עבור לתוכן

כרטיס מסך לאנימציה תלת-מימדית

Featured Replies

פורסם

היי!

רכשתי מעבד i7 2600k 3.4k 8MB של אינטל ולוח אם של Asrock Z68 Pro3-M Z68 Chipset וזיכרון 16 ג'יגה DDR3 במטרה לשדרג למחשב עריכה מקצועי + אנימציה תלת-מימדית (אני משתמש ב Autocad ובמאיה).

אני מחפש כרטיס מסך בין 1000 ל-2000 ש"ח שיהיה יעיל לעבודה על התוכנות האלה

(בנוסף אני משתמש בתוכנות עריכה של אדובי הכוללות את:

After effect, premiere, photoshop, encore, illustrator)

הציעו לי על ה Quadro 2000 של נווידיה, אבל לפי קריאה של כמה פוסטים פה הבנתי שהוא נטו לעריכה, ואם ארצה לשחק, לדוגמא, התמיכה שלו תהיה פחות טובה.

אז האם יש הצעות לכרטיסי מסך טובים יותר, או יעילים יותר?

תודה רבה!

פורסם

ממליץ לך לקרוא את האשכול הבא לגבי רינדורים על גבי כרטיס geforce:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=508541.0

אז מבחינת רינדור אפילו עדיף geforce (מחיר\תועלת)

אבל Quadro בכלליות יכול לתת ביצועים מועדפים ב-viewport. הדריברים המאושרים מותאמים לעבודה, ולא למשחק.

גם מאפשר צבע 30bit (למרות שצריך מסך מיוחד בשביל לראות הבדלים).

אני לא יודע איך להשוות למשל ביצועי viewport של quadro "חלש" אל מול geforce "חזק" (במחיר דומה). זה תלוי בצרכים ספציפיים, מורכבות הסצינות ועוד.

כנראה שנסיון אישי משחק פה תפקיד חשוב. אתה יכול להתחיל עם geforce, ומקסימום להוסיף עוד quadro, פשוט יחסית, במידת הצורך.

(ה-geforce ישמש לרינדורים ומשחקים, ה-quadro לעבודת CAD וכו'...)

פורסם
  • מחבר

הבעיה שהלוח-אם שהזמנתי לא תומך ב crossfire, מה שאומר שאם ארצה כרטיס נוסף אצטרך גם לוח חדש, לא?

תוכל להמליץ לי על Geforce שיהיה טוב לרנדור? אפילו עד 2000 שקל..

פורסם

אם יש לי לוח-אם Asrock z68 pro3-M אני עדיין אוכל להביא גם Geforce וגם Quadro? כי אני מתלבט גם כן בנוגע לכרטיסי מסך ואין לי מושג איזה לבחור עכשיו..

מה שכן, אני מעוניין בנוסף לעריכה -גם- במשחקים (לא באותה רמה, אבל עדיין יהיה נחמד שתהיה האפשרות).

ללוח הזה סלוט PCI-E אחד, ז"א כרטיס מסך אחד. (לא צריך תמיכה ב-crossfire/sli אבל כן צריך עוד סלוט פנוי, שאין)

הייתי אומר gtx560 ti (או אפילו gtx460) בדגם עם 2gb. אם ל-gtx570 היו דגמים עם יותר זכרון מ-1.2gb הייתי ממליץ עליו.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי דגם עם 2 ג'יגה בשום אתר (KSP, TMS, RSM). אתה יודע מאיפה אפשר להשיג דגם כזה בארץ?

אולי יש לך לוח-אם אחר שאתה יכול להציע לי? אולי אני אספיק לבטל את ההזמנה...

פורסם

שמע, יכול להיות שתחליף לוח ובסוף תגלה ש-geforce היה מספיק טוב גם מבחינת העבודה...

אז אני לא רוצה סתם להמליץ לך לעשות שינויים בהזמנה. בגדול תמיד טוב שישנה האופציה להוסיף כרטיס. שיקול שלך.

(המלצה ללוח ספציפי אתה יכול לקבל בפורום מפרטים)

לגבי כרטיסים:

יש את השניים האחרונים ^ במחיר טיפה נמוך יותר:

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=13044

http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=PA560G2&Cat2Cat1ID=1961&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

פורסם
  • מחבר

בטוח ש GTX 570 / 580 לא יספקו עבודה טובה יותר? הזיכרון הוא הגורם העיקרי בעבודה?

אני רואה שהמפרט של ה 560 TI יקר ב-300 שקל, אבל עם שינויים מינוריים. עד כמה הבדל של 50 מעבדי CUDA יהיה משמעותי בעבודה?

האם הכרטיסים האלו יהיו טובים -גם- למשחקים, במידה וארצה בכך?

ועוד שאלה - הבאת כרטיס זול יותר, אבל של Gainward - האם יש הבדל בין החברות? העדפה מסויימת?

תודה רבה על כל העזרה, באמת מעריך את זה המון!

פורסם
  • מחבר

עשיתי טיול קטן באיביי - מה דעתך על הכרטיס הזה?

Evga

http://www.ebay.com/itm/EVGA-03G-P3-1584-AR-GTX-580-3GB-GDDR5-video-card-/220834728015?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item336ac6884f#ht_4976wt_1163

Zotac

http://www.ebay.com/itm/Zotac-ZT-50103-10P-GeForce-GTX580-3GB-GDDR5-Video-Card-/270801033948?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item3f0cffdadc#ht_5143wt_1163

ושוב, כמו השאלה הקודמת - האם יש הבדל בין החברות? עדיפות מסויימת?

פורסם

בטוח ש GTX 570 / 580 לא יספקו עבודה טובה יותר? הזיכרון הוא הגורם העיקרי בעבודה?

אני רואה שהמפרט של ה 560 TI יקר ב-300 שקל, אבל עם שינויים מינוריים. עד כמה הבדל של 50 מעבדי CUDA יהיה משמעותי בעבודה?

האם הכרטיסים האלו יהיו טובים -גם- למשחקים, במידה וארצה בכך?

ועוד שאלה - הבאת כרטיס זול יותר, אבל של Gainward - האם יש הבדל בין החברות? העדפה מסויימת?

תודה רבה על כל העזרה, באמת מעריך את זה המון!

ה-570 / 580 מן הסתם יותר חזקים. הסיבה העיקרית שנמנעתי מלהמליץ היא אכן הזכרון לעבודה. שמע, יתכן ש 1.2gb - 1.5gb יהיו מעל ומעבר

לצרכים שלך, אבל מצד שני אם יהיו גבוליים או לא מספיקים, נאמר ברינדור על ה-GPU, כל הכח של הכרטיס לא יהיה רלוונטי וחבל.

אין לי מושג לגבי היקף \ מורכבות העבודות שלך. וגם אם היה לי, לא בטוח שהיתי יכול להעריך כמה זכרון אתה צריך,

לכן כדאי לדעתי להמנע ככל שאפשר מהגבלות זכרון, לפני ש"זורקים" כסף על כרטיס יקר.

גרסאת ה-Ti של ה-550, חזקה יותר מהרגילה בכ-10% לפי ממוצע ביצועים במשחקים, מסיקור של techpowerup, אם זה עוזר.

יש לך שם כ-14% יותר מעבדי CUDA אז אני מניח שזה פחות או יותר מה שאתה יכול לצפות מתוספת ביצועים בעבודה שמשתמשת ב CUDA.

הבדלים בין החברות מסתכמים בעיקר בגופי קירור ובאנדל. במקרה הזה שני גופי הקירור נראים בסדר, לא נראה לי שהשם ישנה לך.

הכרטיסים שציינת, GTX580 עם 3GB, זה תכלס כרטיס שסוגר לך את רוב הפינות,

אבל, (ואני לא מדבר מנסיון) יכולים להיות מקרים בהם quadro יעשה עבודה טובה יותר (למשל ביצועי viewport, יציבות וכו').

כל הכרטיסים שדיברנו עליהם "טובים לגיימינג", אבל לא אמרת באיזו רזולוציה תשחק, או כמה חשוב לך הגדרות מקסימאליות, פילטרים וכו'...

אתה יודע אין סוף לדברים האילו. כמה שתשלם יותר תקבל יותר ביצועים, אבל עלות\תועלת לרוב קטנה יותר כשמדברים על כרטיסי דגל כמו gtx580

פורסם
  • מחבר

הגיימינג פחות חשוב לי - אני פשוט רוצה שהוא יישאר בגדר אופצייה.

הכרטיס 3GB היחיד שראיתי זה אותו אחד שאתה פרסמת (Gainward) ובאמת עושה רושם שאין אחרים בארץ.

הקוואדרו ביחס למחירים שלו, לדעתי בכ"א, לא נותן לחלוטין את כל התמורה. כי הוא חוסם את המשתמש קצת מבחינת הגיימינג.

האם פשוט עדיף לי להסתפק ב-560TI? הרי כמו שאמרת זה לא נגמר.

מה שכן, הייתי רוצה את האפשרות לשחק במשחקים ברזולוצייה הגבוהה ביותר שאפשר (ונראה לי שמחשב עם 16 ג'יגה זיכרון ומעבד i7 בנוסף לכרטיס מסך אמור לכסות את האפשרויות האלה).

פורסם

הגיימינג פחות חשוב לי - אני פשוט רוצה שהוא יישאר בגדר אופצייה.

...

האם פשוט עדיף לי להסתפק ב-560TI? הרי כמו שאמרת זה לא נגמר.

...

gtx560 ti עם 2GB אמור לספק חווית גיימינג די טובה. נראה לי sweet spot בין צרכי עבודה לגיימינג אופציונאלי במערכת highend.

אני שוב אומר, יכול להיות ש gtx570/580 יספיקו לך מבחינת הזכרון לעבודה (ואז תרוויח עוד ביצועים),

אבל אולי לא כדאי להמר על זה?, במיוחד כשהגיימינג רק בגדר "אופציה". חוץ מזה אתה גם תשלם יותר :)

חשוב לי להבהיר, אני כל הזמן מדבר על זכרון של כרטיס מסך, אבל אתה יודע, אני מדבר בהקשר של האצת חומרה \ GPU.

במקרה הגרוע שבאמת אין מספיק זכרון כרטיס מסך, זה לא שאתה נתקע... פשוט עובד בלעדיה או באופן חלקי. הרי יש לך מלא זכרון RAM ומעבד טוב.

יש אנשים שעובדים עם הרבה פחות. אני בסך הכל משתדל לכוון אותך למצב בו אתה מנצל את הכרטיס שרכשת, כמה שיותר, לטובת תמורה מירבית על ההשקעה.

אגב, אולי כדאי לציין את ה-gtx480, שמגיע עם 1.5gb (כמו ה-gtx580), כאשר הוא מספק ביצועים דומים ל-gtx570.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=10058

קח בחשבון שהוא ידוע בפליטת חום וצריכת חשמל גבוהה יותר. אבל זאת גם סוג של פשרה בין נפח זכרון לביצועים. (אישית לא חושב שהייתי הולך על זה)

פורסם
  • מחבר

אבל הזיכרון של הכרטיסים שהבאתי הוא 3 ג'יגה... אז זה יותר מה-560 בעצם..אבל תכלס כן, אולי זה באמת מוגזם..

ה GTX 560 TI מספיק לי ביותר לביצועים - ובמקרה הכי גרוע תהיה לי האפשרות להחליף אותו תוך שנתיים ככה, אם הוא לא יספיק לי..

נראה לי שאלך עליו. תודה רבה על כל העזרה! הפורום הזה מעולה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים