עבור לתוכן

70 מעלות במאמץ למעבד Intel core 2 duo E6700 - הגיוני??

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה שידרגתי את המעבד E6300 שקניתי עם המחשב לפני כ-3 שנים למעבד E6700. המעבד החדש הגיע בלי מאוורר אז קניתי

Arctic Cooling מדגם "Alpine 11 GT Rev. 2"

במקום המאוורר סטוק שבא עם ה-E6300 (הנחתי שהוא לא יהיה מספיק).

אחרי שהתקנתי הכל כמו שצריך הרצתי OCCT למשך שעה והטמפרטורות נשקו ל-70 מעלות, לפעמים (מצ"ב הגרפים). הרצתי את המבחן בחדר לא ממוזג.

מפרט המחשב: מארז Antec Sonata 2, מאוורר מקורי 120 מ"מ מאחור (על מהירות מדיום), מאוורר חדש 120 מ"מ Arctic Cooling מדגם Arctic F12 PWM מקדימה. לוח אם אינטל DG45ID, שלושה הארד-דיסקים מותקנים. המארז היה סגור ותעלת האוויר למעבד שבאה עם המארז מותקנת. ספק כוח, מממ... לא זוכר אבל משהו איכותי שקניתי בזמנו בהספק 400W.

הסיבה שאני מודאג היא שתוכנת הניטור של אינטל (Intel Desktop Utilities) הקפיצה כל הזמן במהלך המבחן הודעות על התחממות יתר. אבל המחשב לא קפא או נכבה, היה יציב לגמרי.

האם יש לי סיבה להיות מודאג?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אולי לא התקנתה טוב את הקירור או משהו במריחה של המשחה התרמית

פורסם

70 נשמע גבוה לדו-ליבה. מה הטמפ' בחדר ?

פורסם
  • מחבר

ההתקנה של המאוורר טובה ואת המשחה התרמית מרחתי לפי הנחיות שמצאתי באינטרנט - מרחתי שכבה דקה ואחידה על המעבד.

את טמפרטורת החדר אינני יודע במדוייק אבל אני מניח באיזור 25 מעלות, אולי קצת יותר - יום קיץ תל-אביבי בחדר הפונה צפונה, בלי מזגן.

פורסם

את המשחה צריך להתקין בגודל אפון קטן באמצע המעבד. ההתקנה תגרום למשחה למלא חריצים ושקעים. במילא רוב החום מתרכז במרכז המעבד.

מה הטמפ' עם מארז פתוח?

פורסם

אין שום דבר חריג בטמפ' האלה..במיוחד לא עם הקירור שציינת..

מה שכן הייתי ממליץ לך להסיר את התעלה של המארז ולבדוק שוב...

פורסם
  • מחבר

עם המארז פתוח התוצאות דומות (אותה טמפרטורת שיא, אך מגיע אליה לעיתים נדירות יותר, מצ"ב גרפים).

האם כדאי לי למרוח שוב את המשחה בהתאם להנחיות של CallMeAl?

האם כדאי לי להחליף מאוורר, ואם כן - מה מומלץ?

אני רוצה להכין את המחשב להרצת סימולציות כבדות של Matlab שיכולות לקחת שעות רבות, וחושש מבעיות יציבות.

את העניין עם תעלת האיוורור למעבד כבר בדקתי, כי ראיתי הרבה דעות באינטרנט שממליצות להסיר אותה. אז הסרתי אותה וכיסיתי את הפתח שלה בגב המארז, והתוצאות היו גרועות יותר: טמפרטורת שיא של 72 מעלות במקום 70. אז אולי Antec בכל זאת יודעים מה הם עושים...

[attachment deleted by admin]

פורסם

את מה כיסת ? תשאיר את החור איורור בצד המארז פתוח..

וכמו שציינתי איןם שום דבר רע בטמפ'..תבדוק מה התוצאות בשימוש שלך בתוכנות הרלוונטיות..ותעדכן ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים