שהוא מנוע שפותח את המנעול של דלת של רכב..

עכשיו הדלת נפתחת או עי כפתור שיש לי ליד המיטה או ע"י קוד שיש מחוץ לחדר או ע"י האייפון

פורסם

מנצל"ש

אני גם חושב על פרוייקט דומה וחשבתי להשתמש בWifi clients, יש איזה שהם רכיבים מוכנים או שצריך לבנות הכל מאפס ? (משדר\מקלט ולהתחיל לתכנן מעגל שיתחבר עם תוכנה)

אני עובד על ממשק שיקרא אימיילים אם אתה מעוניין כשאני אסיים את זה (ייקח זמן כי אני כותב את זה בזמני הפנוי) אני יכול לשלוח לך (לדוגמא תשלח מייל ואז הוא יפתח את הכונן)

בתור פתרון בניים אתה יכול להתחבר למחשב בremote מהאייפון ולפתוח את הכונן.

פורסם

צודק, נראה מתאים יותר מהעמוד הראשי של הטכנולוגיה (הם גם מייעדים אותה לבתים חכמים) :)

הרצתי כמה חיפושים, ממה שאני רואה בארץ זה יקר בטירוף, 200 שקל לציפ באיביי ראיתי את זה בעלות סבירה יחסית של 5$ כולל משלוח.

אני יודע מניסיון העבר שהמכס אוהב לעכב חבילות של מוצרי תקשורת, אם כי אני בספק שבכלל יבדקו את זה, היה לך ניסיון עם הזמנה של דברים כאלה מחו"ל ?

ואני מניח שאם אני קונה רק ציפים אני צריך להתחיל לתכנן מעגלים, יש לך אולי לינק לתכנון של מעגל שליטה פשוט?

הידע שלי באלקטרוניקה די בסיסי אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים :)

דבר אחרון, לא ראיתי התייחסות לאבטחה כמו של wifi יש (זה נראה לי חלק מהתקן אבל אני לא בטוח), במקרה התיאורטי הלא הגיוני שהשכן שלי גם יפרוש מכשירים כאלו... יש איזהשהיא אבטחה ברמת התקן? או שצריך לממש בעצמי?

פורסם

למה שלא תממש בעצמך אם wifi ו arduino ?

כמעט בטוח שכל הציפים ה "מיוחדים" יעלו המון, פשוט כי הם proprietary של חברה מסויימת, כשהמטרה היא פשוט למכור ביוקר דברים שלא תואמים למוצר מתחרה, כדיי שתיתקע אם הציפים שלהם

פורסם

הוא סטנדרט "פתוח" בערך כמו שאייפון הוא "פתוח". יש "מועדון" סגור של חברות שמכירות ומפתחות, אבל למפחים חופשיים יש תנאי רישיון שמגבילים את האפשרויות ולכן התמיכה שיש בו מהצד של תוכנות קוד פתוח תהיה נמוכה

ואתה רוצה תוכנות קוד פתוח, כדיי שתוכל לערוך אותן למה שאתה רוצה

פורסם

אני רוצה לציין שכל העסק נשמע ממש מעניין ויהיה נחמד לראות סרטון של המערכת בפעולה

פורסם

התכוונתי למערכת שיצר פותח הת'ראד בהתחלה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני ביצעתי יישום של שליטה מרחוק על Arduino בעזרת iPhone דרך אפליקציה שיצרתי ב- Flash (כן כן, זו לא טעות...) שיושבת על המכשיר, תקשורת עם WebServer, משם ל- Script הכתוב ב- PHP ודרכו שליטה על Arduino שמחובר למחשב דרך USB ומשם השמיים הם הגבול (שליטה על ממסרים, מנועי סרבו, לדים וכו'...).

בהחלט ניתן לבצע בעזרת Arduino...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים