עבור לתוכן

מחשב חדש לשימוש כללי - אינטל או AMD ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שוב תודה

המרת ה-RAW היא החלק הבעייתי ולפעמים יש מאות קבצים לעבד כך שאולי עדיף i5 - אולי עדיף לרדת ל-2400 כדי לחסוך מעט.

מנסיון שלי, כל מחשב שהרכבתי ב-15 השנים האחרונות החזיק כמחשב ראשי 5-6 שנים ועוד תקופה כזו כמחשב משני\גיבוי ואף פעם זה לא היה המפרט החזק ביותר האפשרי - אני רוצה לבנות מערכת מאוזנת שתענה לצרכים שלי כפי שפורטו למעלה, עם אופק להרחבה בעתיד.

אם מדובר על סדר גודל של שבועות עד להצגת הבולדוזר (שכנראה זה לא מה שאני צריך) אז השידרוג סובל דיחוי - יש לי נייד מהעבודה שבפועל אני מבצע עליו את העיבודים - רק מנג'ס להעביר את החומר למחשב בבית והדבר המציק ביותר הוא מחסור במקום בדיסקים - בינתיים אני מסתדר עם דיסק חיצוני.

פורסם

אני לא יודע להגיד לך בוודאות מתי יצאו מעבדי Bulldozer (וגם לאחר השקתם תמיד מומלץ לחכות עוד מספר שבועות עד שההיצע והמחירים מתאזנים) ולכן אם השדרוג יותר דחוף מאשר לא, עדיף לא לחכות.

איזה מעבד יש לך במחשב הנייד והאם מבחינתך הוא עונה על הצורך שלך כשזה נוגע להמרת קובצי RAW?

לדעתי ה-Athlon IIx4 יתמודד עם זה בכבוד, אבל אין ספק שה-Core i5-2500 הוא גם אפשרות טובה מאוד. אם בסוף תמצא לוח Z68 שעונה על כל הדרישות שלך (למרות שלדעתי תמיכה ב-Floppy לא תמצא ואולי גם לא יציאה למדפסת) אז אני ממליץ בכל זאת לקנות מעבד Core i5-2500K. מעבדי SB הם אוברקלוקרים טובים מאוד ותוכל ללא בעיה מיוחדת להגיע לתדר של 4.0Ghz (ואם תחליט להשקיע ב-OC אז גם לתדר של 4.5-4.7). בין אם המרת התמונות מסתמכת על ריבוי ליבות מלא או חלקי ובין עם יותר על תדר, כנראה של-OC שכזה תהיה תועלת עבורך.

פורסם
  • מחבר

בנייד יש לי Core 2 Duo P8600 עם 4Gb RAM, הבעייה שלו היא הדיסק הקטן והמסך הנוראי...

תמיכה ב-ploppy לא מצאתי בלוחות עבור אינטל ויש מעט מאוד שכוללים יציאה מקבילית כך שאם אבחר ב-i5, אצטרך לוותר על ה-Floppy ולהוסיף כרטיס לחיבור מקבילי.

האם ירידה ל-i5 2400 כל כך משמעותית ? חשבתי כבר לבנות מפרט ולהזמין ללא כרטיס גראפי ואם יהיה צורך, אוסיף בעתיד.

פורסם

אם המעבד שלך בנייד עונה על הדרישות שלך להמרת תמונה, אז ה-Athlon IIx4 בהחלט שיספיק לך עבור אותה פעולה.

ההבדל בין ה-Core i5-2400 ל-2500 הוא רק בתדר (200Mhz), זה די זניח ולכן אם הפרש המחיר הוא מעל 100 ש"ח לדעתי ה-2400 הוא המשתלם יותר.

לא הבנתי את ההערה על הכרטיס הגרפי. אם אתה הולך על פלטפורמת Sandy Bridge אין לך צורך בכרטיס גרפי (אלא אם כן תבחר לוח P67 שזה כמובן מיותר). אם אתה הולך על פלטפורמת AMD אז זה תלוי בערכת השבבים שעליה הוא מבוסס.

לגבי ה-Floppy והיציאה המקבילית. בנוגע ל-Floppy אין הרבה שניתן לעשות (ולדעתי גם לא שווה להשקיע בזה). בנוגע ליציאה המקבילית צריך להיות מתאם בין יציאה מקבילית ל-USB. שווה לבדוק מה העלות שלו בהשוואה לכרטיס הרחבה.

פורסם
  • מחבר

אם המעבד שלך בנייד עונה על הדרישות שלך להמרת תמונה, אז ה-Athlon IIx4 בהחלט שיספיק לך עבור אותה פעולה.

ההבדל בין ה-Core i5-2400 ל-2500 הוא רק בתדר (200Mhz), זה די זניח ולכן אם הפרש המחיר הוא מעל 100 ש"ח לדעתי ה-2400 הוא המשתלם יותר.

לא הבנתי את ההערה על הכרטיס הגרפי. אם אתה הולך על פלטפורמת Sandy Bridge אין לך צורך בכרטיס גרפי (אלא אם כן תבחר לוח P67 שזה כמובן מיותר). אם אתה הולך על פלטפורמת AMD אז זה תלוי בערכת השבבים שעליה הוא מבוסס.

לגבי ה-Floppy והיציאה המקבילית. בנוגע ל-Floppy אין הרבה שניתן לעשות (ולדעתי גם לא שווה להשקיע בזה). בנוגע ליציאה המקבילית צריך להיות מתאם בין יציאה מקבילית ל-USB. שווה לבדוק מה העלות שלו בהשוואה לכרטיס הרחבה.

תודה, נראה לי שאבחר ב- i5 2400, צריך למצוא לוח אם שכולל 6 חיבורי SATA פנימיים ומספיק חריצי הרחבה כך שאוכל להוסיף כרטיס גראפי ובקר SATA אם יהיה בהם צורך - בשביל התחלה אשתמש בבקר הגראפי המובנה ואראה אם זה מספיק.

על כונן Floppy אני מוותר, יש אכן מתאם מ-USB למקבילי שעולה פחות מבקר מקבילי, צריך רק לבדוק אם יש דריוורים למדפסת שלי עבור Win 7 64 Bit - תמיכה במדפסות ישנות בסביבת 64 ביט היא "קצת" בעייתית...

פורסם
  • מחבר

סליחה על החפירות :)

בדקתי עוד אפשרות - מעבד Vision x4 Quad-Core A8-3850 עם לוח ASUS F1A75-V PRO נראה לי שילוב לגמרי לא רע במחיר נמוך יותר משילוב דומה של אינטל

איך הוא יחסית לשילוב של i5 2400 עם לוח מבוסס H67 דומה ?

ולגבי ה-Liano, האם מספיק עבורו קירור סטוק או שמומלץ להחליפו לקירור צד ג' ואם כן, אז איזה - צריך קירור שקט ככל האפשר, לא מתוכנן OC.

פורסם

מעבדי Llano עדיין מבוססים על ארכיטקטורת K10 (דומים מאוד ל-Athlon II) רק בתהליך ייצור קטן יותר. כלומר, מבחינת מעבד נטו הם מציגים "ביצועים" דומים מאוד לאלו של ה-Athlon IIx4 וחלשים מה-Core i5-2xxx. היתרון שלהם הוא הליבה הגרפית המובנית בהם שהיא כיום הליבה הגרפית המובנית ה"חזקה" ביותר.

כך שביישומים שבהם למעבד עיקר החשיבות מעבד Core i5-2xxx יהיה עדיף (רק שחשוב לבדוק עד כמה) ואילו ביישומים שבהם מעורב גם השבב הגרפי (יישומים שקשורים לתלת-ממד בעיקר) מעבדי ה-Llano הם כנראה הפתרון הטוב ביותר למי שתקציבו לא מאפשר קנייה של כרטיס גרפי ייעודי.

כך שכל מה שנאמר עד כה בדיון על מידת ההתאמה של ה-Athlon IIx4 בהשוואה ל-Core i5-2xxx עדיין תקף גם כשמדברים על מעבדי Llano.

מחירה וזמינותה של פלטפורמת FM1 מתחילה להתייצב ולכן אני ממליץ שבעקרון תוציא מהמשוואה את פלטפורמת AM3 כי מחירה היום לא שונה בהרבה מזאת של פלטפורמת FM1 (מעבדי Llano), מה שהופך את פלטפורמת FM1 לכדאית יותר ברוב המקרים. מכיוון שעבורך אין איזו משמעות מיוחדת לליבה הגרפית לדעתי אתה יכול לבחון גם קנייה של מעבד A6 (ההבדל הוא בתדר הסטוק של המעבד ובליבה הגרפית -- לא הבדל משמעותי).

פורסם
  • מחבר

תודה

כנראה שאני לא ממש צריך עיבודי 3D, מצד שני העיבודים שאני צריך אינטנסיביים בשימוש ב-CPU (המרת תמונות מ-RAW) הצלחתי למצוא אתר עם בנצ'מרקים של מערכת מבוססת A8 ומבחינת ביצועי CPU היא נמצאת הרבה אחרי מערכות מבוססות i5 - נראה לי שבכל זאת אשאר עם מערכת מבוססת אינטל.

פורסם

רק שוב חשוב לי להדגיש. כשאתה בא לבחור פלטפורמה (דגש על פלטפורמה ולאו דווקא על המעבד) אל תסתנוור ממבחני ביצועים כך סתם. חשוב להכניס את הנתונים שמצאת להקשר המתאים. לדוגמה, מה הפרש הביצועים בפועל, האם הוא משמעותי עבורך (לדוגמה, הגרפים לא תמיד נמצאים בקנה מידה והרבה פעמים נראה שבמחינה חזותית רכיב אחד עדיף על-פני האחר באופן משמעותי ואילו בפועל מדובר על הפרשים של כמה שניות שאולי לך רלוונטיות מאוד, ואולי לא) והאם הוא עומד ביחס ישר להפרש המחיר. ציינתי שצריך להתחשב גם בלוח האם פשוט מהסיבה שכשמשווים בין פלטפורמות צריך להשוות בין לוחות אם דומים ככל האפשר כדי לקבל מדד אמיתי על הפרש המחיר, כי לכל פלטפורמה יש לוחות עשירים יותר ופחות בתכונות והמחיר בהתאם.

כמו כן חשוב שתוודא שמבחן הביצועים שעליו אתה מסתמך משקף נאמנה את דרך ואופן ההמרה שלך (סביבת עבודה, תוכנה וכדומה), אחרת התוצאות בפועל עשויות להיות שונות, במקרים מסוימים אפילו מהותית, ממה שראית במבחן הביצועים.

לפי מה שתארת עד פה שתי המערכות יספיקו לך. אמנם ה-A6/A8 חלש מה-Core i5-2xxx אבל אם אתה מסתדר עם מעבד C2D אז הוא מעל ומעבר, ואילו הליבה הגרפית של מעבד ה-Core i5-2xxx אכן חלשה יותר מזאת של מעבדי ה-Llano, אך אין לזה משמעות בשימושים שלך והיא בהחלט ליבה גרפית מספיקה וטובה לכל שימוש שאינו משחקים ברזולוציה ובהגדרות גבוהות או לשימוש ממוקד אחר שבו יש חשיבות גדולה יותר לליבה הגרפית.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי את המבחו שקראתי בצהריים - משהו מושקע עם המון בנצ'מרקים

מצאתי את זה: http://www.anandtech.com/show/4448/amd-llano-desktop-performance-preview/2

וכאן משווים את ה-A8-3850 ל- i3 2100 ובביצועי CPU "נטו" ה-i3 עולה עליו ברוב המבחנים.

מכיוון שהתוכנות הכבדות שאני משתמש בהן (כאמור, המרת קבצי RAW ל-JPEG) זוללות CPU, אני מעדיף מערכת חזקה מבחינת ביצועי CPU, בשביל התחלה אסתפק במעבד הגראפי המובנה, ואם יהיה צורך, אוכל תמיד להוסיף כרטיס ייעודי.

קצת חבל לי, מכיוון שהצ'יפסטים של AMD עולים על אלו של אינטל - יותר חיבורי SATA מהירים, USB3 מובנה - דברים שצריך בקר נוסף עבורם על לוחות H67. אולי בסיבוב הבא ל-AMD יהיה מתחרה עדיף

ואגב, מצאתי את המבחן שדיברתי עליו: http://www.guru3d.com/article/amd-a8-3850-apu-review/13

וכאן משווים אותו ל-i5 2500K ול-i7-2600K - ממש לא הוגן :)

פורסם

המבחנים שאנאנדטק מציג לא משקפים ולא מייצגים דבר. קשה להסתמך עליו כאשר רוצים להשוות מעבדים משתי החברות. תוכל לחפש בהסטוריה בפורום מדוע (לדעתי) אנאנדטק הוא לא אתר מקצועי ומוטה כאשר משווים מוצרי אינטל לעומת AMD

רק בשביל הטעימה, קרא את ההודעה הזאת אם יש לך זמן:

http://www.amdzone.com/phpbb3/viewtopic.php?f=532&t=138556&start=1000#p209755

לעניין ההשוואה בין A8-3850 ובין i3-2100, אפשר לומר את הדברים הבאים:

1. תפוקת המעבד - ל-A8 יש יתרון בזכות ליבות פיסיות. תפוקה מוגדרת ככוח עיבוד כללי כאשר כל הליבות עמוסות ב100%

2. יכולת גרפית של ה-GPU המובנה - ל A8 יש יתרון

3. מהירות בליבה בודדת - ל2100 יש יתרון.

אם התוכנות שאיתן אתה משתמש להמרה יודעות לנצל את כל כוח המעבד ב-100% אז מוטב שתבחר מעבד מרובע לצורך כך ולפיכך הA8 יהיה עדיף. אם התוכנות שאיתן אתה עובד לא יודעות לנצל את ריבוי הליבות אז חשוב על החלפתן. למה לעבוד עם תוכנה שלכל היותר מנצלת 25% מכוח המעבד, רק כי המפתחים לא טרחו לעדכן אותה לדור של ריבוי הליבות?

(אגב, הרבה מהמבחנים באנאנד הם כאלה שעובדים על ליבה אחת או שתיים לכל היותר ובודאי לא חושפים את מלוא כוח העיבוד של המעבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים