עבור לתוכן

מחפש לוח אם בתקציב המינמלי שמאפשר SATA3. וכ.מסך מובנה

Featured Replies

פורסם

שלום, אני כבר שאלתי שאלה דומה בתוך דיון בפורום מפרטים אבל חשבתי אולי להעלות אותה כאן כי פה הדגש בין השאר הוא על לוחות אם.

אני מחפש לוח אם במחיר המינימילי שמסוגל לספק תאימות ל - SATA3 וכ.מסך מובנה. אשמח לסיוע. (AMD או אינטל)

תודה :)

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית פרט בה את הדרישות. לדוגמה "לוח אם עם SATA 6Gb/s תקציב X לפלטפורמת AMD או Intel"

פורסם

לא כ"כ חכם לבחור פלטפורמה על פי לוח האם. חשוב שתיסגר על שאר המפרט קודם.

פורסם
  • מחבר

לא כ"כ חכם לבחור פלטפורמה על פי לוח האם. חשוב שתיסגר על שאר המפרט קודם.

יש לי כונן SSD 64 crucial m4. התבקשתי לבנות מחשב תקציבי (1500-1700 גג ללא ציוד היקפי). כחלק מהנסיון שלי להיסגר על כל המפרט - והתחשבות בעובדה ש SATA2 יהיה קצת חבל לאור יכולות הכונן, אני מנסה לסגור את העניין. אבל כמו שכבר אמרתי - כבר יש לי ת'רד בנושא במפרטים, היכן שאמורים לעסוק בזה.. כאן אני רק קיוותי שמישהו שממש מבין בלוחות אם יוכל לסייע.. כי אני כבר מריץ השוואות בלי הפסקה והייתי שמח לדעות של אחרים. תודה

פורסם

בפלטפורמת Intel תבחר בלוח H67 כגון BLKDH67BL. אגב בפלטפורמה הזאת הליבה הגרפית מובנית במעבד ולא בלוח, הלוח רק מספק את יציאות הוידאו שמאפשרות להשתמש בה.

בפלטפורמת AMD יש לך שתי אפשרויות. לבסס את המערכת על מעבד מהדור ה"ישן" כגון Athlon IIx3/4 ואז צריך למצוא לוח מתאים (ייתכן שיהיה קצת יקר יותר מהלוח של Intel) או על מעבדי ה-Llano החדשים שהלוחות שלהם מכילים רק חיבורי SATA 6Gb/s אך זמינותם ומחירם עדיין לא יציבים מכיוון שהם רק הושקו לאחרונה. אם תמתין עוד מספר שבועות אני מניח שהמחירים יתאזנו קצת יותר.

ועוד שתי הערות:

1. מה שכתב Gil28 נכון לגמרי. צריך קודם להגדיר את הדרישות מהמערכת ואז לבנות את המשתלמת ביותר במסגרת התקציב. לוח-אם ומעבד אינם רכיבים נפרדים, צריך תמיד לבדוק את מחיר ומפרט הפלטפורמה (מעבד+לוח-אם) כדי לקבוע מי משתלמת יותר בהתאם למכלול הדרישות שלך.

2. עבור HTPC אני לא ממש מבין למה נחוץ SSD, ואם הוא כבר עובדה נתונה, אז אני לא חושב שממשק SATA 3Gb/s יגביל אותו באופן מורגש מכיוון שגם כף עיקר התועלת בו עבור המשתמש הממוצע הוא זמני הגישה הקצרים ולאו דווקא קצב כתיבת מידע רציף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות זה עוזר לי מאד..

לגבי - "מה שכתב Gil28 נכון לגמרי. צריך קודם להגדיר את הדרישות מהמערכת ואז לבנות את המשתלמת ביותר במסגרת התקציב." כמו שכבר אמרתי - יש לי ת'רד שלם בפורום מפרטים שעושה בדיוק את זה. פשוט חשבתי לחסוך פה את הדיון ולהתמקד רק בלוח אם.

ראיתי את הלוח אם - http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2649, שהוא H61, מה ההבדל בינו לבין H67?

השילוב של הלוח ששמתי עם מעבד I3 2100 וללא כרטיס מסך יהיה דבר מאוזן לעשות? (אם אתם שואלים מאוזן ביחס למה יש לי ת'רד במפרטים "תקציב 1700 שקל."..)

תודה רבה על העזרה

עריכה - לא מדובר במחשב HTPC, מדובר במחשב ביתי רב תכליתי, יריץ אופיס, אינטרנט, סרטים, משחקים קלים, וכן מובן לי החשד לאוברקיל וגם אני מודע לזה שאפשר בפחות לקבל ביצועים שיתאימו לדרישות הללו. בשביל לסבר את האוזן - יש בבית כבר מחשב גיימינג, מחשב נייד לצורך גלישה נטו. זה מיועד להיות מחשב בניים => סגנון חדר עבודה, משחקים קלים, סרטים => רב תכליתי כפי שנאמר :)

פורסם

ה-2100 מספיק מעל ומעבד ל-HTPC וכולל ליבה גרפית המספיקה להריץ תכני 1080P בקלות.

ב-1700 אתה יכול לקנות את ה-2100 עם הלוח ש-About:blank הציע, 4GB זיכרון, צורב, 500GB קשיח, מארז בסיסי וספק 300W איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים