עבור לתוכן

עשן יצא מהמחשב והוא לא נדלק

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

חזרתי מהעבודה לפני כשעה וכשנכנסתי לחדר ראיתי שיוצא מהמחשב עשן!! כמובן שהורדתי טת השאלטר ניסיתי לבדוק מה מקור השריפה וכשהעשן התפזר ניסיתי להדליק מחדש. המחשב לא נדלק, אבל המנורה של הלוח אם כן נדלקת (כביכול יש מתח). אז כביכול זה לא ספק או לוח אם (תקנו אם אני טועה) ולדעתי אכלתי אותה חזק דווקא במעבד, אם יש לכם רעיונות מה יכול היה להשרף ברמה של עשן בקיץ הקשה שלנו אני אשמח אם תכוונו אותי מה לעשות

ועל הדרך אם תוכלו להמליץ על חנות זולה ברמת גן/תל אסיס לבדיקת מחשבים (אקנה חלק לבד אלא אם כן המחיר באמת משתלם, אני רק רוצה שיגידו לי באיזה חלק מדובר כי פעם כבר היייתי בטוח שמדובר בחלק זפציפי קניתי ובסוף זה לא היה זה)

נכתב מהאיפון אז אם התחביר קצת מוזר אני מצטער

תודה רבה

פורסם

זה אולי ישמע לך דבילי אבל תנסה לפרק את החלקים אחד אחד ולהריח אותם אם יש ריח של "שרוף", חובבני אבל עובד

פורסם

זה שדולקת נורה על הלוח אומר שיש מתח 5V Standby, אך זה עוד לא אומר שהלוח ו/או הספק תקינים. הספק מעביר כמה סוגים של מתח (12V, 5V, 3.3V) ללוח. בהחלט יכול להיות שמשהו נדפק באחד מהערוצים באחד מהצדדים.

כשאתה אומר "לא נדלק" - האם אתה מתכוון שהמחשב מת לחלוטין (נורות לא נדלקות, מאווררים לא מסתובבים, אין רעשים מהדיסקים)? או שהוא נדלק חשמלית אך לא עובר POST / אין כלום על המסך?

אם זו האפשרות הראשונה - האפשרות הנפוצה היא ספק שהלך. הנדירה יותר (אבל ראיתי גם את זה) היא לוח. לא נשמע לי סביר שזה המעבד או רכיב אחר. אם האפשרות השנייה - כל אחד הוא חשוד אפשרי, הספק דווקא פחות.

פורסם
  • מחבר

לא נדלק=מת, כלום. לפי דבריך והאף הרגיש שלי הספק שרוף בטוח. השאלה האם לקנות כזה מחר בחזרה מהעבודה או לשים את המחשב בחנות תיקונים(שוב אני מבקש - אם יש למישהו חנות זולה לבידוק חומרה באיזור עזריאלי אני אודה לו). שאלה נוספת בנוגע לאפקט השריפה, לפי דעתי העשן הזה יצא איזה שעה שעה וחצי מהמחשב (לא הייתי בבית) עש כמה סביר שחומרה נוספת ניזוקה ועד כמה כדאי לי לשים את מחשב בתיקון. אם זה פיפטי פיפטי אני קונה ספק ומה שיהיה יהיה, קצת מצחיק שאני מבקש מכם להעריך על בסיס כלום אבל מכיוון שאמרת שנתקלת במקרים כאלו בעבר אשמח לשמוע את דעתך גם בנושא הזה.

תודה רבה על המענה המהיר והאדיב.

פורסם

בוא נאמר ככה. ספק שעבר משהו כזה - גם אם אינו 100% מת, לא הייתי סומך עליו, והייתי מחליף אותו בוודאות. עד שיוחלף הספק, אין טעם להעלות השערות של מה עוד ניזוק. ייתכן שהכל וייתכן ששום דבר.

המקרה החריג היחיד שבהם לא הייתי חושד דווקא בספק הוא אם הייתי מגלה משהו שהיה יכול לגרום לקצר ועקב כך לשריפה (למשל חוטי חשמל שנוגעים ישירות בחוטים / רכיבים אחרים, או בורג שנפל על לוח האם וגרם לקצר). בשביל זה צריך לפתוח את המחשב ולבחון.

בנסיון האישי שלי היו קרוב לעשרה מקרים של מחשב מת, ובכולם פרט לאחד זה היה הספק, ולאחר החלפה הסתבר ששום רכיב אחר לא ניזוק (חוץ מאיזה כרטיס מודם עלוב אחד אי-שם בסוף שנות ה90). פעם אחת זה היה לוח.

אבל בכל המקרים שתיארתי התופעה הייתה מוות פתאומי באמצע פעולה או תוך כדי נסיון הדלקה. באף מקרה לא הייתה תופעה של עשן לאורך זמן, כך שקשה לשער איזה סוג של נזק זה יכול היה לעשות.

פורסם
  • מחבר

פירקתי את כל המחשב ואני מעריך שיש נזק של כמעט טוטאל לוסט. ספק שרוף, כבלי סטה של ההארדיסקים מפוחמים, יציאת חשמל של כרטיס מסך מעט שרופה, הלך, מה שהיה היה, אבל לעולם לא אבין ממה לעזאזל דבר כזה יגול לקרות. יש טעם לפנות לחברת החשמל בתביעה? זה גובל בשערוריה כאילו. מה יול לגרום לדבר כזה?

פורסם

איזה ספק יש במחשב?

פורסם

אני יודע שיש בעזריאלי נדמה לי בקומה 1 בחניה איזה שהיא מעבדה לתיקון מחשבים כאשר הם לא לוקחים כסף על הבדיקה.

כדאי לך לדעתי לחפש אותם למסור להם את המחשב ולחכות לממצאי הנזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים