עבור לתוכן

שאלה בנוגע למפרט למחשב כללי ~3K (לא כולל ציוד היקפי)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אבא שלי מעוניין לקנות מחשב לשימושים כללים - הוא משתמש במחשב הרבה לצורך עבודה (מסמכים, matlab וכו'), לגלישה באינטרנט, מעט עריכת וידאו. הסתכלתי במפרטים המומלצים ונראה לי שהמפרט הבא מתאים. מה אתם אומרים? האם כדאי להזמינו או שעדיף לשנות דברים? בנוסף, אשמח לקבל המלצה למסך מחשב (22-24 אינטש אני חושב) מומלץ במחיר סביר.

תודה רבה

• תיאור
    מחיר בשקלים
    כולל מע"מ

• זכרונות

2x2GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת
    200

• כונן אופטי

Basic DVD-RW, SATA
    100

• סה"כ

2810 ש"ח

פורסם

זה מפרט מאוד כללי (כמו כל המפרטים שבמדור מפרטים מומלצים).

מהיכן אתה תרצה לרכוש את המחשב (כדי שנוכל לבנות לך משם אחד מסודר)?

כמו כן, ציין האם הוא משתמש בצורה כבדה על תוכנות אלה ו/או האם יש תוכנות/שימושים נוספים.

בנוגע למסך, יש לך לדוגמא את ה-2333T של סמסונג שעולה ברוב החנויות סביב ה-750 שקלים ויש את U2311H של דל שמעט איכותי יותר עם ארגונומיה מצויינת בכ-950~ שקלים.

פורסם

וכדאי שתמלא את השאלון שבחוקי הפורום למנוע אי הבנות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

בעקרון הוא גר בחיפה, אז הוא יכול לרכוש בכל חנות טובה באזור. הוא בדר"כ רוכש ב-MDS, ככה שמפרט שם יהיה נוח.

המחשב משמש לצורך עבודה, ולכן חשוב שיהיה טוב. השימוש שלו הוא בעיקר תכנות אופיס, מטלאב וגלישה באינטרנט (לצורך עבודה). בנוסף הוא עושה דברים (לא באופן מקצועי) בעריכת וידאו ביתי, סקייפ וכו'.

יהיה נחמד אם אפשר יהיה להריץ גם משחקים בסיסיים (נכדים...) אבל אין צורך במשהו כבד מדי.

התקציב הוא גמיש - כלומר המטרה היא למצוא מחשב במחיר לא יקר מדי שעונה באופן טוב על כל הצרכים (רצוי מחשב מעט חזק ממה שהוא צריך על מנת שיענה על צרכיו גם בעוד מספר שנים מבלי צורך לשדרג כל הזמן). לעניות דעתי, תקציב של ב-3000 ש"ח (בלי מסך וציוד היקפי) אמור להיות תקציב מתאים למחשב כזה. אך מכיוון שאתם מבינים בזה יותר ממני, אני פתוח להצעות ודיעות שלכם.

בנוסף אני מאמין שהוא ירכוש גם תכנות (חלונות ואופיס), אבל ברור שזה יהיה בנוסף לתצקיב המצויין.

תודה רבה על העזרה,

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה.

תודה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים