עבור לתוכן

מחשבי הרשת

Featured Replies

פורסם

כרגע יש DHCP שמחלק כתובות אוטומטית למחשביפ ברשת בכבילה.

התחלתי לבצע מיפוי לכל המחשבים ואז בעצם שמתי לב שיש תזוזה של עמדות / שדרוגי מחשבים וכו ולכן המיפוי אף פעם לא מעודכן כמו שצריך.

חשבתי לתת כתובות סטטיות למחשבים וככה אני אדע בדיוק איזה מחשב זה (אפילו אם עבר מקום).

הבעיה, יש מספר של מחשבים ניידים שהם בשימוש גם מחוץ למשרד. מה הפתרון במקרה הזה ?

להסביר אין משנים כתובת סטטית לאוטומטית ולהחזיר ? דרך אחרת ?

תודה.

פורסם

מהי תצורת הרשת? האם יש שרת DC? איזה שרת?

האם יש שרת DNS?

האם הרשת מבוססת Windows/Linux?

על איזה מיפוי אתה מדבר? כונני רשת? מיפוי של תחנות העבודה?

ומה זה בכלל אומר "תזוזה של מחשבים"? מחשב שזז פיסית בתוך הרשת לא אמור לאבד כתובת DHCP,

אלא אם כן הגדרת Lease time נמוך ביותר, למרות שגם במקרה כזה בסביבת DC,

יש גם שרת DNS(תמיד יש לקנפג אחד כזה בהגדרת DC Promo ממילא וב-2003 ומעלה

זה כבר עושה את זה אוטמאטית בשבילך).

שמכיל את השמות של המחשבים ואתה אמור לקיים תקשורת תקינה על סמך Hostname

גם אם ה-IP משתנה כל כמה דקות.

פורסם

כתובות סטאיטיות לתחנות קצה זה הרעיון הכי גרוע שניתן להציע. אם יש לך צורך לשמור על סדר מסויים תדאג שיהיה lease time מפסיק ארוך כך שכתובות ישארו דביקות.

לציוד מיוחד תשתמש ב reservation.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, רשת ווינדוס, הכל מותקן על שרת אחד, DC ו-DNS וכו'.

מיפוי ברמת המידע, לדעת פשוט על מחשב איפה הוא, מי עובד עליו.

הבעיה שכבר נתקלתי בה היא ששיניתי לכולם את ה-hostname וכבר החליפו לאנשים מחשבים והעבירו את המחשב הישן למישהו אחר.

אני מנסה למצוא דרך, לפחות בערך, איפה נמצא כל מחשב.

אני סומך על ההצעה לא לעבור לכתובות סטטיות.

פורסם

מז"א לדעת איפה הוא? עם איזה כלי אתה מנסה למפות?

תשמע, אי אפשר לענות על שאלה עם כזאת כמות של מידע חסר. :nixweiss:

פורסם

אני כבר מרגיש כמו תקליט שבור: אם אתה לא יודע מה אתה עושה ואין לך מושג בתחום עדיף שלא תעשה שינויים על סביבת עבודה שהיא סביבת production.

פורסם
  • מחבר

הכנתי רשימה מסודרת ב-excel של סוג מחשב, מערכת הפעלה ושם hostname (גודל דיסק וכו).

אני רוצה לדעת אם החליטו להזיז את המחשב למקום אחר ובמקומו יש מחשב נוסף, אני אדע ישר במה מדובר.

multicore, אני יודע להעריך ולכבד את הידע שלך אבל התגובות שלך לא במקום ולא ענייניות.

איזה נזק בדיוק אני עושה כשאני *שואל* בלבד ?

פורסם

בוא נאמר ככה - בכמה תחנות קצה מדובר?

מה הhostname של התחנות - האם העמדות ממוספרות, או לפי השם של מי שעובד עליו וכו'?

קודם כל, יש לך את זה - http://www.softinventive.com/products/total-network-inventory/

אתה רוצה לדעת איפה כל מחשב נמצא פיזית? פשוט תדביק עליו מדבקה ותציין אצלך פשוט איזה מדבקה הדבקת ואיפה....

עדיין לא הבנתי בידיוק מה אתה רוצה.

פורסם

נראה לי הוא רוצה ניטור לפי פורטים אם זה קיים , לדעת באיזה פורט מחובר מה כדי לשמור על סדר , אם הצלחתי להבין נכון

הפתרון שנתנו לגבי total network inventory הוא נחמד אבל צריכים לסרוק את הרשת כל הזמן כדי לדעת מה הולך.

אם אתה רוצה לנהל את הפורטים אתה יכול או עם PORTNOX או עם ראוטרים מתקדמים יותר של סיסקו .

זה מה שהתכוונת ניטור הפורט ומה מחובר אליו ?

פורסם

אפשר משהוח קצת מתחכם, אם הבנתי מה אתה רוצה.

תנסה לעבוד עם MAC במקום הIP.

תכין סקריפט ששולף את כתובת הMAC והIP ומעביר אותה אליך, הוא מחליף את כתובת הIP בקובץ כל פעם לפי השוואה עם כתובת הMAC כך תדע מה כתובת הIP של מחשב ברגע נתון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים