עבור לתוכן

מסך כחול ב-Boot.

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי לפני כמה ימים זכרון Crosair DDR2 2GB - 800MHz מ-tms (הלוח ישן, לכן הזכרון DDR2)

* סוג המעבד - Core 2 Quad Q9400

* סוג הזיכרון - Crosair DDR2 2GB - 800MHz

* דגם הלוח - Asus P5B

* ספק הכח - FSP 700W

אתמול בערב חברתי אותו למחשב. כאשר הפעלתי את המחשב והוא הגיע למצב הטעינה של הווינדוס (הדגל הזוהר - בקיצור ה-Boot), הופיע מסך כחול מהיר והמחשב עשה ריסטרט לבד.

לאחר מכן, נתתי למחשב שוב לעלות וקיבלתי את המסך שוב, אך הוא נעצר ולא עשה רסטרט.

ראיתי שהשגיאה היתה MEMORY_MANAGEMENT.

הבנתי שהבעיה בזכרון והסרתי אותו. הבעיה תוקנה.

השאלה שלי היא כזו:

מה יכול לגרום לבעיה הזו? הלוח אם לא תומך בו או שהזכרון פגום?

תודה,

דור.

• תגובות 47
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תחזיר אותו לחנות ותבקש זיכרון חדש.

פורסם
  • מחבר

לא. אבל בקושי ב-Boot של דיסק (ניסיתי לעשות פורמט בהתחלה) זה עובד כמו שצריך =/

פורסם

בדיקת BOOT של ה BIOS היא בדיקה שטחית מאוד (טוענים אחד ואחר כך 0 לזיכרון).

בדיקת MEMTEST (בכל LIVE CD של לינוקס יש אחד) מעמיסה את הזיכרון בצורה חזקה ובודקת אותו לעומק.

עוד אפשרות היא שהכרטיס עצמו תקין, אך הוא שונה מכרטיס זיכרון אחר שישנו והמערכת לא יודעת איך לעבוד עם שניהם.

פורסם
  • מחבר

בדיקת BOOT של ה BIOS היא בדיקה שטחית מאוד (טוענים אחד ואחר כך 0 לזיכרון).

בדיקת MEMTEST (בכל LIVE CD של לינוקס יש אחד) מעמיסה את הזיכרון בצורה חזקה ובודקת אותו לעומק.

עוד אפשרות היא שהכרטיס עצמו תקין, אך הוא שונה מכרטיס זיכרון אחר שישנו והמערכת לא יודעת איך לעבוד עם שניהם.

כנראה שהאפשרות השנייה נכונה. הכרטיס תקין (החלפתי אותו ליתר בטחון) ועדיין יש בעיות. יש איזו דרך שהמערכת תדע לעבוד עם שניהם?

הנה פירוט המהלכים שעשיתי כדי שהמחשב יעבוד עם הזכרון, אך חלקית (אני מקווה שזה יעזור):

יש לי שני זכרונות של 1GB. שניהם ממוקמים בסלוטים הצהובים (DDR2 כמובן). בנוסף לשני הסלוטים האלה, יש לי עוד שניים שחורים (DDR2).חברתי את הזכרון החדש לסלוט השחור, ולאחר מכן לסלוט השחור השני. התוצאה - מסך כחול.

ראיתי שלא הולך, הוצאתי את הזכרונות, שמתי אותם בסלוטים השחורים, ואת הזכרון החדש שמתי בסלוט הצהוב.

תתפלאו, אבל לא היה מסך כחול. לא הבנתי עד עכשיו למה בסלוט הצהוב הוא עובד, ובשחור לא.. (לפי מה שאני יודע, הסלוט הצהוב יותר חזק)

המערכת עלתה כמו שצריך (יש לי 64bit), אך הזכרון הזמין הוא רק 2.94GB.חקרתי קצת באינטרנט וגיליתי שהייתי צריך להפעיל את האפשרות Memory Remapping. הפעלתי את האפשרות ונחשו מה?מסך כחול.אני מקווה שיש איזה פתרון ותוכלו לעזור לי :)

תודה,

דור.

פורסם

קודם כל הצהוב לא חזק יותר, פשוט הסלוטים בצבע הצהוב זה ניקרא ערוץ כפול אותו דבר הצבע השחור.

אולי יש בעיה באחד הסלוטים והוא תקול, תבדוק לעומק אולי זיכרון אחד תקול גורם לבעיה.

אתה יכול לבדוק על סלוט שאתה יודע שהוא תקין את הזיכרונות אחד בכל פעם, עים התוכנה memtest.

פורסם
  • מחבר

ערכתי בדיקה לא מזמן והסלוטים הצהובים עובדים ללא תקלות (וכך גם הזכרונות).

זה ממש מוזר שהזכרון החדש לא עובד בסלוטים השחורים, בעוד הישנים כן עובדים.

האם תוכל לברר איך אפשר להתאים את שני הכרטיסים שיעבדו ביחד ? (כמו שציינתי בתגובה הקודמת)

פורסם

תבדוק את הזיכרון החדש על הסלוטים בצבע צהוב, אים יוצא שהזיכרון דפוק תלך לחנות ותחליף אותו.

פורסם
  • מחבר

כבר ציינתי שהחלפתי זכרון אחד. מה הסיכוי שגם זה תקול? =/

אני אריץ בדיקה ליתר בטחון, כמה זמן בערך להריץ את ה-memtest?

פורסם

כ- 6 שעות תבדוק את 2 הזיכרונות החדשים מכיוון שהבעיה החלה כאשר הוספת את הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

הזכרונות תקינים. הבדיקה עברה בהצלחה. =/

פורסם

אין כזה שגיאה של MEMORY_MANAGEMENT !!

לבטל איתחול עם יש שגיאה ולראות מה השגיאה

בתפריט של מצב בטוח (עם F8 )

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

כבר אין לי את השגיאה הזו, ואת ה- MEMORY_MANAGEMENT ראיתי למעלה כשהיה לי המסך הכחול, לא היו פרטים נוספים.

כשאני מפעיל את ה- Memory Remapping יש מסך כחול (כמו שכבר אמרתי בהודעות קודמות) וראיתי שהשגיאה נובעת מ- ACPI.sys

פורסם
  • מחבר

קניתי ספק כח חדש. גם הוא תקול ? :|

וזה קורה רק כשאני עושה Memory Remapping.

יש סיכוי שצריכת החשמל של הזכרונות שונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים