עבור לתוכן

המלצה לפורום - מדריכים .

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

צריכים פה נושאים סטיקי עם מדריכים לגבי אקסצ'יינג' - כמו מה עושים אם יש תקלה במיילים בתוך החברה או מחוץ החברה (כמו בודקים אם יש טלנט ואם הדומיין רשום ואם הSERVICES למעלה או קונקטורים וכו ..)

אפשר גם מדריכים על טרמינלים/DC וכדומה

צריכים לשים כמה מדריכים לא שמסבירים איך יוצרים מאפס, אלא איך אפשר לפתור את הבעיה על ידי סכמה מסויימת של טיפול.

יהיה נחמד אם מישהו יוכל להשקיע את הזמן לכתוב מדריך כזה- אני בהחלט יעריך !

פורסם

המטרה פה היא לשאלות ספציפיות, דיוניםן בנושאי IT וכו'. מדריכים יש עשרות אתרים שמסברים. אפשר לראות את:

petri.co.il, itportal.co.il ועוד אתרים רבים שגוגל יוציא לך הרבה יותר טוב ממני.

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת יש מדריכים מלווים כמעט בכל פורום

ובתור אחד עם ניסיון , אתה נכנס לארגון שיש הגדרות שונות ממה שכתוב באתרים , ואז אתה מסתבך , במדריך שכותבים עם הניסיון האישי , נותנים איך אפשר לעלות על התקלה בעצמך באמצעות תרשים מסויים .

ניסית פעם לבדוק הגדרות IIS עם מדריכים ופורומים ברשת ? נתקלתי באלפי הרשאות שלא היו אמורות להיות לפי המדריכים אבל הם היו קודם לכן , אתה רוצה להתחיל לשנות כזה דבר בארגון גדול ?

אני כבר למדתי מזה , יש לי בגלל הקטעים האלה הרבה ידע בראש אבל אין תרשים איך להשתמש בו בצורה נכונה , לרוב זה יגרום לי לטפל בתקלה יותר זמן ממה שאני רוצה להגיע אליו באמת , שאומרים לי משהו והתרשים בא לי לראש אוטומטי במקום לקפוץ בין מה שאני מכיר

אני פשוט ראיתי סרטים של TRAINSIGNAL כדי להבין את התהליך במלואו , אבל אחרי 12 שעות עבודה ביום , זה קשה לשמור על ריכוז מלא לאורך הסרטים האלה , לכן תרשים של טיפול בתקלה בIIS או בEXCHANGE וכו יכול להיות מאוד נחמד .

ואגב , מה שאני אומר פה , אף אחד לא מלמד , זה ניסיון בשטח , בכל מקרה זה יהיה נחמד אם מישהו שיודע לשלוף את הדברים האלה ולכתוב את זה לפורום יעלה מדריך כזה , אין לי בעיה לעלות מדריך כזה אבל אל תצפו שהתרשים שם יהיה נכון , בכל מקרה זאת הצעה שנראית לי מתאימה :)

פורסם

תרשים זרימה כללי לתקלה בתחום הIT? לא נראה לי אפשרי.

המטרה היא להבין את רמת התהליך. לדוגמא אם אתה יודע שמשתמש בתוך הEXCHANGE 2003 מצליח להעביר מייל בתוך הSITE (ראוטינג גרופ זה נקרא אם אני לא טועה) אבל לא מצליח מחוץ לה לו, כנראה יש בעיה בCONNECTOR (נדמה לי קוראים לו BRIDGE HAD SERVER) , אבל חייבים הבנה של כלל התהליך העברת המייל מהתיבה A לתיבה B עצמו. כולל תהליכים מורכבים וכו'.

פורסם
  • מחבר

נכון , אבל אני מדבר על תרשים זרימה שיאמר לך איפה להסתכל קודם , לא איך לטפל בבעיה,

דוגמא שיש לי, מיילים מצליחים לצאת מחוץ לארגון אבל לא מצליחים להכנס , ובתוך הארגון מצליחים להכנס, אז בדקנו שהדומיין בסדר רשום , ובדקנו בפיינאפ , בפיינאפ ראינו שגיאה של insufficient funds אם אני זוכר נכון , בסופו של דבר זה היה בגלל שהדיסק C היה מתחת ל10% בגודל למרות שהאקסצ'יינג' לא היה על דיסק C , עכשיו תחשוב שכל מה שעשינו לקח זמן, שעה 9 לקוח אומר יש לו תקלה במיילים, ורק ב9:30 או 9:40 הלקוח קיבל פתרון , והפתרון היה פשוט , היינו צריכים לבצע בTELNET את הבדיקה של helo ולקבל את הפקודה משם במקום ללכת מסביב סביב(ונעשו עדכונים לווינדוז יום לפני התקלה) .

עכשיו פתרון שיכולנו לתת ב5 דקות , לקח לנו חצי שעה, רק בגלל שאין איזשהו תרשים שיאמר לך מה לבדוק קודם שאתה מזהה בעיה מסויימת, אני לא מצפה שמדריך יתן לנו מה לעשות עם הקונקטור רק יתן דרך שאוכל דרך התרשים להגיע לכך שהבעיה בקונקטור , אני אישית ראיתי שאפשרי לבצע את זה , ותרשים יכול לתת לך על מה לעבור קודם יחסית לבעיה במקום להסתכל בכל מקום שאתה מכיר ומתישהו לתפוס את הבעיה.

פורסם

אין שום אפשרות לכסות את כל התרחישים האפשריים, לכן אין שום טעם לנסות.

הפתרון שיכולת לתת ב-5 דקות לקח חצי שעה לא בגלל שלא היה לך תרשים זרימה, אלא בגלל שלא ידעת מה לעשות. אם תעשה תרשים זרימה, אולי זה יעזור לך בפעם הבאה שהדיסק של ה-Exchange יתמלא והוא יפסיק לקבל מיילים נכנסים, אבל זה לא יעזור לך באלף התרחישים האפשריים האחרים שיכולים לגרום לכך שהלקוח לא מצליח לקבל מיילים מבחוץ, אבל כן מצליח לשלוח אותם בתוך הארגון.

זה שתכתוב על דף שצריך לבצע telnet לשרת אקסציינג' לא יעזור לך אם הבעיה תהיה, נניח, בפיינאפ או ב-DNS או בחיבור אינטרנט או אפילו בהגדרות מקומיות על האקסצ'יינג', ואז במקום לפתור את הבעיה בחמש דקות אתה שוב תפתור אותה ב-40 דקות, כי תפעל לפי תרשים זרימה שהוא לא רלוונטי לחלוטין לבעיה.

בכלל, תרשימי זרימה זה לתומכים הודים שאין להם מושג מה הם עושים. מישהו עם קצת נסיון ב-IT כבר יודע לבד איפה להתחיל לחפש את התקלה כשהיא מתרחשת, ובמקרים הנדירים שבהם הוא לא מצליח לאתר אותה, כנראה ששום תרשים זרימה לא היה עוזר לו מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

לא מסכים איתך , אפשר להכין תרשים זרימה שיכסה 90% מהתקלות הנפוצות באקסצ'יינג' , אני מדבר על תקלות כלליות של ארגון ולא על תקלה ספציפית בתיבה - ואגב לפי מה שראיתי מה שבדקנו בפיינאפ זה מה שנאמר גם בTELNET אותה הודעה בדיוק , ומישהו שמכיר את הפיינאפ שהגיע לאחר קצת זמן , אמר שהוא מכיר את זה ואין מספיק מקום בכונן - שאם היינו רואים את זה בTELNET היינו יכולים להגיע לפתרון מהיר יותר, אה ובכונן האקסצ'יינג' היה מספיק מקום , בכונן C לא היה מספיק (לא הכונן אקסצ'יינג' אבל מסתבר שיש לוגים של אקסצ'יינג' שנשמרים עליו גם אם האקסצ'יינג' לא שם)

והפתרון לקח 30 דקות רק בגלל שלא היה תרשים שעדיף קודם לבדוק TELNET , שאדם נכנס לארגון חדש וצריך לכסות את הSYSTEM שאין לו ניסיון ורק תאוריה מהלימודים , אותו אדם יתקע יותר זמן מאדם עם ניסיון בתחום, שוב התרשים הזרימה הוא לא ספציפי הוא מדריך אותך מה לבדוק , לא איך לבדוק , ואחרי פעם פעמיים שתבדוק על פי המדריך , יהיה לך כבר תרשים בראש של מה לבדוק ולא תצטרך להסתכל על המדריך , וזה בדיוק מה שהמדריך עושה .

נניח אם יש תקלה במיילים נכנסים לארגון מבחוץ אבל מצליחים לשלוח מיילים מומלץ לבדוק שהדומיין רשום את הטלנט ואת הפיינאפ וכדומה - אני מאמין שאפשר ב 3 עמודי WORD לעשות איזשהו תרשים שידריך את האדם

אני עובד כבר שנה , למדתי לבד את הESX, אקסצ'יינג', DC, GPO, טרמינלים, גיבויים וכדומה , אני יוכל להתגבר על כל תקלה שיש אבל כמובן שיש לך לקוחות אתה צריך לשאוף להתגבר בזמן מהיר או לפחות לאבחן בצורה מהירה את התקלה - כי הלקוחות לא סבלניים בכלל.

בשביל זה יש לי חשבון בexperts-exchange פה ובעוד הרבה מקומות כדי לקרוא פתרונות, אבל בגלל שאני בעבודה וכמה שאני רוצה לרשום לעצמי פתרונות זה קשה (אני אחראי על אנשים בנוסף) עם העבודה, אם אנשים אשר מכירים את התהליך יכתבו מדריך של מה צריך לבדוק במצבים מסויימים בלי להכנס לאיך , זה יעזור לאנשים שנכנסים לתוך חברה להתקדם עם תקלות.

הרבה מאוד אנשים שמגיעים לפורום מגיעים לפה כי מה שלמדו בתאוריה ומה שהולך בארגון זה שמיים וארץ, ומדריך שיתן להם איזשהו כיוון על מה להסתכל(לא להכנס לפרטים של איך לטפל בתקלה) יכול לחסוך זמן עבודה .

אני רואה בכל מקרה שמדריכים לא יהיו פה לפי רוח הדברים :) אני אנסה לכתוב לעצמי מדריך ממה שיש לי בראש נקווה שאצליח להרים מספר מדריכים שמשם הדברים יהיו קלים יותר .

פורסם
לא מסכים איתך , אפשר להכין תרשים זרימה שיכסה 90% מהתקלות הנפוצות באקסצ'יינג'

אבל למה דווקא אקסצ'יינג'? זה לא פורום אקסצ'יינג', אז אין סיבה שנכין "תרשימי זרימה" לטיפול בתקלות נפוצות באקסצ'יינג'...

אם כבר מכינים מדריך, הוא צריך לפנות למכנה המשותף הגדול ביותר - מדריך על "תקלות נפוצות באקסצ'יינג'" יהיה רלוונטי אולי ל-5% מהקוראים, אלו שנופלים בהגדרה שלך של אנשים שהגיעו לארגון בלי ידע מעשי. לאנשים שלא מתעסקים באקסצ'יינג', ולאנשים שיש להם ידע באקסצ'יינג', המדריך הזה יהיה מיותר לחלוטין.

מה גם שתרשים זרימה כזה, גם אם תצמצם אותו ל-scope המאוד מאוד מצומצם של תקלות בסיסיות באקסצ'יינג', יהיה רלוונטי אולי ל-10% מסביבות העבודה. תוסיף שרת אקסצ'יינג' נוסף, או תוריד את ה-Mail Relay, או תעשה כל שינוי אחר בסביבה - ותרשים הזרימה כבר הופך מיידית ללא רלוונטי.

אגב, דווקא בגלל שיש לך פיינאפ זה אמור להקל עליך לדבג תקלות שונות שקשורות לזרימת דוא"ל מתוך הארגון החוצה ולהיפך (אין לפיינאפ נגיעה בתעבורה פנים ארגונית, כמעט בכל סביבה שיש בה שרת דואר נוסף). 90% מהתקלות תוכל לפתור על ידי לחיצה על Mail System -> Logs...

פורסם

לאנשים שלא מתעסקים באקסצ'יינג', ולאנשים שיש להם ידע באקסצ'יינג', המדריך הזה יהיה מיותר לחלוטין.

יש לי ידע באקסצ'יינג' אבל מעט ניסיון, ואותי הוא יכול לעניין דווקא....

פורסם
  • מחבר

אבל למה דווקא אקסצ'יינג'? זה לא פורום אקסצ'יינג', אז אין סיבה שנכין "תרשימי זרימה" לטיפול בתקלות נפוצות באקסצ'יינג'...

אם כבר מכינים מדריך, הוא צריך לפנות למכנה המשותף הגדול ביותר - מדריך על "תקלות נפוצות באקסצ'יינג'" יהיה רלוונטי אולי ל-5% מהקוראים, אלו שנופלים בהגדרה שלך של אנשים שהגיעו לארגון בלי ידע מעשי. לאנשים שלא מתעסקים באקסצ'יינג', ולאנשים שיש להם ידע באקסצ'יינג', המדריך הזה יהיה מיותר לחלוטין.

נתתי דוגמא של האקסצ'יינג' כי זה מה שיש לי בראש כרגע , יש גם DC יש גם טרמינלים , לא חסרים מדריכים , אבל אפשר להתחיל לעשות אותם .

דוגמא פשוטה , אתה יודע שיכולה להיות בעיה אם אתה עושה הפעלה מחדש לשרתים ושרת אקסצ'יינג' עולה לפני שרת DC ? , מישהו בלי ניסיון לא ידע כזה דבר שהוא די בסיסי, ויכול לשרוף כל כך הרבה זמן על שטות כזאת.

ואין כזה דבר אנשים שמתעסקים רק באקסצ'יינג' , יש סביבת עבודה אקסצ'יינג' הוא חלק מהסביבה הזאת , ורוב האנשים שקוראים בפורום הזה או יצטרכו עזרה יהיו בסביבת עבודה שיש בה אקסצ'יינג' פעיל , לאמר שאקסצ'יינג' זה 10% מסביבת עבודה זה פשוט לא נכון , אני נותן שירות להרבה מאוד חברות ורק לחברה אחת מתוכם אין אקסצ'יינג' והם משתמשים בתיבות POP3..

בכל מקרה אפשר לעשות מדריכים על כל דבר , אקסצ'יינג' פשוט היה לי בראש כי ראיתי שכן אפשר לאפיין את זה במדריך לאנשים עם פחות ניסיון , ואני מאמין שאפשר לעשות כך גם לכל שרת.

אני חושב שמדריכים יוסיפו לפורום איכויות וגם יעזרו לאנשים למקד שאלות יותר נכונות , קראתי חלק מהפוסטים ואנשים לא ידעו למקם את השאלות שלהם , כי פשוט אין להם מספיק ניסיון .

נ.ב

בפוסט שלך כתבת "אגב" על הפיינאפ , מה שאומר שאתה בעל ניסיון ומכיר את הדברים ואת הסדר שלהם ואם תיצור מדריך בנידון , תעזור להרבה אנשים , אולי לא תקבל על זה כלום רק הערכה(יש אנשים שלא מספיקה להם ההערכה) אבל בגלל שאתה בפורום אתה רוצה לעזור לאחרים וה למה בחרת להיות פה, אתה יכול לעזור להרבה אנשים עם מדריך, זאת דעתי בכל מקרה .

פורסם

אני די בטוח שאת 99% מהתקלות האפשריות אתה תפתור הרבה יותר מהר באמצעות חיפוש בגוגל, במיוחד כאשר אנשים כבר חוו את כל התקלות

האפשריות.

פורסם
  • מחבר

אני די בטוח שאת 99% מהתקלות האפשריות אתה תפתור הרבה יותר מהר באמצעות חיפוש בגוגל, במיוחד כאשר אנשים כבר חוו את כל התקלות

האפשריות.

אם אתה עובד בחברה , בוא תבדוק לגבי תקלה של ACTIVESYNC שאתה צריך לערוך את הIIS , תראה שהרבה מההגדרות שתמצא בגוגל לא מתאימות למה שיהיה אצלך בארגון, לעומת זאת אם במדריך יאמרו שהתקלה קשורה בהגדרות הרשאה מסויימות אתה כן תשנה הגדרות מסויימות כי למישהו יש ניסיון עם זה .

לא כל העזרות אותו דבר , ולפעמים אדם אשר מחפש עזרה מתבלבל יותר מאשר מקבל תשובות, אני אומר את זה לאחר שנה בעבודה שחוויתי את זה אני לא מציע את זה סתם , יש לי מנוי בexperts exchange ראיתי מה זה לחפש בגוגל(הרוב מביא אותך לexperts exhcnage או לtechnet הזה) ושאתה צריך לפתור תקלה לפעמים זה יכניס אותך ליותר בלאגן מאשר סדר :)

פורסם

אתחיל מזה שאני לא מבין לאיפה הדיון הזה הולך...

taurus007 - אין תחליף לידע...

הבסיס של כל מערכת זה לא רק לדעת אלה להבין איך הדברים עובדים, מה מדבר עם מה, איך וכו...

אין מצב גם עוד 1000 שנה שנרשום כאן מדריך לכל תקלה..

גוגל מכסה באמת את הכול.

ועוד דבר, אתה מדבר על תקלה אבל מבקש מדריך, זה שני דברים שונים לגמרי.

מדריך מדבר ומתאר איך עושים משהו במעבדה ובדרך כלל בBest Practice. אף פעם מדריך לא יהיה בדיוק כמו הסביבה שלך.

תמיד יהיו לך דברים להשלים מהידע שלך וההכרות שלך עם המערכת.

הצעה פרקטית יותר היא לאסוף כאן מדריכים לפי נושאים (אולי ליצור משהו כמו תוכן עיניים) עם לינקים למאמרים המקורים.

פורסם
  • מחבר

הדיון הזה נועד בשביל המלצה לפורום , כפי שיש בכל פורום מספר מדריכים לעזור לאנשים בצורה בסיסית

יש תחליף לידע ידידי , זה ניסיון פרקטי , ידע תאורטי לא יעזור לך בלי שאתה מתעסק עם הדבר הזה לבד.

וכן יש מצב לרשום מדריך לכל תקלה בשבוע ימים , אני לא דורש אני חושב שכפורום שמסייע , מדריכים יוכלו לתת לאנשים גם למקד את השאלות שלהם וגם את הידע שלהם , הרבה מהשאלות פה לא ממוקדות כי אף אדם שצריך עזרה מאנשי הפורום לא ידע להסביר מה שהוא רוצה (כי אלה סוג האנשים שמחפשים עזרה בפורום הזה) אני לדוגמא שמכיר את הדברים אבל לא את התרשים שלהם (או יודע חלקית) כן אני אחפש בחלק מהפורומים , אבל אם היה פה מדריך אז הייתי מעתיק אותו או בא לפורום הזה וסביר להניח שלי זה היה עוזר בפתרון של 40% מהתקלות ולאחרים אולי פותר יותר .

ואני הבנתי שלא יעשו מדריך ואני גם לא דורש שום דבר , זאת הייתה הצעה שאתם לא התעניינתם , אז אעשה את המדריך ונתקדם הלאה :)

פורסם

תרים את הכפפה - אם תכתוב מדריך איכותי, צוות האתר יותר מישמח להעלות אותו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים