עבור לתוכן

צמצום כמות החום הנפלטת מהמחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מחשב הנמצא במארז CoolerMaster 590 המכיל 2 מאווררי 120MM מקוריים.

הבעיה? הוא מחמם. לא את עצמו, אלא את החדר. ישנו הבדל טמ' ברור מאוד בחדר כאשר המחשב דלוק וכאשר הוא כבוי - הדבר מפריע במיוחד בלילה(בטח עכשיו בקיץ...) ובעצם מונע ממני להשאיר את המחשב דלוק במהלך הלילה גם אם יש לי בכך צורך.

השאלה היא - כיצד אני יכול לצמצם את השפעתו של המחשב על הטמ' בחדרי, מבלי להעלות את הטמ' במארז עצמו?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

תנסה למנוע מאמץ מיותר של המערכת (מעבד וכרטיס מסך בעיקר).

בנוסף,תנסה לראות מה יקרה במצב שאחת מדלתות המארז פתוחות.

מה שקורה הוא שהאוויר הקר (יחסית) של החדר שנכנס למארז נשאר שם, מתחמם ויוצא ממנו חם. זה האוויר שמחמם לך את החדר.

כאשר יהיה פתח מרווח מהמארז הסירקולציה תשתפר והאוויר שנכנס לא יעמוד בפנים עד שיתחמם.

פורסם

המחשב מפיק כמות מסוימת של חום ביחס לחומרה ולמאמץ.

זה לא משנה איך תקרר אותו, אותה כמות חום תצא מהמחשב.

הפיתרון הוא בקירור החדר.

מזגן כמובן יפתור את הבעיה.

ללא מזגן הפיתרון יהיה זהה לקירור המארז.

סירקולציה שתוציא את החום החוצה ותכניס אוויר קר (או פחות חם).

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב ממוצע מינוס.

Intel Core2Duo E4500 2200Mhz

2GB RAM

PowerColor Radeon HD 5750

3 כוננים קשיחים

CoolerMaster 590

האם יש לי באמת דרך לכבות/להחליש את כרטיס המסך/המעבד/ההארד-דיסקים(כל דבר שפולט חום בפעולה)? כאשר המחשב דלוק בלילה לרוב זה לצורך סריקות ארוכות או הורדות כאלה ואחרות - הוא לא דלוק בשביל להריץ 3dmark... :smile1:

פורסם

מזגן זה לא פתרון לכל מערכת מחשב שמחממת את החדר.

אחת המערכות שלי שהיא דיי בסיסית (קצת מעל המערכת של פותח הת'רד) נמצאת במארז חנוק יחסית,כאשר כל הדלתות סגורות האוויר החם שנפלט מהמארז הוא חם באופן מורגש מכאשר המארז פתוח וזה מכיוון שהאוויר עומד בפנים ורק מתחמם.

זה שהמערכת תפלוט את אותה כמות החום (בוואטים) זה נכון,אך אתה לא תרגיש את אותו הדבר במעלות בשני הדרכים הללו.

פורסם

יש בזה משהו.

אם תפנה את החום מהמארז יותר מהר אל החדר, ומשם תפנה את החום יותר מהר מחוץ לחדר אז כמות הצבירת חום במארז ובחדר תקטן.

אבל אם אין לך סירקולציה בחדר אז בעית הצבירה שלך היא החדר ולא המחשב.

פורסם

אפשר לחקות את אופן הפינוי של אוויר חם ממייבשי כביסה - בעזרת צינורות גמישים שמוציאים את האוויר אל מחוץ לחדר. עיקר האוויר החם יוצא מהמאווררים העליונים (אם יש) והמאוורר האחורי והבעיה היא להוציא את האוויר דרך החלון בלי לגרום לאוויר מבחוץ להיכנס. פיתרון אפשרי לזה הוא ללכת לזגג ולייצר מסגרת בתוך הזגוגית שתאפשר להוציא את הצינור/ות אוורור החוצה. להערכתי, בתקציב של כ-300 שקל זה בר ביצוע.

פורסם

פותח התרד מבחינת כמות חום אין לך מה לעשות..אני גם בספק שתתחיל לסלול צינורות שיובילו את החום מחוץ לחדר שלך.. :P

פורסם

פתח חלונות דלתות ותריסים ושים מאוורר במקום אסטרטגי.

זה בדיוק מה שעושים במארז. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים