עבור לתוכן

המחשב עולה ל 5 שניות, קורס ומרסט את עצמו מחדש, צריך את עזרתכם במציאת התקלה

Featured Replies

פורסם

היי,

אני צריך את עזרתכם לפתרון לתקלה הבא:

המחשב שלי התחיל לעשות בעיות בהתחלה - מידי פעם הוא קרס והיה מסך כחול, ומאז הפעם האחרונה שזה קרה,

הוא מסרב לעלות - הוא עולה ל 5 שניות, מפסיק לעבוד ועושה ריסט, ככה נמצא בלופ שאינו נגמר.

כמובן שעצרתי את זה מהר ולא נתתי לו להמשיך לנסות, אבל מה שניסיתי לעשות זה לנתק את הכרטיס מסך, זיכרונות והדיסק הקשיח

והבעיה לא הפסיקה.

כנראה שהבעיה היא או בספק או בלוח אם. (זה לא בעיית התחממות..)

המפרט שלי הוא משנת 2007:

מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box

לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3

כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe

זיכרון OCZ DDR2 2048MB(1024MBx2) 800MHZ CL4

צורב ASUS DRW-1814BLTx18 DVD

מארז GIGABYTE Poseidon

כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB

ספק כוח HEC WIN 550W

אם הבעיה היא בלוח אם/ספק כוח באמת , תוכלו בבקשה לתת לי אלטרנטיבות לקנייה?

תודה!

פורסם

אל תמהר לקפוץ למסקנות. ז יכול להיות גם הזכרון או המעבד.

הכי טוב לנסות להחליף רכיב-רכיב באחר, אבל בשביל זה אתה צריך מעבדה מצוידת (או לפחות מחשב נוסף לקחת ממנו חלקים).

אם אין לך אפשרות כזו, קח אותו למעבדה. יעלה כסף, אבל לקנות רכיבים כשאתה לא בטוח מה מקור הבעיה זה חתיכת הימור.

פורסם

זה יכול להיות הרבה דברים.

על פי התיאור שזה החמיר בשלבים סביר להניח שזה או הספק כוח ואולי הקירור של המעבד שלא עובד או משהו.

אני לא ממליץ החלפה עיוורת של חלקים.

קח למעבדה שיבדקו מה בדיוק הבעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב נעשה עצתכם :P

חשבתי שזו בעיה מוכרת ואולי אני יכול לפתור את זה בבית.

תודה בכל מקרה.

פורסם

במקרה הייתה לי אותה תקלה בדיוק בתחילת השבוע

הייתי משוכנע שזה הלוח אם (שכבר החלפתי פעמיים) MSI X48C PLATINUM

בצער רב הגעתי לאייבורי למרות שהאחריות פגה לפני שלושה חודשים (דואוווו!!)

הטכנאי פירק את הזכרון (אגב הפטרת כמה דעות שליליות עליו) ואגב2: גם OCZ REAPER CL4 אבל 800MHZ

ניקה קצת את האזור, בדק (אולי חיזק) קצת מגעים וזה הסתדר. החזיר את כל הזיכרון והנה אני כותב מהמחשב הזה עכשיו.

אני יצאתי ב120 ש"ח על האישפוז הקצר.

אתה יכול לנסות את זה לבד...

בהצלחה

פורסם

נקודה ראשונה:

מכיוון שניתקת בזמן הבדיקות שלך את הכרטיס מסך, המחשב לא יעבור POST אפילו (ללוח אם אין כרטיס מסך ONBOARD לפי המפרט של ג'יגהבייט)

לצורך הפעלה מינימלית של מחשב אתה צריך: מעבד, זיכרון וכרטיס מסך מחוברים כולם ללוח אם.

נתק את כל ההתקנים מעבר לכך.

בנוסף, אם יש לך מספר כרטיסי זיכרון, נתק את כולם למעט אחד (רצוי בתושבת מספר 1)

דבר אחרון, אם יש רמקול פנימי מחובר - תשאיר אותו מחובר.

תנסה כעת להפעיל אותו.

הערה ראשונה: אם אתה שומע צפצוף כלשהו ברמקול הפנימי של המחשב (צליל חוזר, צליל ארוך צליל קצר וכו') תבדוק מה משמעות הצלילים. הם בד"כ מעידים על מקור הבעיה (הדבר משתנה בהתאם ל BIOS). למשל ב BIOS של AMI, שלושה צלילים משמעם בעיה בבקר המקלדת.

הערה שנייה: אם עולה, תתחיל להחליף כרטיסי זיכרון (לא להוסיף, רק להחליף כדי לוודא שכולם תקינים).

אם עדיין עולה עם כל כרטיסי הזיכרון, צריך לבדוק תושבות של זיכרון. תשאיר כרטיס אחד בתושבת הראשונה, ותתחיל להוסיף כרטיסים בתושבות האחרות.

במידה והכל עלה, ייתכן שזה נבע מבעיית מגעים וכל המשחק עם כרטיסי הזיכרון פשוט ניקה את זה קצת.

אם הכל עלה (תבדוק מספר פעמים שהמחשב מסיים POST ועובר את שלב ה BIOS), תתחיל לחבר התקנים חיצוניים.

במידה והכל עלה, שוב, כנראה בעיית מגעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים